به گزارش ایرنا، یک روز بارانی در دل زمستان ۱۴۰۲، ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح در استانداری هستیم، مقصد شهرستان قروه است، بخش چاردولی و مرکزی.
زیر باران شدید به دل جاده میزنیم، برف پاکنها از پاک کردن شیشه ماشین عاجز شده اند، از سنندج تا دزج یکسر بارانی است، به گلزار شهدای شهر رسیدیم و بعد از استقبال اهالی شهر از استاندار و همراهان، مزار مطهر شهدا، عطرافشانی شد.
مردم در مسجد منتظر هستند، میزهایی در کنار دیوار است و روی هر میز یک برگه به چشم میخورد، معاون عمرانی استاندار، معاون اقتصادی استاندار، مدیرعامل آبفا، مدیر مخابرات، مدیرکل راه و شهرسازی ، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیرکل تامین اجتماعی و ... و ...
قبل از اینکه نشست بصورت رسمی شروع شود، در میان مردم چرخی می زنم و پای حرفهایشان می نیشینم، از تخریب معادن گله دارند و از اینکه نیروهای بکار گرفته در صنایع معدنی غیربومی هستند، از اینکه روستاهای حاشیه معدن هیچ سهمی از درآمد معادن برای آبادانی ندارند.
یکی از نقاط کور آنتندهی تلفن همراه حرف میزند و دیگری از اینکه بحران آب برای دشتهای شرقی کردستان در راه است و کشاورز پیرمرد هم از اینکه محصولش بصورت تضمینی خریداری نشده است و راه صادرات هم بسته بوده و برای همین صدها تُن سیب زمینی در انبارها در معرض نابودی است.
تعداد دیگری از کشاورزان از اینکه سال به سال به بانک کشاورزی وامدارتر می شوند واهمه دارند، تنها در بخش چاردولی ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال وام مقروض بانک هستند و می خواهند امهال شود.
یک دهیار به نمایندگی از دهیاران، یک عضو شورای اسلامی بخش، امام جمعه بخش و البته گاهی هم یکی از میان جمعیت، حرفهایشان را می زنند، درخواستهایشان رفع کمبودها و نقص هایی که در مسیر توسعه بخش و آبادیهایشان حس می شود.
نوبت به استاندار می رسد تا از عملکردهای دولت بگوید و حرفش را با دفاع از عملکرد همه دولتها در۴۵ سال گذشته آغاز می کند، چیزی که شاید در بین مسئولان کمتر دیده شده و به نوعی در هر دولتی عده ای همواره خواسته اند تا کمبودها را گردن دولت قبل و پیشرفتها را به اسم خود ثبت کنند.
اسماعیل زارعی کوشا نیز به برخی عملکردهای حوزه کشاورزی نقد داشت، از جمله اینکه دور باطلی در حوزه کشاورزی وجود دارد که یک سال یک محصول بیشتر از الگوی کشت، تولید و باعث ضرر کشاورزان می شود و یک سال آنقدر کم که بازار به مشکل تامین تقاضا بر می خورد.
او از خام فروشی معادن بزرگ و غنی کردستان هم دل پُری داشت؛ البته فقط در حرف نبود و برای همین صنایع آب بری مانند زنجیره فولاد در این شهرستان کلید خورده است.
برای تامین آب این صنعت هم قرار است که از پساب و نیز طرح انتقال آب سد ژاوه استفاده شود تا منابع آب زیرزمینی از خطر تشدید افت، مصون بماند.
خبر خوش استاندار کردستان در همان جلسه به گوش کشاورزان رسید؛ " یکی از مطالبات کشاورزان این منطقه، امهال وامهای کشاورزی بود که با اخذ مجوز، ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال محقق شد".
بیشتر بخوانید:
برنامه اصلی دشمن ناامیدسازی مردم از مسئولان و آینده است
۲۸۰۰ میلیارد ریال وام کشاورزان دزج در سفر استاندار کردستان امهال شد
ناب مثل عسل
استاندار کردستان در این سفرها، از برخی طرحهای شاخص نیز بازدید کرد، در دزج قرعه به نام شرکت دانش بنیان «هنگوینی گولانی کردستان» به مدیریت موسی شریفی افتاد.
این شرکت با ۲۲ سال سابقه تحقیق درباره عسل و فرآوردههای آن موفق به تهیه انواع عسل با کیفیت و درجه یک شده است که برخی از فرآوردههای آن مانند سرکه عسل و قطره عصاره برهموم، در دنیا منحصر به فرد است و توانسته در عرصه رقابتهای جهانی در زمینه کیفیت حرف برای گفتن داشته باشد.
مدیرعامل این شرکت اظهار کرد: از سال ۸۲ وارد صنعت پرورش زنبور عسل شدم و تمام دستگاه ها را با مهندسی معکوس تولید کردم.
موسی شریفی ادامه داد: با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و اتحادیه زنبورداران، زنجیره خرید تشکیل دادیم و آموزش زنبورداران استان را هم انجام می دهیم.
مدیرعامل شرکت هنگوینی گولانی کردستان به فعالیت هشت هزار نفر زنبوردار در استان اشاره کرد و گفت: بیش از هزار زنبوردار مستقیم محصولاتشان را به ما می فروشند و سود حاصل از فعالیت دلالان به جیب خود زنبورداران برمی گردد.
شریفی با تاکید بر اینکه عسل طبیعی تولید می شود و زنجیره فروش هم داریم، ادامه داد: با همکاری پارک علم و فناوری شرکت های مستقر زنجیره فروش ایجاد کردیم.
مدیرعامل شرکت هنگوینی گولانی کردستان تاکید کرد: زنجیره تولید فقط در استان بوده ولی زنجیره فروش در کل کشور است و در تمام شهرهای ایران فروشنده و بازاریاب داریم.
وی هدف از تاسیس این شرکت را تبدیل کردستان به قطب تولید عسل در کشور اعلام کرد و افزود: از لحاط علمی در زمینه تولید عسل از کشورهای دنیا خیلی جلوتر هستیم.
شریفی از ۱۷ بار ورشکستگی و ادامه تلاش برای موفقیت حرف زد و ادامه داد: صنایع تبدیلی زیادی از عسل داریم که در دنیا بی نظیر است و از لحاظ کیفیت تولید ژل رویال رتبه اول را در کشور داریم.
وی با بیان اینکه هر شهرستان در تولید یکی از محصولات عسل شاخص و نمونه است، اضافه کرد: موفق شدیم با همکاری دانشگاه کردستان داروی بیماری CCD زنبور عسل تولید کردیم در حالیکه کشورهای دیگر از تولید آن عاجزند.
مدیرعامل شرکت هنگوینی گولانی کردستان یکی از مشکلات این واحد تولیدی را پرداخت بالای مالیات عنوان و اظهار کرد: با توجه به اینکه زنجیره خرید هستیم، ۹ درصد مالیات به اتحادیه و ۹ درصد هم سهم خودمان را پرداخت میکنیم که مضاعف(۱۸ درصد) است.
شریفی به این هم اشاره کرد که بازار ایران را تا اردیبهشت سال آینده بدست خواهد آورد و افزود: رضایت کشورهای کویت، عراق، قطر، عمان و اقلیم کردستان عراق را برای صادرات محصولاتمان گرفتیم.
در حال حاضر ۲۳ نفر به صورت مستقیم در این شرکت مشغول به کار هستند و ۱۵ نوع عسل و ۱۷ نوع محصولات صنایع تبدیلی تولید می شود.
این شرکت با بیش از ۴۷۰ مزرعه پرورش زنبور در کردستان ارتباط کاری دارد و سالانه ۳۰۰ تن عسل تولید می کند و ۸۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم در ارتباط با این واحد تولیدی درآمد کسب می کنند.
این شرکت با بیش از ۴۷۰ مزرعه پرورش زنبور در کردستان ارتباط کاری دارد و سالانه ۳۰۰ تن عسل تولید می کند و ۸۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم در ارتباط با این واحد تولیدی درآمد کسب می کنند.
گنجی به نام مردم
مردم وقتی مسوولان را همراه و همدل با خود می بینند برایشان سنگ تمام می گذارند، مردم روستای گنجی از این دست بودند، آنان با دف و پرچم ایران به استقبال مسئولان آمدند.
در مسجد روستا در کنار محفل معنوی انس با قرآن، میز خدمت باز هم برپا بود، مسجد مملو از مردم بود، مردمی که به خاطر آمدن باران و آمدن مسئولان، نور امیدی در دلشان روشن شده بود.
اعتقادم از روز اول این بود که در کردستان اگر قرار است کاری انجام گیرد باید با تعامل بین مدیر و مردم باشد تا آن خدمت تمام و کامل باشد؛ این را استاندار در جمع مردم گفت.
اعتقادم از روز اول این بود که در کردستان اگر قرار است کاری انجام گیرد باید با تعامل بین مدیر و مردم باشد تا آن خدمت تمام و کامل باشد؛ این را استاندار در جمع مردم گفت.
استاندار کردستان با بیان اینکه راهبرد و استراتژی خدمت در استان به الگویی در کشور تبدیل شده است، افزود: در هر هفته بصورت متوسط سه سفر شهرستانی انجام گرفته و این راه با جدیت ادامه می یابد.
زارعی کوشا تاکید کرد: این سفرها و لمس مسائل از نزدیک باعث می شود تا از مدیریت کارتابلی فاصله گرفته و به بهترین شیوه با برقراری ارتباط سازنده، مشکلات برطرف شود.
آنها هم درخواستهای مشابهی داشتند، از آنجا که نان روستاییان قروه در گرو رشد و توسعه بخش کشاورزی است، از کمبود آب در دشتهای ممنوعه قروه گفتند و خواستار راه حلی برای آن شدند.
راه حلی که استاندار کردستان از آن گفت از مدتی قبل کلید خورده تا هم بخش صنعت و کشاورزی از آن بهره مند شود و هم آب آشامیدنی مردم تا ۲۵ سال آینده تامین باشد. " طرح انتقال آب از سد قوچم به قروه و دهگلان"؛ طرحی که سال آینده به قروه می رسد.
زارعی کوشا تاکید کرد: مشکل آب شرب قروه و دهگلان سال آینده برطرف می شود و با بهرهبرداری از سد ژاوه، تغذیه آبهای زیرزمینی شرق استان نیز امکانپذیر است.
زارعی کوشا ادامه داد: کلان طرح انتقال آب از سد قوچم به دهگلان و قروه کار بزرگی است که تا دهگلان چهار کیلومتر کار باقی مانده است.
وی در ادامه به تعطیلی ذوب آهن زاگرس از سال۱۳۹۰ اشاره کرد و گفت: با تعطیلی این واحد صنعتی، بیشتر از ۵۰۰ نفر بیکار شدند که با پیگیری انجام شده این مجموعه بعد از یک دهه احیا و زنجیزه فولاد در حال اجراست.
استاندار کردستان یادآور شد: علاوه بر آن مجموعه فولاد با سرمایه گذاری ۳۵۰ میلیارد ریالی در دست اجراست که برای هزار و ۷۰۰ تا ۲ هزار شغل مستقیم ایجاد خواهد کرد.
زارعی کوشا به اختصاص ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به استان در ۲ سفر رئیس جمهور اشاره کرد و افزود: هر شهرستان نیز بر اساس شاخصها اعتباراتی دارد که شهرستان قروه به غیر از بخش عمومی ۲۵ هزار میلیارد ریال اعتبار داشته است.
بیشتر بخوانید:
مسئولان برای رفع بیکاری همت مضاعف داشته باشند
ایستگاه راهآهن در قروه تا ۲ ماه آینده آماده مسافرگیری است
استاندار کردستان: طرح های اشتغالزا در حوزه صنعت و معدن قروه ایجاد میشود
میزی برای خدمت
مسئولانی که همراه استاندار از مرکز استان به این ۲ بخش آمده بودند، رو در رو با مردم صحبت کردند، دردهایشان را شنیدند و پاسخگوی مشکلات آنان شدند.
"هشتمین میز خدمت ما همراه با استاندار در بخش ها و دهستان هاست که داریم برگزار می کنیم"؛ مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان این را گفت و افزود: به چهار شهرستان و هر شهرستان ۲ بخش رفته ایم و این سفرها از چند جنبه تاثیردارد که مهمترین آن ارتباط مستقیم با مردم است.
آرام حیدری افزود: شاید براساس گزارش ها و آمارها همه چیز گل و بلبل نشان داده شود اما اینجا مشکلات که مطرح می شود و از نزدیک با مشکلات آشنا می شویم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مزایای میز خدمت این است که مردمی که در بخش ها و دهستان ها و روستاها هستند شاید دسترسی شان به یک مدیر در سطح استان سخت باشد و اینجا مراجعه می کنند و مشکلاتشان را ساده مطرح می کنند و دسترسی آسان تر است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان با بیان اینکه مهمترین مشکل مطرح شده میز خدمت ارتباطات، پوشش تلفن همراه، اینترنت روستاها است، افزود: یک سری قطعی ها و مشکلات رومینگ هایی که برقرار نشده داریم که اپراتورها در آمار و ارقام اعلام می کنند که برقرار شده ولی مراجعه کردیم و بازدید میدانی داشتیم که مشکل وجود دارد و منجر شده یک هفته ای مشکل برطرف شود که نمونه هایی از آن را در دیواندره و سروآباد داشتیم.
چهره به چهره با ولی نعمتان در دور افتاده ترین روستاها
مدیر مخابرات منطقه کردستان هم با بیان اینکه در هر شهرستانی حداقل در ۲ روستا میز خدمت داریم، اظهار کرد: موارد و مشکلات مردم در حوزه مخابرات و ارتباطی، بیشتر بحث پوشش و آنتن دهی تلفن همراه و سرعت اینترنت است.
آزاد حکمت افزود: با توجه به مراجعه مردمی، غالب مشکلات مطرح شده را حل کردیم از جمله در بحث پوشش، مواردی که با بهینه سازی قابل حل بوده، برطرف شده است.
وی ادامه داد: بحث باطری هایی بوده که در سایت های تلفن همراه وجود دارد و تقریبا می توان گفت اینها را کامل رفع کردیم و نیز مشکلاتی هم مربوط به پوشش کامل یا بحث تبادل ارتباطی بین اپراتورهای مختلف بود که اینها پیگیری و بخشی هم برطرف شد و بخشی هم براساس برنامه زمان بندی شده، حل می شود.
مدیر مخابرات منطقه کردستان تاکید کرد: مهم این است که امکان روبرو شدن مردم با مسئولان با مردم نقاط دوردست استان فراهم شده که مشکلات مردم به حداقل برسد.
کمبود زمین صنعتی، چالش صنعتی شدن کردستان
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان هم گفت: با توجه به اینکه شرق استان حوزه صنعتی و معدنی است، اینجا میز خدمت را با این موضوع برگزار کردیم.
بختیار خلیقی افزود: تاکنون در سروآباد، کامیاران، سنندج و دیواندره میز خدمت برپا کرده ایم و مهمترین مسائل و مشکلات مطرح شده توسط مردم در حوزه سرمایه گذاری، مشکل تخصیص زمین است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه پایین بودن میانگین سرانه تخصیص زمین صنعتی در استان، مشکلاتی در بحث تخصیص زمین داریم و در حوزه سرمایهگذاری با توافق سازمان جهاد کشاورزی، لکههایی را در هر شهرستان تبیین کردیم که با سرمایه گذاری سازمان صنایع کوچک سرمایه گذاری روی این مجموعه شکل گیرد. با توجه به اینکه پایین بودن میانگین سرانه تخصیص زمین صنعتی در استان، مشکلاتی در بحث تخصیص زمین داریم و در حوزه سرمایهگذاری با توافق سازمان جهاد کشاورزی، لکههایی را در هر شهرستان تبیین کردیم که با سرمایه گذاری سازمان صنایع کوچک سرمایه گذاری روی این مجموعه شکل گیرد.
به گفته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان، میانگین سرانه تخصیص زمین صنعتی در کردستان ۱۱ مترمربع و متوسط کشوری ۱۸ مترمربع است و می طلبد این کمبود را از طریق خرید زمین و واگذاری به متقاضیان امر سرمایه گذاری، جبران کرد.
خلیقی افزود: بیشترین مسائل حوزه صنعت و معدن، مشکلات مالیاتی، تسهیلات به ویژه تبصره ۱۶ و ۱۸، مسائل و مشکلاتی در بحث تسهیل و رفع موانع تولید در بحث سرمایه گذاری چه در موضوع شهرک صنعتی و چه تخصیص زمین و تسهیلات است.
وی تاکید کرد: در حوزه معدن با توجه به اینکه قروه، اولین شهرستان معدنی استان است بیشتر مطالبات مردم این شهرستان در زمینه خسارت های معادن به معارضان محلی است که از طریق دستگاه قضا بررسی می کنیم که طبق قوانین و مقررات حوزه معادن حل و فصل کنیم.
تلاش برای رفع تنش آبی
مدیرعامل شرکت آبفای کردستان هم گفت: با مجموعه اقدامات انجام گرفته، شاخص برخورداری از آب آشامیدنی سالم در روستاهای استان به ۸۰ رصد رسیده و متوسط برخورداری شهرستان قروه ۸۵ درصد بوده و بیشتر از متوسط استانی است.
محمد فرهاد با اشاره به مشکلات کمی و کیفی آب در روستاهای قروه، اظهار کرد: شرق استان دچار خشکسالی چهارساله است و به همین دلیل منابع آب زیرزمینی افت شدیدی داشته است و در حوزه روستایی به ویژه دچار تنش آبی شده ایم.
وی ادامه داد: برای رفع این مشکل و برای اجرای طرحهای آبرسانی، اعتبارات ویژه جهشی در نظر گرفته شد که این مبلغ برای قروه ۷۷۰ میلیارد ریال بوده و ۴۶۰ میلیارد ریال آن تاکنون تخصیص یافته است.
مدیرعامل شرکت آبفای کردستان ادامه داد: در حوزه تامین آب برای شهر قروه امسال سه حلقه چاه آب اضافه شد و چهار حلقه دیگر نیز در دست اجرا داریم.
فرهاد با یادآوری اینکه، تامین آب پایدار از چاهها امکان پذیر نیست، اضافه کرد: برای همین طرح انتقال آب از سد قوچم در دست اجراست که با اتمام آن مشکل کمبود آب قروه و دهگلان مرتفع خواهد شد.
وی به بیشترین درخواستها در میز خدمت نیز اشاره کرد و افزود: در حوزه روستایی بیشتر مراجعات برای کمبود آب است چرا که منبع تامین آب در روستاها از چشمه و چاه است.
مدیرعامل شرکت آبفای کردستان ادامه داد: متوسط بارش نزولات جوی در مقایسه با پارسال افزایشی بوده و با بارش های اخیر امیدواریم کمترین تنش را شاهد باشیم.
فرهاد یادآور شد: از ۱۲۸ روستای قروه ۱۰۰ روستا تحت پوشش آبفا است و هشت روستا تا پایان سال مالی به این تعداد اضافه می شود.
وی این را هم گفت که در حوزه آبرسانی سیار، این اقدام برای روستاهایی است که مشکل کیفی آب دارند و یک تانکر بصورت سیار به سه روستای دوسر، سلطان آباد و جداقایه آبرسانی می کند.
فرهاد درباره ساماندهی شبکه فاضلاب در این شهرستان اظهار کرد: عملیات احداث شبکه فاضلاب و تصفیه خانه آن در شهرهای قروه سریش آباد به اتمام رسیده و برای دلبران نیز اجرای طرح شروع شده است.
وی افزود: برای دزج، مالوجه و ۱۸ شهر دیگر استان نیز طرح مطالعاتی شبکه فاضلاب انجام گرفته و از آنجا که اعتبارات خاص و ویژه لازم دارد امیداوریم با پیگیری های ویژه و حمایت استاندار کردستان، ردیف اعتباری برای این ۱۸ شهر تامین شود. برای دزج، مالوجه و ۱۸ شهر دیگر استان نیز طرح مطالعاتی شبکه فاضلاب انجام گرفته و از آنجا که اعتبارات خاص و ویژه لازم دارد امیداوریم با پیگیری های ویژه و حمایت استاندار کردستان، ردیف اعتباری برای این ۱۸ شهر تامین شود.
۱۶ پایگاه در تعطیلات عید نوروز در خدمت مسافران
کردستان در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ در زمینه تصادفات جادهای منجر به مرگ، به ترتیب با افزایش ۳.۸ و ۱۹.۹ درصدی در جایگاه ۲۷ کشوری قرار داشت ولی اکنون به رتبه چهارم کشور از حیث آهنگ میانگین رشد ارتقا یافته است.
استاندار کردستان این مطلب را هم در جمع داوطلبان و امدادگران پایگاه امداد جاده ای گنجی اعلام کرد و گفت: شیب رشد تصادفات فوتی در کردستان به نسبت کشور روند متوسط رو به پایین را طی کرده و این به واسطه اقدامات خوب در حوزه ایمن سازی راهها و نیز تلاش امدادگران است.
زارعی کوشا اضافه کرد: این ارتقای جایگاه استان از ۲۷ کشوری به سوم کشوری به لحاظ ضرب آهنگ رشد مقایسه ای با دیگر استان های کشور را می شود امیدوار کننده دانست.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان هم با بیان اینکه پایگاه امداد جاده ای شهید میلاد حیدری در روستای وینسار آماده بهره برداری است گفت: با راه اندازی این پایگاه تعداد پایگاههای امداد و نجات جاده ای استان به ۱۶ پایگاه می رسد.
پیام جلالی یادآور شد: این پایگاهها در تعطیلات نوروزی، آماده خدمت رسانی به مسافران و گردشگران خواهند بود.
ساعت به ۲۳ شب نزدیک می شود و همراه با باران و مه در مسیر برگشت به سنندج هستیم، راننده می گوید: استاندار فردا برنامه دیگری در یکی از روستاها دارد.
قروه در ۹۰ کیلومتری شرق سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
نظر شما