به گزارش ایرنا، طی چندسال گذشته، در برخی معابر یزد تبدیل میدان به چهار راه و یا بر عکس آن، محل اختلاف برخی مسوولان بود که نمونه آن مشکل میدان اطلسی است که بالاخره پس از کش و قوس های فراوان از میدان به چهار راه تبدیل شد اما مشکل ترافیکی آن همچنان باقیست!
قصه پیچیده و به ظاهر غیرقابل حل ترافیک شهر یزد، کمکم در حال تبدیل شدن به یک معضل شهری بزرگ است؛ پرسش این است که اگر یزد، متولی ترافیک دارد چرا شهروندان همچنان ناراضی هستند و هیچ فرد یا نهادی پاسخگوی مردم نیست؟
ترافیک در نقاط مختلف یزد و بویژه هسته مرکزی در ساعات صبحگاهی، ظهر و غروب هر روز به یک کلاف سردرگم تبدیل شده و بحث آن گاهی در رسانهها نیز داغ می شود؛ نکته قابل تامل اینکه برخی متولیان این حوزه ضمن شانه خالی کردن از زیر بار مسوولیت، موضوع را به دیگران حواله می کنند.
چهار راه شهدا که میدان و تکیه تاریخی امیرچقماق در جوار آن واقع شده و نماد شناخت شهر یزد محسوب می شود و در حقیقت مرکزی ترین نقطه شهر بوده و در کنار بافت تاریخی یزد قرار دارد به تازگی گرفتار تغییر جدیدی شده که اختلاف سلیقه مسوولان این حوزه را به دنبال داشت.
مسیر چهار راه شهدا به سمت خیابان سلمان چند سالیست که مسدود شده و شهروندان برای رفتن به این خیابان باید از مسیرهای دیگر استفاده کنند اما مسیر برگشت آن یعنی از سلمان به میدان باز و تردد در آن جریان دارد، اجرای عملیات عمرانی در مسیر "ستی فاطمه" که امکان دسترسی مردم به خیابان سلمان را ناممکن کرده است باعث نارضایتی بخشی از شهروندان و کاسبان این محدوده شده است.
شلوغی میدان، عبور و مرور شهروندان و گردشگران داخلی و خارجی و تجمع مراکز و فروشگاههای عرضه کالاها و مواد غذایی باعث شده تا این معبر همیشه مورد توجه باشد، اما بالاخره پس از کش و قوس های فراوان، مسیر مورد اشاره از سوی شهرداری باز شد که در شبکه های اجتماعی بازتاب زیادی داشت و برخی به دلیل مسائل ایمنی با این اقدام مخالفت کردند.
باز بودن با مسدود بودن این مسیر موافق و مخالف هایی دارد و البته هر کدام دلایل خاص خود را دارند.
سخنگوی شهرداری یزد با تایید بازگشایی مسیر میدان شهدا به سمت خیابان سلمان، به ایرنا گفت: عملیات عمرانی خیابان "ستی فاطمه" در جوار این میدان در حال انجام است و تا پایان سال جاری به اتمام می رسد و پس از آن می توان دوباره در مورد این مسیر تصمیم گیری کرد.
"حامد سلطانی" یکی دیگر از دلایل تصمیم برای بازگشایی این مسیر را درخواست شهروندان و همچنین کاسب های این محل ذکر کرد و گفت: فروشندگان خیابان سلمان و مسیر مسدود شده معتقدند که مسدود بودن این خیابان موجب کسادی بازار کار آنها شده است ضمن آنکه عدم دسترسی شهروندان به این خیابان نیز موجب ناخرسندی جمعی از مردم بوده است.
اما بشنوید نظرات رییس پلیس راهور یزد که گفت: بازگشایی مسیر چهار راه شهدا به خیابان سلمان موجب افزایش بار ترافیکی و ایجاد خطرات جانی برای عابران و رهگذران می شود.
سرهنگ "مهدی زارع" افزود: با توجه به اینکه اکنون این تقاطع به صورت سه راه و زمانبندی آن هم به صورت سه راه است جوابگوی تخلیه بار ترافیکی امام شمالی و جنوبی و قیام نیست.
به گفته وی تبدیل سه راه به چهار راه و بازگشایی مسیر تقاطع خیابان سلمان مستلزم اضافه کردن زمان چراغ سبز بیشتری به تقاطع می باشد که با توجه به وضعیت فعلی و زمانبندی فعلی چراغ و عدم تخلیه بار ترافیکی خیابان های امام و قیام که بعضا منجر به اعمال محدودیت عبور از تقاطع بعثت و سه راه مهدی توسط پلیس راهور جهت روانسازی این ترافیک تقاطع انجام می گیرد، امکان پذیر نیست لذا بازگشایی خیابان سلمان، این گره ترافیکی را تشدید کرده و قطعا به پس زدگی بار ترافیکی در خیابان های امام و قیام منجر خواهد شد.
وی به بحث امنیت عابران هم اشاره و گفت: محوطه امیرچقماق، محل تجمع و تردد عابران و مسافران زیادی است لذا عبور دادن خودروها از داخل این مسیر امنیت عابران را به مخاطره انداخته و هر لحظه امکان برخورد با کسانی که در این مجموعه برای گردش و خرید در تردد هستند بیشتر می کند.
اما یکی از اعضای شورای شهر که خواست نامش ذکر نشود به ایرنا گفت: شورای شهر در جریان ماجرا نیست و مجوزی هم برای اجرای طرح جدید یعنی بازگشایی مسیر خیابان سلمان صادر نکرده است؛ هر چند اجرای امور اجرایی کوچک نیاز به مجوز ما نیست و لذا این موضوع باید در شورای ترافیک حل شود.
آخرین خبر اینکه نشست شورای ترافیک استان یزد دوشنبه شب تشکیل و در آن مصوب شد که مسیر مورد اشاره فعلا بازگشایی شود و پس از پایان عملیات عمرانی جاده ستی فاطمه که تا ۱۵ اسفند به طول می انجامد ، این مسیر مجددا مسدود گردد.
اما سوالی که همچنان بی پاسخ مانده این است که اگر باز بودن ۲ مسیر رفت و برگشت میدان شهدا به سمت خیابان سلمان، مشکلات ایمنی به دنبال دارد چرا سالهاست یک مسیر آن باز و مسیر دیگر مسدود بوده است؟ مگر نه اینکه مشکل ناایمنی احتمالی آنها مربوط به هر ۲ مسیر است که در بافت تاریخی واقع شده است، پس چرا یک مسیر آن باز و دیگری مسدود بوده است؟
نظر شما