پیمان صالحی با حضور در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه های ایران (۲۹ بهمن تا ۲ اسفند) در گفت وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اولویت قرار گرفت و منجر به همراهی سایر وزارتخانه ها شد، موضوع محققان پسادکتری بود.
وی افزود: با توجه به تعداد دانش آموختگان و دانشجویان دکتری در حال حاضر در کشور از ظرفیت دانش آموخته های دکتری کمتر استفاده کرده ایم، بنابراین بحث محققان پسادکتری نه فقط در وزارت علوم بلکه در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در دستور کار قرار گرفت و بر همین اساس موضوع آیین نامه جذب و بکارگیری محققان پسادکتری در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری تصویب شد.
معاون وزیر علوم یادآور شد: آیین نامه های اجرایی در ادامه تکمیل شد و امروز به طور کامل آیین نامه اجرایی شده است؛ یعنی هم پایگاه اطلاع رسانی آن در دسترس است و علاقمندان می توانند ثبت نام کرده و به کار گرفته شوند.
صالحی اظهار داشت: اکنون بر اساس مصوبه چهار نوع محقق پسادکتری داریم؛ برای تمام محققان پسادکتری حقوق ماهانه در نظر گرفته شده است و حقوق آنها به اندازه ۸۰ درصد حقوق استادیار پایه یک دانشگاه است.
وی ادامه داد: نوع اول محققان پسادکتری که پیش از این هم مطرح بود، در حوزه تحقیقات بنیادی، علوم پایه و فنی فعال هستند. نوع دوم، سوم و چهارم برای اولین بار در کشور نوع دوم روی طرح های ارتباط با صنعت و دانشگاهی که وجود دارد و استادان در حال کار با صنعت و جامعه هستند، کار می کنند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی یادآور شد: ۵۰ درصد از حقوق این افراد از محل طرح و ۵۰ درصد از شورای عالی عتف تامین می شود. نوع سوم در شرکت های دانش بنیان به فعالیت می پردازند و حقوق آنها را ۶۰ درصد شرکت دانش بنیان و ۳۰ درصد صندوق نواوری و شکوفایی و ۱۰ درصد را هم شورای عالی عتف پرداخت می کند. نوع چهارم هم محققانی هستند که در صنایع بزرگ تر و شرکت های صنعتی فعال هستند.
صالحی همچنین گفت: علاوه بر این موارد که بسیار ارزشمند است و محققان پسادکتری می توانند در آن فعال شوند و کشور می تواند از ظرفیت آنها استفاده کند، مصوبه دیگری است که به بکارگیری کمک می کند موافقت رهبر معظم انقلاب برای اختصاص سهمیه سربازی برای محققان پسادکتری است.
وی ادامه داد: بر اساس موافقت رهبر معظم انقلاب سالانه ۵۰۰ نفر می توانند دوره سربازی خود را به عنوان محققان پسادکتری بگذرانند. با توجه به تعداد دانش اموخته های دکتری که هر سال دانش آموخته می شوند، این تعداد مناسب است.
حساب های مالی صندوق عالی عتف امسال عملیاتی می شود
دبیرکل شورای عالی عتف، راه اندازی صندوق عالی عتف را از دیگر اقدامات معاونت پژوهشی وزارت علوم عنوان کرد و گفت: رییس صندوق عالی عتف و مدیران مالی آن منصوب شده اند. رییس صندوق به پیشنهاد مدیرکل و حکم وزیر علوم منصوب می شود و اکنون حکم سرپرستی برای محمدحسین بهشتی مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صادر شده است و به عنوان سرپرست کارها را پیگیری می کند. در واقع اقدامات اجرایی و آیین نامه های مرتبط با صندوق انجام شده است و به زودی کار را آغاز می کند.
صالحی تاکید کرد: بر این اساس امسال حساب های صندوق عملیاتی می شود و حساب های مالی و منابع مالی مرتبط با قانون طرح های پژوهشی شرکت های دولتی که بر اساس آن باید ۶۰ درصد از بودجه شرکت های دولتی و بانک های غیر زیان ده باید به این صندوق واریز شود. این منابع اکنون در خزانه موجود است و به محض اینکه شماره حساب های صندوق اعلام شود این منابع به صندوق واریز می شود.
وی اظهار داشت: منابع صندوق عالی عتف برای طرح های تحقیقاتی هزینه می شود که در سامانه ساطع تصویب شده باشد. این طرح ها تقریبا آماده است و منتظر تخصیص منابع مالی آن هستیم.
به گزارش ایرنا، بیستو چهارمین نمایشگاه رسانههای ایران روز یکشنبه ۲۹ بهمن ماه طی آیین رسمی با حضور «محمد مهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسوولان فرهنگی و اهالی رسانه کشور آغاز به کار کرد؛ رویدادی که پس از ۶ سال وقفه اهالی رسانه را از سراسر کشور دور هم جمع کرده است.
نمایشگاه رسانههای ایران با برگزاری ۸۰ نشست به مدت چهار روز تا دوم اسفند از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۸:۳۰ دایر است.
در این نمایشگاه ۴۰ نشست به طور تخصصی با محور رسانه برگزار می شود که شامل تجلیل از پیشکسوتان و اساتید عرصه رسانه، کارگاههای آموزشی تخصصی، رونمایی از کتب حوزه ارتباطات و روزنامهنگاری، تجربه کاوی روزنامهنگاران و تحلیل و بررسی مسایل پیشروی حوزه رسانه است.
نظر شما