به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید مجید قدس فرزند قاسمعلی در یازدهم تیر ۱۳۴۳ در سمنان در خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشود و علاوه بر مجید برادر کوچکترش نیز در دفاع از وطن شهید شد.
او تا سال چهارم دبیرستان در رشته ریاضی فیزیک ادامه تحصیل داد و سپس به عضویت رسمی سپاه پاسداران درآمد و از طرف لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب(ع) در سه نوبت به جبهه های جنوب اعزام شد.
شهید قدس در نخستین اعزام خود به عنوان آرپی جی زن، بار دوم به عنوان تیربارچی و بار آخر به عنوان مسؤول تبلیغات گردان در جبهه ها حضور داشت.
پدرشهید قدس می گوید: در یادداشتهای پسرم آمده که او در منطقه کردستان، سقز، بوکان، پاوه و سردشت در عملیات پاکسازی ۲ تا از روستاهای بوکان و عملیات انهدام مقر ضدانقلاب در سردشت شرکت داشت و در نخستین اعزامش آرپیجیزن گردان بود.
او افزود که پسرم همزمان با شروع عملیات رمضان به منطقه جنوب اعزام و مقرر شد که در مرحله پنجم عملیات رمضان شرکت کند که ادامه عملیات منتفی شد و در خط پدافندی عملیات رمضان مدت ۲۰ روز به سر برد. بعد از برگشت از خط پدافندی برای عملیات محرم به پادگان دوکوهه آمد که عملیات به تأخیر افتاد. مجید برای امتحان سال چهارم دبیرستان به سمنان برگشت.
مجروحیت شدید از ناحیه چشم
بعد از چند روز فرمانده گردان کربلا به مرخصی آمد و گفت که عملیات خیلی نزدیک است، مجید با اشتیاق فراوان عازم منطقه جنوب، پادگان دوکوهه شد و در عملیات محرم نیز به عنوان کمک آرپیجیزن شرکت کرد. در مرحله چهارم یا پنجم عملیات در شانزدهم آبان ۱۳۶۱ از ناحیه چشم راست مجروح و از آن جا به بیمارستان اصفهان اعزام شد.
با توجه به این که وضعیت جسمانی مجید به دلیل مجروحیت مناسب نبود و تحت درمان بود، تا بعد از عملیات خیبر موفق به اعزام نشد.
پدر شهید قدس نقل میکند: پسرم ماندن در شهر برایش خیلی سخت بود و به اصرار زیاد عازم منطقه عملیاتی جنوب شد. با توجه به وضعیتش حوزه وظیفه اش در واحد تبلیغات لشکر علی بن ابیطالب(ع) تعیین شد.
او که می خواست در گردانهای عملیاتی باشد، با پیگیریهای زیاد، خود را به گردان حضرت موسی بن جعفر(ع) انتقال داد و برای عملیات به منطقه سردشت و مهاباد اعزام شد. در آنجا نیز با توجه به شهادت سردار رشید اسلام مهدی زین الدین، عملیات به هم خورد. حدود پنج ماه در منطقه بود و ماموریتش به اتمام رسید و به سمنان بازگشت.
بازگشت پیکر شهید پس از ۱۷ سال
دوباره با گردان حضرت موسی بن جعفر(ع) عازم منطقه عملیاتی جنوب شد، قبل از انجام عملیات برای رسیدگی به وضعیت چشم مصنوعیاش به سمنان بازگشت و سرانجام در عملیات بدر به شهادت رسید.
این شهید والامقام پس از بیست و هفت ماه و بیست و یک روز حضور در جبهه و دفاع جانانه از وطن، سرانجام در بیست و پنجم اسفند ۱۳۶۳ در سن ۲۰ سالگی در عملیات بدر در شرق دجله بر اثر اصابت ترکش به بدن شهید شد و در عملیات تفحص ۱۳۷۷ پیکرش به وطن بازگشت.
پیکر پاک شهید قدس در گلزار شهدای حرم حضرت یحیی(ع) سمنان به خاک سپرده شده است.
دفاع مقدس دانشگاهی عظیم است
شهید قدس در بخشی از وصیتنامه خود گفته است: این جنگ اگر صدمات مالی و جانی زیادی به ما وارد کرد، ولی با این حال خود نعمت بزرگی بود؛ زیرا، هم اکنون جبهههای پیکار، تبدیل به دانشگاهی عظیم شده است که ایثارگران، هر روز به منظور لبیک گفتن به ندای «هل من ناصر ینصرنی» رهبرشان، روانه آن می شوند تا خیلی سریع مراحل رشد را بپیمایند و در صورت لیاقت نفس تنگ و تاریک تن را شکسته و روح عظیم خویش را پس از طی کردن دوران تکاملی و عاشق شدن به معشوق واصل گردانند.
شهید قدس در بخش پایانی وصیت نامه خود گفته است: پروردگارا! مرگم را شهادت در راه خودت قرار بده و قطرات ناچیز خونم را در مسیر آبیاری اسلام بپذیر! معشوقا! به همه معلولان جنگ و انقلاب، این شهیدان زنده سلامتی و عافیت کامل بازگردان! معبودا! با نزدیک کردن فرج امام زمان(عج) نابودی ابرجنایتکاران را نزدیک و اسباب رهایی کلیه مستضعفان در بند جهان را فراهم کن.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.
نظر شما