به گزارش ایرنا، رئیس دانشگاه کردستان روز چهارشنبه در این مراسم اظهار کرد: حفظ و نگهداری زبان مادری وظیفه همه مردم بوده و در سطح کلان نیز باید به آن توجه ویژه داشته باشیم.
حامد قادرزاده با اشاره به دیدگاه قرآن در رابطه با تنوع و تفاوت زبانی و قومی، وجود کثرت زبانی در ایران را مسئلهای حائز اهمیت و فرصتی برای استفاده مفید دانست.
وی با بیان اینکه هیچکس بر دیگری برتری ندارد، افزود: زبان مادری، هویت ما و کثرت و تنوع زبان کردی بسیاری زیاد بوده و درهر محله و روستایی به گویش متفاوتی صحبت میکنند که این بسیار ارزشمند است.
رئیس دانشگاه کردستان ادامه داد: هر زبانی که در دنیا وجود دارد بسیار ارزشمند است و زبان هر سرزمینی به مرور و در طی دورانهای مختلف تغییراتی در آن ایجاد میشود و این خاصیت زنده بودن هر زبانی است.
چندزبانگی یک فرصت است
استاد جامعه شناسی دانشگاه کردستان هم با اشاره به اهمیت زبان مادری اظهار کرد: چند زبانگی یک فرصت است و باید از این فرصت در جهت رشد و توسعه بهره گرفت.
مسعود بیننده افزود: از نظر یونسکو زبان میراث بشری است و زبان مادری به شکل حسی حرکتی و در نتیجه رشد ذهنی و شناختی انسان یاد گرفته میشود.
وی اضافه کرد: سیستم آموزشی، خانواده و رسانه نیز تاثیر بسیار زیادی بر حفظ زبان و آگاه سازی سایر اقشار نسبت به اهمیت آن دارند و جز از طریق هماهنگی این بخشها زبان حفظ نمیشود.
از سال ۲۰۰۰ میلادی روز ۲۱ فوریه توسط سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) به عنوان «روز جهانی زبان مادری» و به منظور بزرگداشت و حفاظت از تنوع زبانی و فرهنگی نامگذاری شد.
نظر شما