ملزومات اصلی ورود به حوزه اقتصاد دیجیتال/جای خالی قانون تسهیل استفاده از داده‌ها

تهران- ایرنا- عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی درباره ملزومات اساسی واردشدن به حوزه اقتصاد دیجیتال گفت: ایجاد زیست بوم داده محور، امنیت و حفاظت از داده‌ها و ایجاد پذیرش و حاکمیت در دولت‌ها برای باور پیدا کردن مسیر اقتصاد دیجیتال از مهم ترین ملزومات ورود به این عرصه است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سید محسن دهنوی در همایش ملی اقتصاد دیجیتال در انقلاب صنعتی چهارم که در این دانشگاه برگزار شد، درباره اهمیت قانون گذاری در حوزه اقتصاد دیجیتال اظهار داشت: روزی مسئله اصلی ایران بحث سواد آموزی بود و اکثریت جامعه سواد خواندن و نوشتن نداشتند، اما امروزه به برکت اقداماتی که در ۴۵ سال پیروزی انقلاب اسلامی صورت گرفته است در تولید علم جز ۱۵ کشور دنیا هستیم و دانشگاه‌های ما جزو بهترین دانشگاه‌های منطقه هستند.

وی تاکید کرد: یکی از خلاءها در کشور این است که هنوز نتوانسته‌ایم زیست بوم داده محور در کشور شکل دهیم در حالی که پایه و اساس اقتصاد دیجیتال محور داده و اطلاعات است که اجزای این نوع اقتصاد در جامعه را تشکیل می دهد.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی افزود: هنوز نتوانسته‌ایم زیست بومی در حوزه داده شکل دهیم؛ یعنی مجموعه‌ای که اقتصاد، ارائه دهنده سرویس، خدمات دهنده، خدمات گیرنده و غیره در آن دیده شود. متاسفانه در بخش‌هایی از کشور داده تولید می کنند، اما این داده را برای خودشان نگهداری می کنند و در اختیار کسب و کارها برای ارائه خدمت قرار نمی دهند و آن را با توجیهات امنیتی، صیانتی و غیره توجیه می کنند.

دهنوی تاکید کرد: یکی از مشکلات تهران ترافیک است، اما با شرکت‌های پخش جلسه گذاشتیم عنوان کردند چون اطلاعات مغازه‌ها را نداریم محصول خود را بدون شناخت بار می زنیم و به صورت تکی به مغازه‌ها مراجعه می کنیم. در واقع هیچ داده ای برای فروش به آنها ارائه نشده است.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی افزود: در مجلس قانونی را تحت عنوان قانون تبادل داده و اطلاعات ملی تصویب کردیم اگر چه دقت‌هایی نظیر حفاظت از امنیت و محرمانگی بودن اطلاعات را در اختیار داشت، اما هنوز جای قانونی که در اختیار گرفتن داده‌ها را تسهیل کند خالی است.

وی امنیت و صیانت از داده‌ها را مهم ترین نگرانی در حوزه اقتصاد دیجیتال عنوان کرد و گفت: این امر موجب شده سخت گیری در این عرصه‌ها زیاد شود و به بسیاری از کسب و کارها ضربه وارد شود؛ زیرا بسیاری از این کسب و کارها به دلیل نبود داده امکان شکل گیری ندارند.

دهنوی با بیان اینکه باید آمادگی پذیرش اقتصاد دیجیتال را در حاکمیت ایجاد کنیم، تاکید کرد: طی این چند سال موارد زیادی از موضوعات را در این عرصه پیگیری کردیم، اما به دلیل تعارض دولتی نتوانستیم کاری پیش ببریم.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: ایجاد زیست بوم داده محور، امنیت و حفاظت از داده‌ها و در نهایت ایجاد پذیرش و حاکمیت در دولت‌ها برای باور پیدا کردن مسیر اقتصاد دیجیتال از مهم ترین ملزومات ورود به این عرصه است.

همایش ملی اقتصاد دیجیتال در انقلاب صنعتی چهارم با حضور مسئولان، دانشجویان، اساتید و شرکت‌های دانش بنیان در سالن اجتماعات دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha