زاخاراووا: ارسال سلاح به اوکراین دخالت مستقیم در جنگ است

تهران- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به اظهارات دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت که تلاش اعضای این ائتلاف نظامی برای ارسال سلاح به اوکراین نشان دهنده اصرار این سازمان برای مشارکت مستقیم در جنگ است.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، ماریا زاخارووا در واکنش به سخنان ینس استولتنبرگ اظهار داشت: برنامه‌های ناتو برای هماهنگی ارسال تسلیحات به کی‌یف نشان دهنده دخالت مستقیم این ائتلاف در جنگ اوکراین است.

وی با بیان اینکه دبیرکل ناتو چیز قابل توجهی گفته است، افزود: استولتنبرگ به صراحت اعلام کرد که اکنون نه تنها مسائل مربوط به ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین در چارچوب نشست رامشتاین آلمان، بلکه در جلسات شورای ناتو و اوکراین نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

زاخارووا اضافه کرد: در زمانی که تامین سلاح برای اوکراین از سوی آمریکا و اروپا با مشکل روبرو شده، ناتو مصمم است که نقش هماهنگ‌کننده را در تامین سلاح برای کی‌یف ایفا کند. به نظر می‌رسد ناتو برای دخالت مستقیم در جنگ اوکراین علاقه زیادی دارد.

پیشتر سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه در نشستی که با حضور ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری و مقام های وزارت دفاع این کشور برگزار شد، خاطرنشان کرد: اعضای نیروهای ناتو به صورت مستقیم کنترل و هدایت سامانه‌های پدافند هوایی، موشک‌های بالستیک تاکتیکی و سامانه‌های موشکی پرتاب چندگانه را در اوکراین برعهده دارند.

وی با اشاره به شنودهای رادیویی اطلاعات ارتش روسیه که در آنها نیروهای حاضر در جبهه اوکراین به زبان‌های انگلیسی یا لهستانی با یکدیگر صحبت کرده‌اند، یادآور شد: افسران غربی نقش فعالی در آماده‌سازی عملیات نظامی اوکراین و همچنین آموزش نیروهای نظامی کی‌یف، هم در کشورهای خود و هم در این کشور دارند.

به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد.

رئیس‌جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه سال گذشته میلادی (دوم اسفند ۱۴۰۰) استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد، عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند علیه اوکراین آغاز کرد. به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

طی این مدت کشورهای عضو ناتو از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت‌های هنگفت نظامی از کی‌یف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه دادند و با تجهیز اوکراین به سلاح‌های پیشرفته و سنگین تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

اتحادیه اروپا تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو وضع کرده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی برای جبهه کی‌یف، به تنش‌ها و درگیری‌ها دامن زده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha