آیت الله کعبی: آمار بالای تایید صلاحیت‌ها حاکی از حضور همه طیف‌های سیاسی در انتخابات است

اهواز- ایرنا- داوطلب انتخابات مجلس خبرگان رهبری از حوزه انتخابیه استان خوزستان گفت: بنده به عنوان عضو هیات مرکزی نظارت بر دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی باید تاکید کنم که تایید صلاحیت ۱۵ هزار نفر در این دوره رقم بالایی محسوب می شود و نشان دهنده حضور همه طیف‌های سیاسی در انتخابات است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا آیت الله عباس کعبی نسب در نشست خبری، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: مردم در پیشبرد اهداف، وظایف، برنامه‌ها و مأموریت‌های رهبران الهی در جهت تحقق خیر و سعادت دنیا و آخرت بشریت و نجات بشریت نقش کلیدی دارند؛ مخاطبان اصلی رهبران الهی و بزرگان دین، مردم هستند و هرگاه بزرگان دین بتوانند مردم را جذب و با خود همراه کنند می‌توانند به اهداف خود برسند.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: هدایت مردم، حمایت از مردم و خدمت صادقانه به مردم، اهداف بزرگان دین است که اگر نتوانند مردم را جذب کنند، هیچکدام از اهداف و مأموریت‌های آنها محقق نمی‌شود؛ از آغاز بعثت پیامبر تا عصر حاضر، از میان رهبران الهی تنها امام خمینی با قدرت بسیج شوندگی بالای مردم و قدرت بسیج کنندگی ذات خود، رهبری، ایمان و باور عمیق به نقش مردم، توانست مردم را در جهت اهداف متعالی اسلام به صحنه بکشاند و یک انقلاب عظیم، یک اقدام بزرگ و یک پروژه تمدنی را در عصر حاضر کلید بزند.

وی عنوان کرد: اگر مردم بر اساس اعتقاد خودشان و اعتقاد به رهبری، به پیشگامی و پیشتازی نخبگان حوزه و دانشگاه، جانفشانی و فداکاری، صبر و مقاومت در صحنه حاضر نمی‌شدند، نه انقلاب پیروز می‌شد و نه ما این ۴۵ سال را شاهد بودیم.

داوطلب انتخابات مجلس خبرگان رهبری از حوزه انتخابیه استان خوزستان ادامه داد: ۴۵ سال پر فراز، توأم با توطئه‌ها، دست اندازی ها و موانع اما با همراهی مردم هموار شد و قطار پیشرفت و توسعه در ایران اسلامی هیچگاه متوقف نشد البته کند شد چون موانع، دست اندازی ها، توطئه‌ها، ندانم کاری‌ها و ناکارآمدی‌ها سبب کندی می‌شود ولی چون خداوند یک رهبر تمدنی در قامت حضرت امام و بعد از ایشان در قامت تراز رهبر حکیم و فرزانه انقلاب به ما ارزانی کرد، پیشرفت و حرکت انقلاب اسلامی متوقف نشد که همه اینها به برکت حضور مردم است.

آیت الله کعبی نسب با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های ذاتی انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی، مردمی بودن است، تصریح کرد: مردمی بودن انقلاب و نظام، تشریفاتی و تزئینی نیست بلکه مردم در تحول و پیشرفت نقش حقیقی دارند. هرگاه مردم به صحنه بیایند می‌توانند اتفاقات و اقدام‌های بزرگی را انجام دهند، عدم حضور مردم در صحنه مساوی با عقب ماندگی، انباشت و تراکم مشکلات، تسلط دشمنان و تحقیر تاریخی ملت‌ها و در نتیجه یاس، ناامیدی، بن بست و بازگشت به گذشته است.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: خوشبختانه در این ۴۵ سال به رغم اینکه تجربه هشت سال جنگ، فتنه پیچیده سال ۸۸ و حوادث دیگری را داشته‌ایم اما انتخابات هیچگاه تعطیل نشده است، حتی تاریخ انتخابات تغییر پیدا نکرده بلکه در تاریخ مشخص شده برگزار شده است که این نشانه اهمیت نظام به مسئله انتخابات است.

آیت الله کعبی نسب ادامه داد: اکنون که منطقه آبستن حوادثی است و بعد از طوفان الاقصی، مواجهه جبهه مقاومت اسلامی با آمریکا و صهیونیست جدی تر شده، دشمن تلاش می‌کند از طریق ترور کردن، ناامنی و اخلال امنیتی به اهداف شوم خود برسد اما باز هم ما می‌بینیم که رهبری معظم و مسئولان نظام همه به دنبال نشاط انتخاباتی هستند.

نقش مجلس خبرگان در کشور

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در خصوص نقش مجلس خبرگان در پیشرفت عدالت و حل مشکلات مردم در خوزستان اظهار کرد: مجلس خبرگان اجرایی نیست، وظیفه مدیریتی بر عهده آن نیست، نه پارلمان است و نه کارکرد پارلمانی دارد، نه قوه مجریه است و جای مجریان را نمی‌گیرد بلکه مجلس خبرگان صرفاً یک مجلس کارشناسی عالی تشخیص رهبری بر اساس علم و تقوا، بینش سیاسی و مجلس صیانت از رهبری، تضمین رهبری به نجات کشور از خلأ رهبری و تضمین استمرار رهبری در نظام اسلامی است. مجلس خبرگان با نگاه کلان راهبردی هم در سطح ملی و هم در سطح محلی تأثیر دارد و بنده فکر می‌کنم با توجه به نقش برجسته حاکمیتی مجلس خبرگان، این مجلس در تقویت مدیران و مسئولان و تلاش برای پشتیبانی از آنها با نگاه حاکمیتی می‌تواند به پیشرفت و توسعه استان کمک کند و تاکنون همین گونه بوده است.

آیت الله کعبی نسب بیان کرد: نگاه بنده همیشه یک نگاه ملی و خدمت به مردم خوزستان است، سعی کرده‌ام صدای گویای خوزستان از سردشت دزفول تا اروند کنار آبادان و از بهبهان تا بستان در سطح ملی باشم، بیانگر مطالبات به حق همه اقوام خوزستان باشم و خودم را متعلق به همه مردم خوزستان و کشورمان می دانم.

وی با بیان اینکه در کنشگری ملی نقش داشته‌ام، تصریح کرد: در حق استان برای حق آلایندگی‌ها، تلاش برای تسریع در حل مشکل آب و فاضلاب، محیط زیست و ریزگردها، سیل ۹۸، زلزله اندیکا، مشکلات صنعتی، حقابه کشاورزی و بیکاری از جمله موارد کنشگری بنده بوده است.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه کمربند اهواز باید کمربند پیشرفت باشد که ما پیگیر این مسائل هستیم، عنوان کرد: حضور در میدان مجلس خبرگان، حضور در میدان حفظ نظام، پشتیبانی از ولایت، میدان تلاش برای کمک و خدمت به مردم و توجه به مطالبات مردم در حد توان است. بنده افتخار خود می دانم که یک خوزستانی ریشه‌دار در این سرزمین هستم، هویت مردم خوزستان با عشق و ایمان به اهل بیت و با غیرت و جوانمردی آمیخته است که بسیار ارزشمند است و خوزستان را به سرزمین مقاومت تبدیل کرده است لذا امیدوارم خوزستان که قلب تپنده ایران است همیشه در تپش باشد و قطار پیشرفت خوزستان مثل جای جای ایران شتاب بگیرد.

ابر مسأله نظام

آیت الله کعبی نسب افزود: بنده فکر می‌کنم ابر مساله نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، پیوند نسل‌ها، پیوند مدیران مجرب و جوانان کارآمد به مثابه پیشرفت، عدالت، رشد و شکوفایی مادی و معنوی هستند.

وی با بیان اینکه ما راهبردهای چهارگانه رهبری مبنی بر مشارکت قوی، سلامت انتخابات، انتخابات رقابتی و امنیت انتخابات را داشته‌ایم، تصریح کرد: انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات خبرگان رهبری رقابتی است. برخی در رسانه‌ها تبلیغ کردند که انتخابات خبرگان رقابتی نیست در حالی که ۱۴۴ داوطلب تایید صلاحیت شدند و در هیچ حوزه انتخابیه اینگونه نیست که رقابت ممکن نباشد. از سوی دیگر برخی رسانه‌ها عجله کردند و گفتند خراسان جنوبی بدون رقیب است.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: جابه‌جایی حوزه‌های انتخابی در موعد قانونی انجام شد و در همه حوزه‌های انتخابیه رقابت وجود دارد، البته طبق آیین نامه داخلی مجلس خبرگان و قانون انتخابات در حوزه‌هایی که رقابت نیست، انتخابات تعطیل می‌شود؛ منظور از صدق رقابت ۲ برابر نیست بلکه این است که برخی ممکن است انتخاب نشوند.

تعداد بالای نامزدهای مجلس شورای اسلامی

آیت‌الله کعبی نسب افزود: برای مجلس شورای اسلامی ۱۵ هزار نفر تایید صلاحیت شدند که رقم بالایی است و همه طیف‌های سیاسی نیز حضور دارند، بنده به عنوان عضو هیات مرکزی نظارت انتخابات خدمت شما می گویم که سلایق سیاسی در رد صلاحیت‌ها هیچ تاثیری نداشت و بیشتر هیات مرکزی انتخابات و شورای نگهبان نسبت به سلامت مالی، سلامت اخلاقی، سلامت اجتماعی و شخصیتی از جهت حسن شهرت یا سوء شهرت توجه ویژه‌ای داشتند.

وی گفت: برای همه افرادی که احراز صلاحیت نشدند یا مشکلی پیدا کردند هم در استان‌ها و هم در مرکز زمینه فراهم شده بود که با آنها مصاحبه کنند، اشکالات را به آنها بگویند و پاسخ‌های آنها را بشنوند، سپس کارشناسان هیئت مرکز نظارت انتخابات هم در استان و هم در مرکز دفاعیات را بشنوند، ضبط کنند و هنگام رسیدگی دفاعیات هم مورد توجه واقع می‌شد.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: البته افرادی که تایید نشده‌اند ممکن است در واقع امر صلاحیت داشته باشند اما شورای نگهبان و هیأت مرکزی نتوانست به این برسد یا اینکه افرادی که تایید صلاحیت شدند الزاماً صلاحیت ۱۰۰ درصدی داشته باشند و ممکن است اسناد و مدارکی بر علیه آنها وجود داشته باشد که دست شورای نگهبان و هیئت مرکزی نرسیده است.

آیت الله کعبی با اشاره به آغاز فعالیت تبلیغی مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: از آنجایی که حوزه انتخابیه خبرگان رهبری استانی است باید مدت زمان آن بیشتر باشد لذا به مدت دو هفته تا ۴۸ ساعت قبل از شروع انتخابات زمان برای تبلیغات در نظر گرفته شده است اما شهرستانی فرق دارد و زمان تبلیغ مجلس یک هفته است.

افزایش میل به مشارکت بر انتخابات

وی افزود: نسبت درصد مشارکت آن گونه که خبر گرفته‌ام روز به روز در حال افزایش است اما عوامل مشارکت حداکثری چند موضوع است، اول وجود گزینه‌هایی که مردم بتوانند اعتماد و انتخاب کنند که این وجود دارد، مورد دیگر بالا رفتن فرهنگ مشارکت سیاسی از جهت تاثیر گذاری ملی و محلی است، مساله سوم ایفای نقش ویژه نخبگان، خواص و قشر تاثیر گذار اجتماعی و معتمدان محلی است، نقش ویژه رسانه‌ها در تبیین درست میدان انتخابات موضوع دیگر است، نگاه به امر انتخابات همانند یک امر ملی و نه یک نگاه قبیله‌ای و منفعتی مسأله دیگری است.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه انتخابات یک امر عمومی است و در زندگی مردم جای دارد، تصریح کرد: برخی کشورها انتخابات را اجبار کرده‌اند، منطق انتخابات اجباری تحمیل رأی به مردم نیست بلکه منطق شرکت اکثریت مردم در انتخابات است. انتخابات در کشور ما آزاد است اما چون حق عمومی و واجب است یعنی اگر کسی در انتخابات شرکت نکند به حق عمومی لطمه زده است.

آیت الله کعبی گفت: قهر با صندوق انتخابات، بی تفاوتی و نظر منفی دادن نسبت به امور عمومی ملت است و یک نوع انتخاب سلبی است، انتخاب سلبی نه تنها با نفع عمومی نیست، بلکه توأم با زیان عمومی است لذا اگر اقناع عمومی ایجاد کنیم قطعاً درصد مشارکت بالا می‌رود. البته ناکارآمدی و بی توجهی به امور معیشتی، گرانی، بیکاری و امثالهم نیز تا حدودی مردم را رنجانده اما انسان‌های فهیم که نگاه کلان به امر انتخابات دارند، گله مندی خود را نیز از طریق صندوق انتخابات نشان می‌دهند و هرگز با صندوق قهر نمی‌کنند.

وی با اشاره به مسئله جامعه مدرسین بیان کرد: بنده به عنوان عضو هیئت رئیسه شورای عالی جامعه مدرسین اعلام می‌کنم که خوشبختانه طی جلسه‌های متعدد و کارشناسانه از بین ۱۴۴ کاندید برای همه حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور گزینه‌هایی را مشخص کرده‌ایم، برای خوزستان نیز ۶ نفر به عنوان داوطلب فهرست جامعه مدرسین مشخص شده‌اند که به زودی به صورت عمومی اعلام خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha