به گزارش خبرنگار ایرنا، جعفرمرادی حقیقی روز پنجشنبه در نشست تقویت هماهنگیهای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور با حضور ویدئوکنفرانسی فرماندهان سپاه استانی، روسای سازمان بسیج سازندگی و مدیران کل و معاونین منابع طبیعی و آبخیزداری استانها، افزود: تا پایان دی ماه برای کاشت درخت در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در استان سمنان، برنامهریزی به منظور چالهکنی حدود ۱۵۰ هزار اصله در سطح ۲۰۰ هکتار با مشارکت بسیج سازندگی و سپاه استان انجام شد.
وی با بیان اینکه طی سه سال گذشته ۷۵ طرح مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیک آبخیزداری با هدف کنترل سیل در استان سمنان اجرا شد، خاطرنشان کرد: ۳۴ هزار مترمکعب بند سنگ و ملات، ۸۶ هزارمترمکعب بند خاکی و ۹۳۰ هکتار عملیات بیولوژیک در حوضههای آبخیز استان سمنان به اجرا درآمد و همچنین تهیه طرح مطالعات تفضیلی حوضههای آبخیز در سطح ۱۶۳ هزار هکتار از دیگر اقدام شاخص اجراشده با مشارکت بسیج سازندگی استان سمنان است.
وی گفت: اجرای انواع طرحهای جنگلداری و جنگلکاری در سطح استان سمنان و طرح زراعت چوب ۵۰۰ هکتار در حال حاضر برنامهریزی شده و تا پایان سال ۱۴۰۲ با مشارکت کشاورزان و بهره برداران اجرا می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ادامه داد: در راستای اهداف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب برای محقق شدن طرح کاشت یک میلیارد درخت در مدت چهارسال و کاشت سه نهال در سال توسط هر ایرانی و تأکید رییس جمهور مبنی بر اجرای این طرح در زمان مقرر، این امر با استفاده از ظرفیت سه نهالستان استان سمنان و تعهدات چهار ساله تولید ۱۰ میلیون درخت، این طرح در سال اول بیش از سه میلیون نهال به صورت مشارکت مردمی در استان تولید شد.
ایران ۳۲ میلیون هکتار اراضی بیابانی دارد که بیش از ۶ میلیون هکتار آن کانونهای بحرانی بیابانی است و بیش از ۲۰ میلیون هکتار در معرض فرسایش بادی قرار دارد که اگر به آن توجه نکنیم، قابلیت تبدیل شدن به کانون بحران را دارد.
اکنون نه تنها سمنان بلکه استانهای حاشیه کویری گرفتار پدیده بیابانزایی، فرسایش بادی و ریزگرد هستند که محیط زیست و منابع طبیعیِ این مناطق را دچار چالش جدی کرده و یکی از راهکارهای مقابله با پیشروی کویر حفظ پوشش گیاهی و افزایش آن است.
یک میلیون و ۱۱۷ هزار و ۹۷۴ هکتار از مساحت شهرستان سمنان را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهد که از این میزان ۳۵۸ هزار و ۱۰۶ هکتار در حوضه سیل خیز قرار دارد و اجرای طرحهای آبخیزداری مانند نهالکاری موجب کاهش سرعت سیلاب و مهار روان آب، جلوگیری از فرسایش خاک و کاهش خسارت ناشی از سیل میشود.
از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار از عرصه های طبیعی استان سمنان، ۳۵۲ هزار هکتار مناطق جنگلی و سه و هفت دهم میلیون هکتار مرتع و پنجو ۲ دهم میلیون هکتار بیابان است.
از مجموع مناطق جنگلی در استان سمنان، ۵۸ هزار هکتار جنگل های هیرکانی و پهن برگ شامل جنگل ابر و جنگل رودبارک، ۱۵۰ هزار هکتار جنگل سوزنی برگ و ۱۴۴ هزار هکتار جنگل کویری و بیابانی است.
نظر شما