به گزارش دریافتی بامداد یکشنبه ایرنا، مفتی شیخ دمیر محیالدینف این سخنان را در دیدار با مشاوران فرهنگی و علمی وزیر امور خارجه ایران در محل مسجد جامع مسکو بیان کرد.
وی با اشاره به سالگرد پیروزی انقلاب و ارسال پیام امام خمینی (ره) به گورباچف آخرین زمامدار اتحادیه جماهیر شوروی قبل از فروپاشی، چرخش روسیه به سمت کشورهای اسلامی را فرصت خوبی برای توسعه روابط میان این کشور و جوامع اسلامی دانست.
محی الدینف افزود: ما خوشحالیم و تشکر میکنیم از رهبری سیاسی و مردم ایران که در این رویکرد روسیه، نقش اساسی دارند و از تماسها و دیدارهای رهبر و رئیس جمهوری اسلامی ایران با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه خرسندیم.
رئیس دانشگاه اسلامی مسکو افزود: این امر باعث شده تعاملات در حوزههای مختلف از جمله فرهنگو هنر توسعه یابد.
در این دیدار مشاور فرهنگی وزیر امور خارجه نیز توسعه ارتباط میان ایران و مسلمانان روسیه را یک ضرورت برشمرد و بر تعمیق تعامل میان علمای دو کشور تاکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین میثم امرودی با اشاره به نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه گفت: در سرزمینهای اشغالی امروز تمام اسلام در برابر تمام کفر صفآرایی کرده است و بر اساس آموزههای قرآنی همه کسانی که در غزه علیه صهیونیسم به جهاد مشغولند مومنان واقعی هستند.
امرودی طوفان الاقصی را دفاعی عقلانی با مبنای حقوقی برشمرد و گفت: این عملیات دفاع مشروع در برابر ظلمهای هفتاد ساله صهیونیستها بود و شک نداریم که طبق وعده خدا مسلمانان در این نبرد پیروز خواهند شد.
یوسف نوری مشاور علمی وزیر امور خارجه ایران نیز در این دیدار گفت: طبق فرموده امام خمینی (ره) اگر تهذیب نباشد علم توحید هم کارساز نیست.
وی افزود: نظام امپریالیستی از توسعه اسلام جلوگیری میکند چون اسلام قدرت علمی و تفکر به مردم میدهد و غرب از تمام قدرت هنری و فرهنگی خود برای مقابله با اسلام استفاده میکند.
نوری خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی با تأسی از آموزههای دینی متاثر از اندیشههای امامین انقلاب با شتاب در مسیر توسعه علمی گام برمیدارد.
کشیش روس: گفتوگوهای دینی اسلام و مسیحیت ارتدوکس ثمربخش است
بنا بر خبر دریافتی دیگری، معاون دپارتمان روابط خارجی کلیسای ارتدوکس روسیه در دیدار با مشاوران فرهنگی و علمی وزیر امور خارجه گفت: استمرار گفتوگوهای دینی اسلام و مسیحیت ارتدوکس برای جوامع و مردم روسیه و ایران ثمربخش است و ما در چارچوب این گفتگوها سهمی در توسعه روابط دو کشور داریم.
آرشماندریت فلاریت افزود: بیش از ۳۰ سال است که از طریق گفتگوهای دینی با ایران در ارتباط هستیم.
وی با اشاره به نقش آیتالله تسخیری و پاتریارک کریل در پایهگذاری گفتگوهای دینی بین اسلام و کلیسای ارتدوکس روسیه گفت: با مساعدت مرکز گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ۱۲ دور گفتگو بین طرفین برگزار شده و سال آینده دور سیزدهم در تهران برگزار خواهد شد.
مشاور فرهنگی وزیر امورخارجه نیز در این دیدار گفت: مسلمانان و مسیحیان، مشترکات بسیار زیادی دارند و قرآن کتاب آسمانی مسلمانان توصیه میکند در روابط با دیگران به مشترکات توجه کنید.
حجتالاسلام والمسلمین امرودی افزود: ما و شما به دنبال جامعه توحیدی هستیم. هر دو به معاد، ارتباط مستقیم خدا با زمین از طریق پیامبر اعتقاد داریم؛ هر دو به دنبال آرامش بشر هستیم و یک هدف مشترک داریم.
امرودی توسعه ارتباط بین علمای اسلام و مسیحیت دو کشور را موجب تقویت رویکردهای مشترک بین ایران و روسیه دانست.
نوری مشاور علمی وزیر امورخارجه نیز در این دیدار با اشاره به نگاه همسوی ایران و روسیه به بسیاری از مسائل اخلاقی و انسانی گفت: نخبگان دو کشور میتوانند در زمینه حل بحرانهای این چنینی که کشورهای مختلف را درگیر کرده است هماندیشی داشته باشند.
بررسی زمینههای مشترک همکاری علمی
بنا بر گزارش دیگری، مشاوران فرهنگی و علمی وزیر امور خارجه در سفر به مسکو همچنین با معاون دانشگاه روابط بینالملل روسیه درباره زمینههای مشترک همکاری علمی و آموزشی میان این دانشگاه و دانشگاههای ایران دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار، طرفین درخصوص فرصتهای مطالعاتی، برنامه مشترک کارشناسی ارشد با دانشگاه تهران، تبادل استاد و دانشجو و امضای اسناد همکاری میان مراکز پژوهشی مذاکره کردند.
روسیه و ایران حامی سنتهای اصیل و ارزشهای اخلاقی هستند
بر اساس خبر دریافتی دیگری، در دیدار رئیس آکادمی دیپلماتیک فدراسیون روسیه با مشاوران فرهنگی و علمی وزیر امورخارجه ایران بر توسعه همکاریهای علمی، پژوهشی و آموزشی میان بخشهای مختلف دو کشور به ویژه وزارتخانههای امورخارجه ایران و روسیه تاکید شد.
در این دیدار که در محل این مؤسسه علمی آموزشی برگزار شد، رئیس آکادمی دیپلماتیک روسیه با اشاره به اینکه روسیه و ایران در زمینه فرهنگ حامی سنتهای اصیل و ارزشهای اخلاقی هستند گفت: کشورهای غربی به دنبال اضمحلال کشورهای دیگر از طریق ترویج رذایل اخلاقی هستند.
مشاور فرهنگی وزیر امور خارجه نیز در این دیدار با اشاره به اینکه دیپلماسی نخبگانی در توسعه روابط دو کشور بسیار مهم است گفت: دنیا از بحرانهای زیادی مثل بحران خانواده و بحران هویت و هجمه اخلاقی غرب به شرق رنج میبرد.
حجتالاسلام والمسلمین امرودی افزود: با افزایش ارتباط سیستمی میان دانشگاهها و توسعه گفتگو میان مجموعههای فرهنگی، ایران و روسیه میتوانند برای این بحرانها چارهاندیشی کنند.
نوری مشاور علمی وزیر امورخارجه در این دیدار خاطرنشان کرد: در حال حاضر فرصت مناسبی برای همکاری ایران و روسیه فراهم شده و میتوان از طریق دیپلماسی دانشگاهی و علمی در جهت نزدیکی منافع دو کشور حرکت نمود و مسائل مشترک را با نگاهی علمی حل کرد.
جامعه ایران در قالب انقلاب اسلامی نماد هویت الهی و اسلامی است
بنا بر خبر دیگری، مشاور علمی وزیر امور خارجه، جامعه ایران را در قالب انقلاب اسلامی نماد هویت الهی و اسلامی دانست.
یوسف نوری در جمع معلمان، دبیران، دانش آموزان و اعضای انجمن اولیا و مربیان مجتمع پیام امام «ره» مسکو با گرامیداشت ایام الله دهه فجر و پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، فهم دامنه این پیروزی و تاثیر مهم آن را بر معادلات بینالمللی در قیاس با اتفاقات مهم روی داده طی مدت چند دهه گذشته بسیار ارزشمند و قابل توجه خواند و گفت: یکی از دستاوردهای مهم و اساسی انقلاب اسلامی، خودباوری الهی و اعتماد به نفس است.
وی تصریح کرد: این مهم از زمان پیروزی انقلاب اسلام توسط حضرت امام (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی به ملت ایران هدیه داده شده و هنوز هم تداوم دارد.
نوری، ثمره این خودباوری عظیم را رمز اصلی کامیابی و اعتقاد به داشتههای ملی دانست و افزود: پیروزی انقلاب، موهبتی الهی بود که با شتاب بخشی جریان خودکفایی کشور، ملت ایران را به مسیر توسعه و پیشرفت علم و فناوری سوق داد.
مشاور وزارت خارجه ایران شکلگیری و پیروزی انقلاب اسلامی ایران را عامل توسعه آموزش عالی، صنعت پزشکی، بهداشت، پژوهش و تحقیق اعلام و خاطر نشان کرد: هر یک از این مباحث نقش بسزایی در شکوفایی و رشد و تعالی ایران و ایرانی داشته است.
نوری با گرامیداشت همه شهدای انقلاب اسلامی به ویژه ۳۶ هزار دانش آموز و پنج هزار معلم شهید تاکید کرد: امروز همه دستاوردهای کشور به همت بلند جوانان توانمند و غیور کشور کسب شده است بنابراین دانش آموزان باید با آگاهی و امید بیش از پیش در مسیر کسب موفقیت راسخ و استوار گام بردارند.
وی جامعه ایران را در قالب انقلاب اسلامی نماد هویت الهی و اسلامی ذکر و خاطرنشان کرد: جوانان کشور عزیزمان ایران با ورود به عرصه های مختلف زمینه ساز تحرک، نشاط و رشد و تعالی جامعه بوده اند.
این مقام مسئول خطاب به دانش آموزان از اهمیت هنر، ورزش و پذیرش مسئولیتهای اجتماعی و شرکت در امور خیریه سخن گفت و تاکید کرد: هر دانش آموز باید دارای یک مهارت ورزشی، هنری و همچنین مسئولیت پذیر باشد.
وی در ادامه از مسئولیت پذیری و سهیم شدن در امور خیریه به عنوان مهارتی مهم در جمع دانش آموزان یاد کرد و گفت: سواد فراتر از خواندن و نوشتن است، سواد فرد باید در حدی باشد که بتواند در جامعه مشارکت کامل داشته باشد. بنابراین پرورش این نقش مهم برای موفقیت دانش آموز در مدرسه و اجتماع لازم و ضروری است. چرا که علاوه بر کمک برای دستیابی به اهداف تحصیلی و بهبود نتایج یادگیری در فرد، دانش آموز را برای مواجهه با چالش ها و فرصت های آتی در زندگی حرفه ای خود آماده و مهیا خواهد کرد.
نظر شما