سازوکارهای مشارکت حداکثری در انتخابات و نقش دانشگاهیان

تهران- ایرنا- مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی نشست بهمن ماه را به انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری و سازوکارهای افزایش مشارکت و نقش دانشگاهیان در آن اختصاص داد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دبیر نشست در نشست ماهانه مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی که به صورت مجازی و حضوری و با شرکت جمعی از اساتید دانشگاه های کشور از جمله تهران، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، الزهرا، سمنان، تربیت دبیر شهید رجایی، خوارزمی، هرمزگان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیستان و بلوچستان، رازی، علوم و تحقیقات و پژوهشگاه مواد و انرژی برگزار شد، انتخابات مجلس شورای اسلامی را به عنوان موضوع جلسه اعلام کرد. گفت: از دیدگاه مردم، جدا از عملکرد مجلس که باید مورد بررسی قرار بگیرد، معیارهای انتخاب نماینده اصلح بسیار مورد توجه است. این دو جنبه برای مردم مطرح است و دانشگاهیان و نخبگان جامعه باید تلاش کنند تا الگوها و معیارهای مناسبی برای انتخاب ارائه دهند که قطعا این الگوها مورد توجه اقشار جامعه خواهد بود.

علیرضا رهایی خاطر نشان کرد: یکی از مباحث اصلی و محوری انتخابات بررسی راهکارهایی است که منجر به مشارکت حداکثری می شود. در واقع مردم علاقه مند هستند که شاخص های کاندیدای اصلح را بدانند. ضمن اینکه باید گزارشی از عملکرد مجلس گذشته بیان کرد.

مدیر مسئول روزنامه همشهری نیز در این نشست به موضوع انتخابات اشاره کرد و افزود: درمورد انتخابات، دو موضوع مهم از جانب افرادی که علاقمند به شرکت در انتخابات نیستند وجود دارد، اول اینکه نتیجه شرکت در انتخابات های قبلی چه بوده است و دوم عدم شرکت در انتخابات باعث انجام اصلاحات می شود.

محسن مهدیان تاکید کرد: در این دوره از انتخابات با یک جنس افراد جدید رو به رو هستیم، کسانی که ظاهر حرف های شان براندازانه است اما به واقع افراد خوبی هستند که اگر با آن ها بحث شود، مشکل حل می شود.

وی با مروری از دشمنی ها از اول انقلاب تاکنون اظهار داشت: در ابتدای انقلاب جنگ سخت بود که یک جلوه آن، دفاع مقدس بود و جلوه دیگر آن تحریم است. آنها خواستند تا اراده و نگرش مردم را تغییر بدهند که این به معنی تهاجم فرهنگی است. پس از آن به سراغ تغییر بینش مردم رفتند و خواستند باورهای مردم را تغییر بدهند اما موفق نشدند. سپس خواستند در حوزه شناخت وارد شوند که واقعیت را جابه جا کنند. در این حوزه حتی برخی افرادی که در جبهه حق هستند ناخودآگاه پروژه دشمن را پیش می برند.

مدیر مسئول روزنامه همشهری ادامه داد: امروز فضای مجازی تبدیل به فضای واقعی شده است که مردم در آن زندگی می کنند. مساله اصلی انتخابات، آدم هایی هستند که هدف در واقعیت برای آن ها روشن نیست، باید این فضا از بین برود و مساله را روشن کنیم. پس باید در ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که نتیجه شرکت در انتخابات گذشته چه بوده است.

مهدیان یادآور شد: برای نمونه ۶۱ اقتصاددان به رییس جمهور نامه زده بودند که در آستانه تورم سه رقمی هستیم. اما این تورم طی مدت یک سال از ۵۶ به ۴۵ درصد رسید. مثال های دیگر برای پاسخ به سوال رای داده ایم چه شد، مبارزه با فساد (مثال آن چای دبش)، گشت ارشاد مدیران ۶۰ مدیر فاسد را حذف کرد و ۲۰ نفر از آنها را دادگاه فرستاد. نرخ بیکاری ۱۱.۵ درصد بود که اکنون ۷.۵ درصد است.

وی همچنین گفت: اگر چه مشکلات وجود دارد؛ کارهای بزرگ و مفیدی نیز انجام شده است. در جواب نکته موضوع دوم که رأی ندهیم تا اصلاح شوند مهم ترین نکته این است که با رای ندادن این تحول و اصلاح اتفاق نمی افتد و رای ندادن یک نوع خودزنی است. پس باید در جبهه انقلاب افراد که ابهام داشته و مساله دارند را توجیه و روشن کرد که از مسیر انقلاب دور نشوند و مشارکت فعال داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha