دامداران و مرغداران سیستان و بلوچستان تلفات و بیماری‌ها را به قید فوریت گزارش دهند

زاهدان- ایرنا- مسوول هماهنگی ستاد بحران اداره‌کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در خصوص هشدار هواشناسی در روزهای آینده مبنی بر وقوع توفان و رگبار شدید در جنوب این استان گفت: دامداران، مرغداران، متصدیان سردخانه‌ها، کارخانه‌های عمل آوری و فرآوری آبزیان و مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی باید تلفات و بیماری‌ها را به قید فوریت به اداره دامپزشکی گزارش دهند.

محمدکریم پورمند روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به صدور هشدار سطح نارنجی جوی هواشناسی در جنوب سیستان و بلوچستان، بیان کرد: دامداران، مرغداران، متصدیان سردخانه‌ها، کارخانه‌های عمل آوری و فرآوری آبزیان و مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی باید در پی احتمال وقوع توفان و رگبار شدید در جنوب استان اقدامات بهداشتی مانند ذخیره دان، علوفه و خوراک به میزان کافی در محل مناسب و دور از دسترس جریانات آبی در دامداری‌ها، مرغداری‌ها و مراکز آبزی پروری را در برنامه کاری خود داشته باشند.

وی آمادگی بهره برداری از ژنراتورهای برق اضطراری را از دیگر اقدامات مهم برشمرد و افزود: قرار ندادن علوفه در مکان‌هایی که احتمال نفوذ آب وجود دارد، استفاده از پالت در انبار نگهداری خوراک در مرغداری‌ها و مراکز آبزی پروی، ایجاد سیل بند به منظور مهار آب و جلوگیری از نفوذ آب به واحد مرغداری، دامداری و آبزی پروری باید انجام شود.

مسوول هماهنگی ستاد بحران اداره‌کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: شوراهای اسلامی روستا و دهیاری‌ها نسبت به شناسایی واحدهای دامداری غیرفعال در مناطق امن جهت تخلیه اضطراری و انتقال دام‌های واحدهای سیل زده در صورت لزوم باید اقدام کنند.

وی ادامه داد: به تمامی مرغداری‌های با سن بالای پرورش در مناطق در معرض خطر سیل توصیه می‌شود جهت پایان دوره و ارسال طیور به کشتارگاه اقدام کنند، همچنین با توجه به احتمال افزایش شیوع بیماری‌های دامی به دنبال تغییرات آب و هوایی و کمبود مواد غذایی مناسب همکاری نزدیک با تیم‌های اعزامی دامپزشکی جهت مبارزه با بیماری‌های دامی، واکسیناسیون دام‌ها و دفن بهداشتی انجام و از هرگونه رها سازی تلفات در محیط خودداری شود.

پورمند گفت: در صورت اعمال مقررات بهداشتی- قرنطینه‌ای باید نهایت همکاری با اداره دامپزشکی آن شهرستان صورت گیرد، افزون بر آن تامین آب سالم مورد نیاز برای دام‌ها و در صورت لزوم پیگیری از طریق مقامات مسوول منطقه مدنظر دامداران و مرغداران باشد.

وی با بیان اینکه هر گونه وقوع تلفات و بیماری در جمعیت‌های دامی مانند دام، طیور و آبزیان باید با قید فوریت به اداره دامپزشکی شهرستان گزارش شود، اظهار کرد: مدیریت سردخانه‌ها، کارخانه‌های عمل آوری و فرآوری آبزیان و مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی تمهیدات لازم را برای حفظ شرایط مناسب نگهداری این اقلام انجام دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha