نامزد انتخابات مجلس از قم: احراز صلاحیت ها امسال سختگیرانه نبود + فیلم

قم - ایرنا - حجت الاسلام «سید محمد آتش زر» از نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در قم با حضور در ایرنا ضمن تشریح دیدگاه ها و برنامه های خود تاکید کرد که روند بررسی و تایید صلاحیت های داوطلبان در این دوره سخت گیرانه نبوده است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در راستای فراهم کردن فرصت برابر برای نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان قم و همچنین کمک به شناساندن بهتر نامزدها و برنامه هایشان به مردم، اقدام به مصاحبه با داوطلبان این دوره از انتخابات و پرسش از آنان در خصوص موضوع های استانی و کشوری کرده است.

گفت و گوی امروز ایرنا مرکز قم با حجت الاسلام سید محمد آتش زر است، وی در حالی وارد صحنه رقابت انتخاباتی مجلس شده که سوابق زیر را در کارنامه خود دارد.

لطفا در چند خط خود را معرفی کنید.

دبیر بازنشسته آموزش و پرورش و سابقه تدریس و مدیریت در دبیرستان های قم

فوق لیسانس دانشگاه تهران در رشته میکروبیولوژی

انتخاب بعنوان نفر سوم در اولین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در قم

انتخاب بعنوان عضو شورای اسلامی شهر قم در پنج دوره و ریاست شورا در حدود دو دوره و همچنین سه دوره هم ریاست بر شورای اسلامی استان

نامزد انتخابات مجلس از قم: احراز صلاحیت ها امسال سختگیرانه نبود

به نظر شما یک نماینده چه نقش و تاثیری می تواند در پیشبرد مسائل اجرایی استان داشته باشد؟

بدلیل سوابقی که عرض شد، کم و بیش با مسائل کشور و استان قم آشنا هستم و اگر توفیق حضور در مجلس را پیدا کنم تلاش خواهم کرد مشکلات قم را پیگیری کنم.

هر چند استانداری و شهرداری، مسوول مسائل استان هستند و نماینده مجلس وظیفه ای در خصوص کارهای اجرایی شهر و استان ندارد اما نماینده می تواند و باید بعنوان کمک و تسهیل کننده ارتباطات با وزارتخانه ها با ریاست جمهوری و غیره پیگیر امور شود و در این زمینه نقش ایفا کند.

در استان قم موارد متعددی است که باید پیگیری شود اما از نظر من مونوریل، فرودگاه و بافت فرسوده سه مشکل اساسی استان است که در صورت انتخاب، به طور جد آنها را تا تعیین تکلیف، پیگیری خواهم کرد.

برخی از اهم مسائل کشوری به نظر شما چیست؟

نماینده علاوه بر وظیفه قانونگذاری، وظیفه نظارت بر امور اجرایی و عملکرد دولت را نیز دارد، بنابراین باید دارای این بینش و توان باشد که در سطح کلان مدیریت کشوری، دیدگاه کارشناسی را دنبال کند. بعنوان مثال ما اکنون میلیاردها دلار یا هزاران میلیارد تومان را اختصاص داده ایم تا آب را از فاصله دو هزار کیلومتر از خلیج فارس به مرکز ایران منتقل کنیم درحالی که به نظر من می توانیم به جای آن، مردم را کنار آب ببریم.

در همین زمینه شرکت های دانش بنیان به طور کلی و از جمله در بخش پنل های خورشیدی در استان سیستان و بلوچستان حتما باید تقویت شوند تا هم برق شهرهای ساحلی جنوب را تامین کنیم هم انرژی لازم برای شیرین سازی آب را فراهم کنیم. بنابر این از منطقه وسیع کویری در آنجا در این زمینه بهترین بهره برداری را می توان کرد و بهترین منطقه برای تولید برق می تواند باشد.

در مورد خودرو نیز کشور باید یک فکر اساسی و یک جراحی گسترده انجام دهد تا زمینه تولید خودروی ارزان و با کیفیت فراهم شود.

در حال حاضر، متوسط مصرف بنزین در کشور برای هر ۱۰۰ کیلومتر بالای ۱۰ لیتر است که در دنیا رتبه نخست است اما با اصلاح صنعت خودرو، می توانیم به آنچه در اروپا هست یعنی مصرف چهار لیتر بنزین در هر صد کیلومتر نزدیک شویم و از پول فروش بنزین صرفه جویی شده نیز می توان بهترین فناوری ها را وارد کرد.

یک نماینده مجلس تا چه حدی می تواند این مسائل کلان را پیگیری و حل کند؟

نامزد انتخابات مجلس از قم: احراز صلاحیت ها امسال سختگیرانه نبود

یک نماینده مجلس دست کم می تواند این مسائل و دیدگاه های کارشناسی را به مسوولان و دست اندرکاران برساند و پیگیری کند. درست است که دولت باید تصمیم بگیرید و لایحه مناسب ارائه کند اما مجلس هم می تواند و باید در این موضوع ها وارد شود و راهنمایی و نظارت کند.

دیدگاه شما بعنوان رئیس وقت شورای شهر و نیز نامزد کنونی انتخابا مجلس در خصوص موضوع جنجالی مونوریل چیست؟

متاسفانه مخالفان مونوریل، تمام حقیقت را نمی گویند. محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت دنبال پیاده کردن ایده خود برای قطار هوایی بود و قم هم از این فرصت استفاده کرد تا بتواند از این دریچه وارد باشگاه حمل و نقل کشور شود. اگر به شکل عادی می خواستیم وارد این باشگاه شویم باید ۱۰ سال دوندگی می کردیم اما قم با فشار احمدی نژاد و به بهانه مونوریل، وارد باشگاه شد. هر چند شورای شهر وقت مصوبه ای در این خصوص نداشت اما همه اعضا به طور ضمنی به شهردار وقت آقای عابدینی پور اجازه دادند و ایشان نامه ای به رییس جمهور نوشت که مورد استقبال قرار گرفت و آقای محرابیان، این نامه را پیگیری کرد تا به نتیجه رسید.

در ادامه این روند، شرکت مترا آمد و مطالعه ای انجام داد و مطالعه همان خطی که برای تهران در نظر گرفته بودند را برای قم انطباق دادند (تا نظر رئیس جمهور وقت تامین شود و مونوریل به قم بیاید). حجم مطالعاتش به اندازه دو تا بار وانت بود.

این طرح در شورای ترافیک کشور تصویب شد و با اصرار ما خط یک مترو (شرق – غرب) را هم تصویب کردند و کار شروع شد.

مونوریل بد یا خوب اگر نبود اساسا خط مترو نیز برای قم تصویب نمی شد و دولت وقت با آن موافقت نمی کرد.

درباره آینده این طرح نیز معتقدم که این خط اگر ادامه پیدا کند و به اماکن مختلف پرتردد متصل شود، آن وقت کارایی و مسافر لازم خود را خواهد داشت اما در شرایط کنونی فقط یک چیز فانتزی است.

طرح شفافیت را خونده اید؟

نه ولی در جریانش هستم.

نظرتان درباره همین طرح موجود چیست

ما از شفافیت ضرر نمی کنیم. من به جز در مسائل امنیتی معتقدم در تمام مسائل باید رای ما شفاف باشد مثلا در خصوص افزایش سن بازنشستگی اگر من بودم خیلی شفاف و صادقانه با مردم حرف می زدم.

شما حاضرید به طرح فعلی رای بدهید؟

من کامل طرح را نخوانده ام اما با این مساله مشکلی ندارم و رای من با شفافیت است.

نظر شما در خصوص اختصاص خودروی شاسی بلند سهمیه ای به نمایندگان چیست و اگر شما نماینده باشید و چنین فرصتی پیش بیاید دریافت می کنید؟

بنده از این کارها نکرده و نمی کنم و با این امتیازات مخالفم.

نظر شما درباره بحث اخیر میان دولت و مجلس در خصوص لایحه بودجه چیست؟

من سال ها رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر بودم و رقم همه عوارض را شفاف و قانونی و اختیارات شهردار را در خصوص آن محدوود کردم بنابراین به مباحث بودجه تسلط دارم.

گاهی برخی نمایندگان در بودجه مسائلی که برای استان های خودشان در نظر دارند، نمی بینند بنابراین مواردی را اضافه می کنند که بدلیل نبود منابع، باعث کسری بودجه می شود، یا این که دولت منابع درآمدهایی را اعلام می کند که مجلس احساس می کند تامین نخواهد شد یا به قیمت فشار مضاعف بر مردم تامین می شود، اینجا دولت و مجلس با رایزنی مسائل را حل می کنند.

من اگر در مجلس باشم در هر موردی، به کار کارشناسی پایبند خواهم بود و حتی اگر عضو کمیسیون مربوطه نباشم هم نظرات خود را به اعضا می رسانم و اعلام می کنم.

در رای دادن به لوایح و طرح ها از جمله لایحه بودجه نیز اگر ببینم لایحه بودجه کمتر از ۵۰ درصد نظرم را تامین می کند رای نمی دهم اما اگر ۶۰ یا ۷۰ درصد باشد رای خواهم داد.

در صورت انتخاب، کار در کدام کمیسیون تخصصی مجلس مورد علاقه و اولویت شماست؟

با توجه به تجربیات و تخصصی که دارم، اولویتم کمیسیون شوراهاست چون معتقدم ساختار شوراهای شهر هم باید تقویت شود هم چارچوب بندی هایش روشن تر شود.

معتقدم ورود عناصر شهرداری به شورای شهر باید منع قانونی شود چون بعضا شهرداری ها آدم های خودشان را به شورا می فرستند تا موانعی که شهرداری دارد، بر طرف شود.

طرح های اولویت دار از نظر شما کدام است؟

مهمترین دغدغه های جامعه امروز ما به نظرم اشتغال و مسکن جوانان است اما اینها با روش کنونی تامین نمی شود و باید روی آن کار کارشناسی کرد.

اشتغال جوانان، یک امر کلی است طرح عینی مورد نظر شما برای تامین آن چیست؟

عنوان طرح من این است که به جای طرح انتقال آب از جنوب به فلات مرکزی، بیاییم در منطقه بندرعباس تا چابهار به هر استان ۵ یا ۱۰ هزار هکتار زمین بدهیم و بگوییم اینجا مال شماست و آماده سازی هم بر عهده خود شماست.

جوانان مهندس و کارگر در این مناطق ساکن می شوند و به این ترتیب هم شغل هم مسکن آنها تامین می شود و در همین راستا نیز شرکت های دانش بنیان با ساخت پنل های خورشیدی در این مناطق می توانند همه حوزهای اقتصادی را فعال کنند.

نامزد انتخابات مجلس از قم: احراز صلاحیت ها امسال سختگیرانه نبود

فضای انتخاباتی در سطح استان را چگونه ارزیابی می کنید؟

سال ها پیش در بحث انتخابات، جامعه مدرسین حرف اول را می زد اما پس از آنکه جامعه مدرسین دیگر لیستی ارائه نداد، صحنه انتخابات شاهد فعالیت تشکل های مختلف است و برخلاف گذشته دیگر نتیجه انتخابات خیلی قابل پیش بینی نیست.

این انتخابات غیرقابل پیش بینی است و هیچکس نمی تواند ادعا کند و بگوید چه کسی برنده خواهد شد.

به نظرم در فضای انتخاباتی باید به جای تخریب دیگران که بعضا شاهد آن هستیم، معرفی خود و توانمندی ها مطرح باشد تا مردم بتوانند بهتر انتخاب کنند.

نظر شما در خصوص موضوع تعیین یا احراز صلاحیت ها در این دوره از انتخابات چیست؟

امسال خیلی سختگیرانه نبود خیلی ها در قم تایید شدند که انتظارش نبود. مثلا بیش از ۲۰۰ نفر در قم تایید شدند به نظرم با توصیه ای که مقام معظم رهبری داشتند روند قبلی بهبود یافت و افراد بیشتری تایید شدند.

جهت مشاهده کامل این گفت و گو کلیک نمایید

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری یازدهم اسفند ماه امسال برگزار می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha