به گزارش ایرنا از خبرگزاری فلسطینی «شهاب»، در بیانیه جنبش حماس در این باره آمده است: ما در جنبش مقاومت اسلامی (حماس) از بیانیه پایانی سی و هفتمین اجلاس اتحادیه آفریقا که در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی برگزار شد، استقبال میکنیم؛ چراکه این بیانیه خواستار پایان دادن به تجاوزات علیه مردم ما، سیاست مجازات دسته جمعی، جنایت نسل کشی علیه ملت فلسطین، رفع محاصره و تبعیت از تصمیمات دیوان بینالمللی دادگستری درباره نوار غزه شد.
حماس تاکید کرد: امیدواریم این بیانیه از سوی همه کشورهای دوست آفریقایی به گامهای عملی تبدیل شود تا به توقف تجاوزات و نسلکشی علیه ملت فلسطین در نوار غزه کمک کند.
در ادامه این بیانیه تاکید شده است: ما همچنین خواستار قطع تمامی روابط با رژیم جنایتکار صهیونیست و حمایت از مبارزات مردم فلسطین تا دستیابی به حقوق مشروع ملی خود، به ویژه تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس هستیم.
این بیانیه پس از آن صادر شد که سران «اتحادیه آفریقا» در پایان نشست خود در آدیس آبابا، جنایات رژیم اسرائیل علیه بیش از ۲ میلیون فلسطینی در نوار غزه را به شدت محکوم کردند و خواستار پایان محاصره و آتش بس دایمی شدند.
سران اتحادیه آفریقا امروز (یکشنبه) در بیانیه پایانی سی و هفتمین نشست خود در پایتخت اتیوپی همچنین از رژیم صهیونیستی خواستند به درخواستهای بینالمللی برای آتش بس پایدار در نوار غزه پاسخ مثبت دهد.
سران اتحادیه آفریقا ضمن محکوم کردن مجازات دسته جمعی غیرنظامیان در نوار غزه و تلاش برای کوچاندن اجباری آنها به شبه جزیره سینا، خواستار پایان یافتن محاصره نوار غزه شدند.
آنها در این نشست کمک برخی از کشورها به رژیم صهیونیستی و باز گذاشتن دست این رژیم برای ادامه عملیات نظامی در نوار غزه را محکوم کردند.
سران اتحادیه آفریقا در این بیانیه همچنین خواستار انجام تحقیقات بینالمللی مستقل در زمینه نقض قوانین انسانی بینالمللی، حمله به بیمارستانها، خبرنگاران، رسانهها و همچنین استفاده از سلاحهای ممنوعه توسط رژیم صهیونیستی در جنگ علیه نوار غزه شدند.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
نظر شما