معاون استاندار:مشوق‌های صادراتی برای چهارمحال و بختیاری در نظر گرفته شود

شهرکرد_ ایرنا_ معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: مشوق برای صادرکنندگان در نظر گرفته تا زمینه رونق صادرات از گمرک استان تقویت شود و صادرکنندگانی از سایر استان‌های کشور شناسایی و صادرات آن‌ها از طریق گمرک استان انجام و ثبت شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدکاظم منزوی شامگاه شنبه در چهارمین کارگروه توسعه صادرات چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: تربیت صادرکنندگان جدید و فعال کردن صادرکنندگان قبلی در دستور کار قرار گیرد چرا که در صورت تربیت نکردن صادرکنندگان جدید و یا فعال نشدن صادرکنندگان قبلی، باید صادرکننده از استان‌های دیگر جذب این استان شود.

وی افزود: در این راستا از توان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری بهره‌گیری می‌شود و افزایش کمی تعداد صادرکنندگان و هماهنگی صادرکنندگان در دستور کار اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری باشد.

به گزارش ایرنا، از ابتدای سالجاری تا پایان دی‌ماه امسال (۱۰ ماه) ۳۲۵ هزار تُن صادرات از استان انجام شده است که ارزش ریالی کالاهای صادراتی از استان ۱۵۵ میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه ۱۱۵ درصدی رشد داشته است.

در این مدت بیش از پنج هزار و ۹۶۰ تُن کالا به ارزش ۱۳۰میلیون دلار از طریق گمرک استان وارد شده است و امسال برای نخستین بار درآمدهای گمرکی استان یک‌هزار و ۲۲۰میلیارد ریال ( ۱۲۲ میلیارد تومان) رسید که این میزان ۱۸۲ درصد رشد داشته است.

از ابتدای سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۹۶ هزار تن کالا وارد استان شده بود در حالی که حجم صادرات ظرف ۱۰ ماهه سال‌جاری ۳۲۵ هزار تن کالا رسیده است و نسبت به چهار سال دولت گذشته ۱.۵ برابر رشد داشته است.

هم اکنون صادرات کالا توسط ۳۶ کارت بازرگانی از استان با ۳۳۰ میلیون دلار توسط گمرک سایر استان‌ها اجرا می‌شود و ترخیص به‌موقع مواد اولیه و ماشین‌آلات خط تولید یکی از علت‌های افزایش تولید و رشد صادرات در گمرک چهارمحال و بختیاری بوده است.

چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.

چهارمحال و بختیاری ۳۲ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب دارد که هم‌اکنون ۲۲ شهرک و ناحیه صنعتی استان آمادگی واگذاری زمین به متقاضیان سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی مختلف وجود دارد.

در حال حاضر در این استان بیش از یک هزار واحد صنعتی در حال فعالیت است که ۳۶ واحد از این مجموعه واحدهای بزرگ و دارای اشتغال بالای ۱۰۰ نفر و ۳۲ واحد متوسط با اشتغال بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر و بقیه واحد های صنعتی کوچک هستند.

تاکنون با صدور بیش از ۲ هزار جواز تاسیس و افزون بر ۴۰۰ طرح با سرمایه گذاری بالای ۶۰ درصد طرح‌های صنعتی اجرایی شده که در راستای کمک به تکمیل این طرح گام‌های بلندی برداشته شده است.

این استان برخی محصولات صنعتی از جمله لوازم خانگی، تولید چادر مشکی، موکت و برخی از صنایع دیگر رتبه‌های مطلوبی در کشور دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha