نخبگان در تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات نقش کلیدی دارند/ امیدآفرینی، رسالت نخبگان جامعه

زاهدان- ایرنا- جمعی از اساتید و نخبگان دانشگاهی در میزگرد انتخاباتی خبرگزاری جمهوری اسلامی زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان با بیان اینکه رسالت نخبگان جامعه در انتخابات پیش‌رو امیدآفرینی است، گفتند: این قشر از جامعه در تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات نقش کلیدی دارند.

به گزارش ایرنا، پنج روز تا چهل و یکمین انتخابات پس از انقلاب اسلامی باقی مانده که در این روزها برنامه‌هایی با موضوع انتخابات و اهمیت مشارکت در انتخابات برگزار شده که دعوت از کارشناسان و چهره‌های سیاسی و همچنین برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و برنامه‌های دیگر برای افزایش مشارکت و ایجاد شور و نشاط انتخاباتی از جمله آن است.

در همین راستا برای بررسی و آسیب شناسی در آستانه انتخابات و نقش آن در افزایش مشارکت به سراغ جمعی از اساتید و نخبگان دانشگاهی رفته‌ و در میزگرد «چرایی حضور در انتخابات و انتخاب اصلح در افزایش مشارکت از دیدگاه نخبگان» با حضور دکتر عیسی پیری دانشیار رشته اگرواکولوژی دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان، دکتر رضا نوروزی استادیار رشته مدیریت، دکتر حسن مرتضوی استادیار رشته معماری، دکتر حمید شیخ ویسی استادیار رشته فناوری اطلاعات دانشگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدباقر حیدری نسب مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر عزیزاله اربابی مسوول دفتر هم اندیشی اساتید دانشگاه و دکتر احمد میرگل مسوول بسیج اساتید دانشگاه پیام نور استان به عنوان مجری میزگرد به بررسی حضور حداکثری مردم در انتخابات پرداختیم.

مجری: شرکت در انتخابات چه ضرورتی دارد و اساساً چرا باید در این عرصه شرکت کنیم؟

دانشیار رشته اگرواکولوژی دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان بیان کرد: همگان می‌دانند نظام جمهوری اسلامی بر اساس رای مردم شکل گرفته و تمام ارکان و اساس نظام ما به علت حضور مردم در سرنوشت تعیین شده مانند شکل نظام که جمهوری اسلامی است و امام راحل با اعتمادی که به مردم داشتند آن را به همه پرسی گذاشتند.

دکترعیسی پیری افزود: قانون اساسی کشور نیز بعد از تصویب در مجلس خبرگان تصمیم نهایی آن به رای عمومی گذاشته شد و مورد تایید مردم قرار گرفت، سایر قوای کشور مانند قوه مقننه، مجریه و مجلس خبرگان نیز برای تعیین رهبر و شوراها و در مجموع تمام ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران با نظر مردم شکل گرفته و می‌گیرد؛ بنابراین چون اساس نظام با رای مردم است وظیفه حضور در انتخابات با انتخابی اصلح را بر عهده داریم.

انتخابات؛ نشان دهنده پویایی یک جامعه

وی ادامه داد: در موقعیت حساس زمانی قرار داریم چرا که تمام قدرت‌ها و بلوک‌های جهان اعتقاد دارند هر کس بتواند جایگاه خود را در این چند سال پیدا کند از دیگران جلوتر است؛ بنابراین وظیفه ماست از این کاروان عقب نمانیم و در این نظم نوینی که در آینده قرار است شکل بگیرد جایگاه ایران را بالا نگاه داریم و این جز با حضور مردم در صحنه ممکن نیست.

دانشیار رشته اگرواکولوژی دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان اظهار کرد: یکی دیگر از دلایل حضور در انتخابات ناامیدسازی دشمنان است، چرا که استکبار برای دلسردی مردم نسبت به نظام و انقلاب از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی کرده اما ملت ایران هر مشکلی هم داشته باشد آن را در درون خود حل می‌کند و با حضور پررنگ و پرشور خود در این عرصه سیاسی مهم، دشمن را همچون همیشه ناکام خواهیم گذاشت.

استادیار رشته مدیریت دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان با بیان اینکه همگان باید ۱۱ اسفند پای صندوق‌های رای حرکت انقلابی خود را برای نظام جمهوری اسلامی ایران نشان دهیم، گفت: رهبر معظم انقلاب انتخابات را نشان دهنده پویایی یک جامعه و زمینه ساز تحول می‌دانند، از آنجایی که خروجی انتخابات زمینه پیشرفت در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است اگر خواهان پیشرفت هستیم زمینه سازی آن در مشارکت انتخابات و تحول آفرینی بوده؛ بنابراین باید با حضور خود به عنوان یک عامل قدرت افزا عمل کنیم.

یکی از دلایل حضور در انتخابات ناامیدسازی دشمنان است، چرا که استکبار برای دلسردی مردم نسبت به نظام و انقلاب از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی کرده اما ملت ایران دشمن را همچون همیشه ناکام خواهند گذاشت

دکتر رضا نوروزی ادامه داد: منحصربه فردترین بُعدی که می‌تواند برای نظام قدرت افزایی داشته باشد حضور حداکثری مردم در صحنه است، مشارکت قوی تبلور وحدت و قدرت ملی بوده و این کلید واژه‌ها امنیت ملی را به دنبال دارد.

استادیار رشته فناوری اطلاعات دانشگاه افزود: رای دادن یک حق و یک ضرورت است، اگر جمهوری اسلامی ایران را با سایر نقاط مقایسه کنیم با توجه به ظرفیت‌های بالقوه، بالفعل و خاک با ارزش این کشور و وجود معادن، موقعیت ژئوپولوژیک و سایر موارد برتری‌هایی دارد.

دکتر حمید شیخ ویسی تاکید کرد: با توجه به انباشت سرمایه در خاک کشور ایران هجمه‌هایی به آن از سوی سایر نقاط وارد است و این نشان می‌دهد حضور مردم به عنوان صاحبان اصلی این ثروت عظیم در انتخاباتی که سرنوشت تعیین می‌کند اثرگذار است و پشتوانه محکمی برای نظام، ملت و دولت بوده تا این ثروت‌ها را برای آیندگان حفظ کند.

مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان ادامه داد: شرکت در انتخابات متوجه منافع شخصی، حکومتی و برون حکومتی است، ما می‌خواهیم در این رابطه تصمیم برون حکومتی داشته باشیم و نگاه جامعه جهانی به انقلاب و نظام ما باشد؛ بنابراین تحقق این امر نیاز به حضور حداکثری مردم دارد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدباقر حیدری نسب گفت: حضور مردم اقتدار ایران و نظام جمهوری اسلامی را به رخ جهانیان می‌کشد، در این رابطه با منافع درون حکومتی می‌دانیم آینده ما برای مدتی در اختیار نمایندگان مجلس قرار می‌گیرد چرا که نظارت بر اجراها را بر عهده دارند؛ بنابراین اگر انتخاب نامناسب باشد در عملکردها اثرگذار است.

مسوول دفتر هم اندیشی اساتید دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در بحث انتخابات و مشارکت چند کلید واژه وجود دارد که مهمترین آن حق بودن انتخابات است که در مقابل آن کلید واژه تکلیف قرار دارد، هرجا حق باشد تکلیف برای افراد مطرح خواهد شد، برای رسیدن به حق و حقوق خود باید همگان تکلیف را به نحو شایسته انجام دهند.

دکتر عزیزاله اربابی تاکید کرد: مقبولیت و مشروعیت و کلید واژه دیگر است مقبولیت در تمام عالم شاخصه مهم در هر حکومت به شمار می‌رود و در جمهوری اسلامی نیز مشروعیت به آن اضافه شده بنابراین حضور مردم در این عرصه تعیین کننده و اثرگذار است.

استادیار رشته معماری دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان ادامه داد: نظام اجتماعی از تک تک افراد جامعه شکل می‌گیرد، انسان‌ها ذاتاً یکسری خصوصیات و ویژگی‌های رفتاری خاص دارند که حس تعلق یکی از آنها بوده اینکه با رای دادن حس تعلق خود را تقویت کنیم مهم است.

دکتر حسن مرتضوی گفت: ایران از دیرباز جامعه‌ای اجتماعی بوده و مردم حتی برای حل مشکلات خانوادگی خود با یکدیگر مشورت کرده و اجتماع شکل می‌دهند؛ بنابراین روحیه مشارکت در این مردم وجود دارد و در عرصه انتخابات نیز افرادی که موافق و مخالف این قوانین هستند هم حس می‌کنند اثرگذار بوده و شرکت در انتخابات را برای خود یک ضرورت می‌دانند.

مجری: با توجه به اینکه اساتید دانشگاه به عنوان نخبگان جامعه محسوب می‌شوند به نظر شما چه مسائل و مشکلات ملی کشوری و استانی ضرورت شرکت در انتخابات را دوچندان می‌کند؟

دانشیار رشته اگرواکولوژی دانشگاه پیام نور بیان کرد: ممکن است برخی مسائل مطرح شود که با وجود پیشرفت‌های روزافزونی که داریم اما مشکلات اقتصادی مانند نرخ تورم، مسکن، اشتغال و بیکاری وجود دارد، بنابراین شاید برخی فکر کنند که چون این مشکلات قابل حل نیست ضرورتی برای حضور در انتخابات وجود ندارد؛ اما در واقع باید به خاطر همین دلایل و مشکلات حضور پررنگ‌تر در صحنه داشته و مشارکت کنیم، چون خواهان حل این مسائل هستیم و از آنجایی که راهکار حل مشکلات در دست مردم است اگر تحول را با انتخابات خوب و کارآمد رقم بزنیم موفق خواهیم بود.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی واژه‌ای به نام قهر با انتخابات معنا ندارد، بلکه باید برای احقاق حقوق خود با حضور بیشتری در عرصه حاضر و افرادی را انتخاب کنیم که با بینش و کارآمدی، تعهد و دلسوزی به دنبال حل معضلات و مشکلات باشند.

پیری گفت: در کنار مشکلات پیشرفت‌های چشمگیری نیز داریم و با توجه به اینکه یکی از مشکلات اساسی ما مسائل اقتصادی است باید آن را با کمک نخبگان و جوانان حل کنیم.

استادیار رشته مدیریت ادامه داد: هیچ سیستم و جامعه‌ای نیست که چالش و مشکلی نداشته باشد، اگر دنبال پیشرفت هستیم باید چالش‌ها و مسائل را حل کنیم؛ حل مسائل در گرو ایجاد تحول و نوآوری است.

نخبگان در تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات نقش کلیدی دارند/ امیدآفرینی، رسالت نخبگان جامعه

انتخابات؛ عرصه تحول آفرین

وی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب از انتخابات به عنوان عرصه تحول آفرین یاد می‌کنند؛ بنابراین مشکلاتی که در حوزه‌های مختلف وجود دارد با حضور موثر و اثرگذار مردم حل و فصل می‌شود.

نوروزی افزود: یکی از آسیب‌هایی که میزان مشارکت را تحت تاثیر قرار می‌دهد عملکرد و کارکرد نمایندگان است که وعده‌های غیر عملی می‌دهند و عملکردشان در حوزه تخصصی مجلس آنطور که باید نیست بویژه در بحث انتصابات که چالش‌هایی در این حوزه پررنگ‌تر به چشم می‌آید، نمایندگان نباید به این موضوعات ورود کنند.

استاد یار رشته فناوری اطلاعات دانشگاه پیام نور اظهار کرد: یکی از مشکلات بزرگ در سیستان و بلوچستان موضوع انگیزه و امید است، برخی با شعارهای تبلیغاتی پا در عرصه می‌گذارند که عملی شدن آنها امکان‌پذیر نیست و این امر موجب بی‌انگیزگی و ناامیدی در افراد جامعه بویژه قشر جوان می‌شود؛ بنابراین نباید کاندیداها وعده‌های غیر باور بدهند.

وی تاکید کرد: سیستان و بلوچستان ظرفیت‌های فراوانی دارد که باید از آنها بهره‌مند شد، معادن، دریا و مرز فرصت‌های منحصر به فردی هستند که در عمل هیچ استفاده مطلوبی از آنان نشده، باید از این ظرفیت‌ها به نحو احسنت برای توسعه و پیشرفت این استان استفاده کرد.

شیخ ویسی بیان کرد: نمایندگان نباید در انتصابات دخالت کنند چرا که باید فردی برگزیده شود که با فرهنگ، شرایط و درد مردم این منطقه آشنا باشد، یک نماینده باید با خلاقیت و نگاه نوآورانه در توسعه سیستان و بلوچستان موثر باشد.

مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور گفت: مردم باید اهمیت شرکت در انتخابات را به درستی بدانند، مشکلات اقتصادی، وعده‌های دروغین و بدعهدی‌ها در اثرگذاری انتخابات موثر است، نمایندگان نباید به دنبال منافع شخصی خود باشند؛ بلکه باید مردم را ملاک قرار دهند.

مسوول دفتر هم‌اندیشی اساتید دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان ادامه داد: مواردی در کیفیت رای اثرگذار است، عملکرد نمایندگان فعلی و مجلس باید برای مردم شفاف باشد اگر فرایندها درست باشد اثرگذاری در انتخابات با شکوه است؛ اما اگر غیر این باشد دشمن مردم را از شرکت در انتخابات دلسرد و ناامید می‌کند، بنابراین باید سیستم گزارش دهی به مردم مطالبه شود.

وی تاکید کرد: رسانه‌ها عملکرد نمایندگان را گزارش دهند تا مردم از آن مطلع شوند که تاثیرگذاری یک نماینده به چه میزان بوده، نخبگانی هم که مردم را دعوت به شرکت در انتخابات می‌کنند باید روشنگری کرده تا مردم انتخاب اصلح داشته باشند، لازمه تحقق این امر پیگیری گزارشات نمایندگان است.

استاد یار رشته معماری دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان گفت: کشور ایران ظرفیت‌های بی‌نظیری در حوزه معادن، دریا و مرز دارد و جامعه اسلامی به دنبال راه حل مشکلات است به این علت که پویا بوده؛ بنابراین نقش نخبگان شتاب دادن به سمت حل مشکلات است.

وی ادامه داد: تغییر رویکرد جامعه به نحوه اشتغالزایی باید از سمت نخبگان شروع شود، حضور جوانان با فعالیت بیشتر در حل مشکلات اثرگذار است؛ بنابراین نماینده‌ها نیز باید شناخت کامل و جامعی داشته و مطالبه‌گر باشند تا مجلس پیگیر حل مسائل و مشکلات موجود باشد.

مرتضوی تاکید کرد: به عنوان نخبه باید ایده پردازی، اندیشه‌سازی و کار نوآورانه کنیم و راه حل مشکلات را بیابیم تا کمک حال مردم باشیم.

مجری: ضمن خسته نباشید به اساتید و مخاطبان محترم در آخرین سوال این میزگرد انتخاباتی بفرمائید که به نظر شما نقش و جایگاه نخبگان به عنوان چشم بینای ملت به چه میزان است و چه مولفه‌هایی برای انتخاب اصلح در جریان انتخابات باید مدنظر قرار گیرد؟

دانشیار رشته اگرواکولوژی دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان افزود: نخبگان در طول تاریخ نقش موثری در تحولات جوامع داشتند چرا که نقش هدایتگری در عرصه‌های مختلف را برعهده دارند، در این راستا امامین انقلاب بهترین نخبه و الگو بوده؛ بنابراین در تحولات اجتماعی و مسائل روز نیاز به ورود نخبگان و ایفای نقش شتاب دهندگی آنان داریم تا امید آفرینی بین مردم ترویج یابد و در انتخابات ۱۱ اسفند ماه جاری در سرنوشت خود اثرگذار باشند.

وی بیان کرد: دلسوز بودن، کارآمدی و تخصص در کمیسیون‌های مجلس، تعهد، خود را فدای منافع مردم و کشور کردن و خداترس بودن از ویژگی‌ها و معیارهای انتخاب نماینده اصلح به شمار می‌رود.

استاد یار رشته مدیریت دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان گفت: نخبگان و اساتید دانشگاهی ارتباط بیشتری با جامعه جوان دارند و می‌توانند به حضور پررنگ آنان در عرصه انتخابات رونق دهند چرا که حضور و مشارکت این قشر از جامعه حائز اهمیت بوده، بنابراین اساتید دانشگاه به این علت که گروه مرجع جامعه و مورد اعتماد و وثوق جامعه بویژه جوانان هستند، می‌توانند به عنوان منبع خوراک در این عرصه ایفای نقش کنند.

وی تاکید کرد: حضور حداکثری و اثربخش ۲ مقوله مهم در انتخابات به شمار می‌رود، انتخاب آگاهانه و پرداختن به معیارهای اصلح از مسیر یک شخص دانشگاهی اثرگذارتر و به تراز انقلاب اسلامی نزدیک‌تر خواهد بود.

نوروزی اظهار کرد: نماینده اصلح باید توان پاسخگویی به عملکرد و چالش‌ها را داشته باشد چرا که قانون تصویب کرده و باید در تبعیت از قانون هم نفر اول باشد، انتظاراتی که نظام و مردم از وی دارند را پاسخ دهد، با اخلاق و متعهد باشد و امانت‌دار و وفای به عهد را سرلوحه کار قرار دهد.

حضور حداکثری مردم در انتخابات ۱۱ اسفندماه جاری برگ زرین دیگری از حماسه حضور حداکثری در کارنامه درخشان کشور ثبت خواهد کرد

وی تاکید کرد: هرچه میزان پاسخگویی یک نماینده بیشتر باشد رضایت شهروندان نیز افزایش پیدا می‌کند و این امر اعتماد عمومی جامعه را به دنبال دارد، اعتماد عمومی یک سرمایه اجتماعی قوی بوده و می‌تواند در تحقق چشم انداز نظام و انقلاب اثربخش باشد و دشمنان را نسبت به نظام و انقلاب در موضع منفعلانه قرار دهد.

به گفته استادار رشته مدیریت دانشگاه پیام نور؛حضور حداکثری مردم در انتخابات ۱۱ اسفندماه جاری برگ زرین دیگری از حماسه حضور حداکثری در کارنامه درخشان کشور ثبت خواهد کرد.

استادیار رشته فناوری اطلاعات دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان افزود: یکی از مهم‌ترین وظایف نخبگان انگیزه، امیدآفرینی و تشریح ضرورت شرکت و حضور حداکثری در انتخابات بویژه برای قشر جوان است.

وی ادامه داد: بلید علل مشکلات را ریشه‌یابی کرد و به این باور برسیم که هیچ جای دنیا از نظر مشروعیت، مقبولیت، مردم و ثروت مانند ایران نمی‌شود؛ بنابراین باید به عنوان یک راهکار سیستم نظارتی مبتنی بر نخبگان و اساتید دلسوز تشکیل شود که بازخورد صحیحی داشته باشد.

نخبگان در تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات نقش کلیدی دارند/ امیدآفرینی، رسالت نخبگان جامعه

تعهد و تخصص ۲ بال برای رسیدن به اهداف

استادیار رشته معماری دانشگاه پیام نور گفت: نخبه نباید نظر خود را به جامعه دیکته کند بلکه باید نقش هدایتگری داشته باشد و نقاط ضعف و کاستی‌های مجلس را شناسایی و آسیب‌ها را به مردم بویژه جوانان منتقل کند تا آگاهی مردم بیشتر و انتخاب اصلح‌تری داشته باشند.

وی بیان کرد: باید کسانی که در حوزه اقتصاد کار کرده باید کاندید انتخابات می‌شدند تا با تخصص بیشتر عمل کنند، اکنون نیز کاندیداها پس از منتخب شدن توسط مردم باید برای حل مشکلات از تجربیات اساتید مجرب و نخبگان کمک گیرند و نگاه سیاسی نداشته باشند، چرا که جامعه به شکل سنتی اداره نمی‌شود؛ بنابراین تا زمانی که تعارض وجود داشته باشد و منفعت‌های شخصی در میان باشد پیشرفتی حاصل نخواهد شد.

مرتضوی تاکید کرد: مردم باید بدانند دشمنان در رأس آنان آمریکا به فکر منافع ما نیست و خواهان ما نخواهند بود؛ مجلس باید پویا باشد و به درد مردم آشنا، نه اینکه منافع فردی را مد نظر قرار دهند.

مسوول دفتر هم‌اندیشی اساتید دانشگاه پیام نور بیان کرد: بیشتر سهم در انتخابات را نخبگان دارند که یا کاندید شده یا نقش هدایتگری آرا را بر عهده دارند، بنابراین اگر نخبگان به درستی عمل کنند مجلس و نمایندگان خوب با عملکرد مطلوب خواهیم داشت؛ اما در واقع نخبگان آنطور که باید نبوده و بخش عمده‌ای که منتخب شده صرف گروهی خاص هستند که این امر به دلسردی مردم دامن می‌زند.

وی افزود: نماینده منتخب باید متعهد باشد و مطالبه‌گر حق و حقوق مردم، تنها به اطرافیان خود فکر نکند منافع ملت را مد نظر قرار دهد و مهارت داشته باشد.

مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان ادامه داد: جامعه نخبگانی فرصت و تهدید است و نقش هدایتگری و راهنما را بر عهده دارد، باید رسالت خود را به درستی انجام و پاسخگوی عملکرد خود باشیم.

وی بیان کرد: مرجعیت فکری اساتید دانشگاه در امر انتخابات اثرگذار بوده، تعهد و تخصص بارزترین و ۲ بال برای رسیدن به هدف است که کمیسیون‌ها تخصصی پیش برود و خروجی آنها با نظر نخبگان همخوانی داشته باشد، این موارد از معیارهای مهم در انتخاب افراد اصلح به شمار می‌رود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha