حضور ۴۳۵ موسسه ایرانی در فهرست برترین‌های رتبه بندی وب دانشگاه‌های جهان

تهران- ایرنا- بر اساس ویرایش ژانویه سامانه رتبه‌بندی «وبومتریکس» (یا رتبه‌بندی وب دانشگاه‌ها) در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۴۳۵ مؤسسه ایرانی در سیاهه ۳۰ هزار مؤسسه‌ای این سامانه هستند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، «دانشگاه تهران» مؤسسه برتر ایرانی است که در این سیاهه در رتبه ۲۸۵ جهان و نخست ملی جای گرفته است. پس از آن، دانشگاه‌های «علوم پزشکی تهران»، «علوم پزشکی شهید بهشتی»، «صنعتی شریف»، «صنعتی امیرکبیر»، «علم و صنعت ایران»، «علوم پزشکی اصفهان»، «علوم پزشکی ایران»، «فردوسی مشهد»، و «شهید بهشتی» در رتبه‌های دوم تا دهم ملی هستند.

در ویرایش پیشین این نظام، ۴۴۰ مؤسسه ایرانی در میان برترین‌های جهان جای گرفته بودند. در نمودار یک روند سالانه شمار مؤسسه‌های ایرانی در این نظام رتبه‌بندی گزارش شده است.

حضور ۴۳۵ موسسه ایرانی در فهرست برترین‌های رتبه بندی وب دانشگاه‌های جهان

هدف کلیدی از انتشار «وبومتریکس»، نه تنها رتبه‌بندی وبگاه‌ها، بلکه بهبود انتشارات وبی است. آزمایشگاه «سایبرمتریکس» سالانه دو ویرایش از نظام «وبومتریکس» در ماه‌های ژانویه و ژوئیه منتشر می‌کند. پشتیبانی از دسترسی آزاد، دسترسی الکترونیکی به انتشارات علمی و دسترسی به دیگر منابع دانشگاهی از نخستین هدف‌های این نظام رتبه‌بندی است.

حضور ۴۳۵ موسسه ایرانی در فهرست برترین‌های رتبه بندی وب دانشگاه‌های جهان

تأثیر (یا رؤیت‌پذیری)، دسترسی (یا شفافیت/ باز بودن) و سرآمدی (پژوهش) سنجه‌هایی هستند که «وبومتریکس» برای ارزیابی وبگاه مؤسسه‌ها به کار می‌برد. در جدول یک، رتبه ملی و جهانی ۱۰ مؤسسه برتر ایرانی و رتبه جهانی آنها در سنجه‌های گوناگون این نظام رتبه‌بندی گزاش شده است. سیاهه همه مؤسسه‌های ایرانی با جایگاهی که به دست آورده‌اند نیز در جدول دو، در دسترس است.

بر پایه گزارش رتبه‌بندی «وبومتریکس» در ژانویه ۲۰۲۴ میلادی، «Harvard University» با بیشترین امتیاز پیشگام است و پس از آن «Stanford University»، «Massachusetts Institute of Technology»، «University of Oxford»، «University of Michigan»، «University of California Berkeley»، «Cornell University»، «University of Washington»، «Columbia University New York»، و «University of Pennsylvania» در جایگاه دوم تا دهم هستند.

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با ساخت و به روزرسانی ابزارهایی حرفه‌ای برای ارزیابی و سنجش علم، فناوری، و نوآوری کشور می‌کوشد در زمینه‌های در پیوند با مأموریت‌هایش به سیاست‌گذاران برای برنامه‌ریزی‌های درست و کارآمد یاری رساند.

گزارش پیش‌رو از انتشارات سامانه جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان (نما) که به پایش و گزارشِ پیرامونِ ۹۰ شاخص گوناگون از ۵۵ نهاد جهانی در حوزه‌های علم، فناوری، و نوآوری می‌پردازد و در نشانی NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.

https://nema.irandoc.ac.ir/fa/Public/IndicatorsInfoYearInfo/۳۱?Title=Ranking%۲۰Web%۲۰of%۲۰Universities%۲۰%۲۸Webometrics%۲۹&YearID=۲۰۰۰۶۹

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha