«زخمه‌های جاودانه استاد فرهنگ شریف» رونمایی می‌شود

تهران- ایرنا- آیین رونمایی از آلبوم و کتاب «زخمه‌های جاودانه استاد فرهنگ شریف» در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، آیین رونمایی از آلبوم و کتاب «زخمه‌های جاودانه استاد فرهنگ شریف» سه‌شنبه- یکم اسفندماه- ساعت ۱۸ با مشارکت خانه موسیقی ایران در فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا برگزار می‌شود. حضور در این برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

این اثر که به همت موسسه فرهنگی هنری آوای مهربانی منتشر شده، مجموعه‌ای از تکنوازی‌های شنیده نشده از استاد فرهنگ شریف نوازنده شناخته‌شده تار، شامل هفت آلبوم و یک کتاب است.

گردآوری و پژوهش این اثر برعهده سلمان سالک بوده است و استادان فرهاد فخرالدینی و حسین علیزاده نیز مقدمه‌ای در وصف استاد فرهنگ شریف نگاشته‌اند. خوشنویسی عنوان آلبوم را استاد یدالله کابلی بر عهده داشته و علی بوستان طراح جلد اثر بوده است.

استاد فرهنگ شریف موسیقیدان و نوازنده پیشکسوت تار متولد سال ۱۳۱۰ در آمل مازندران بود. وی تار را از استاد عبدالحسین شهنازی آموخت و از محضر مرتضی خان نی‌داوود نیز بهره برد. شیوه نوازندگی شریف مسیر متفاوتی را پیمود و سبکی تازه را پدید آورد. وی بسیار زود به یکی از نوازندگان حرفه‌ای تبدیل شد و سال‌ها در رادیو در برنامه‌های مختلف آن هنرنمایی کرد.

«زخمه‌های جاودانه استاد فرهنگ شریف» رونمایی می‌شود

شریف از نوازندگانی است که بیشترین تعداد حضور در برنامه گل‌های رادیو را داشت و در طول فعالیت هنریش با نوازندگان بزرگی همچون استادان پرویز یاحقی، اسدالله ملک، فضل الله توکل، جهانگیر ملک، منصور صارمی و همایون خرّم همکاری داشته و آثار مهمی در موسیقی ایرانی پدید آورده است.

وی سال‌ها در زمینه موسیقی و تکنوازی فعالیت داشت و آثار فراوانی از خود برجای گذاشته است. اوایل دهه ۸۰ به استاد فرهنگ شریف نشان درجه یک هنری (معادل مدرک دکتری) اعطا شد و وی چهره‌ ماندگار معرفی شد.

«پیوند مهر» یکی از آثار مهم استاد فرهنگ شریف است که در ان به همراه محمدرضا شجریان، برنامه‌ای در شور و ابوعطا اجرا کرده‌ است. «زمرد»، «کرشمه» و «عشّاق» از دیگر آلبوم‌هایی است که از این استاد بزرگ منتشر شده است.

از ویژگی‌های ساز فرهنگ شریف می‌توان به درنگ‌های بیشتر نسبت به نوازندگان گذشته و صدادهی متفاوت ساز اشاره کرد. همچنین شریف جمله بندی‌های منحصر به فردی داشت و از گلیساندو یا همان مالش زیاد سیم ساز استفاده می‌کرد. ساز شریف به پراحساس بودن شهرت دارد و همیشه در اجرای ابوعطا جلوه‌ای دوچندان پیدا می‌کند. این هنرمند ۱۷ شهریور ۱۳۹۵ دار فانی را وداع گفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha