به گزارش امروز پنجشنبه ایرنا به نقل از العهد، «اسحاق بریک» کارشناس امور راهبردی رژیم صهیونیستی و ژنرال احتیاط این رژیم اعلام کرد که تل آویو از تحقق پیروزی واقعی در جنگ کنونی در غزه عاجز است.
وی به شدت درباره ورود به رفح هشدار داد و اعلام کرد که ارتش این رژیم را در شرایط امنیتی دهها برابر سخت تر از آنچه در آن هستند، گرفتار میسازد.
این ژنرال احتیاط رژیم صهیونیستی به رسانه صهیونیستی هاآرتص گفت: از طریق نبردهای تاکتیکی و عملیات های ویژه نمی توان پیروزی کسب کرد. ما به سیاست راهبردی دراز مدت نیاز داریم که خطرات ورود نیروهای ما به رفح را در نظر بگیرد و با توجه به این خطرات تصمیم گرفته شود که چه کنیم؟ تمایل به نابودی حماس به هر قیمتی کافی نیست.
وی تصریح کرد: به فرض که وارد غزه هم شویم به طور کامل نخواهیم توانست که بر حماس غلبه کنیم و خود را در وضعی بسیار سخت تر از قبل خواهیم دید و برای همیشه اسیرانمان را از دست خواهیم داد. اگر تصمیم گیرندگان سیاسی و امنیتی به ورود به رفح تصمیم بگیرند از حیث سیاسی و امنیتی و نیز روابطمان با دنیا ضربه سنگینی خواهیم خورد. بحران به تدریج گسترده و به جهنمی در عرصه های اقتصادی و امنیتی، اجتماعی و روابط بین الملل تبدیل خواهد شد.
اسحاق بریک گفت: تنها راه توافق وجود دارد که به ما امکان خروج کامل از وضعی که در آن گرفتار هستیم و بازگشت زنده اسیران را می دهد. اگر سران سیاسی و نظامی مسیری غیرعقلانی را برگزینند آنگاه باید طی ماههای آتی به اسرائیلی ها توضیح دهند که چرا اهداف اعلام شده جنگ شامل شکست حماس و بازگشت اسیران به شکل زنده محقق نشده است آنهم پس از کشته شدن صدها نظامی از زمان حمله به غزه؟
وی ۱۰ سئوال و نکته کلیدی را درباره خطرات ورود به رفح طرح می کند؛
۱- چه فکری برای یک میلیون و چهارصد هزار آواره و نبود سلاح گرم در دست آنها وجود دارد؟ اگر بسیاری از آنها تصمیم به ماندن بگیرند چه کنیم؟ چگونه با حماس خواهیم جنگید در حالی که احتمال هدف قرار گرفتن بسیاری از غیرنظامیان وجود دارد؟ دنیا به ما اجازه نمی دهد و خیلی فوری ما را متوقف می کند.
۲- اگر بسیاری تصمیم به رفتن به مکانی دیگر غیر از مسیرهای مورد نظر ما بگیرند چه می شود؟ ما از یک میلیون و چهارصد نفر سخن می گوییم که جابجایی آنها از مکانی به مکان دیگر بسیار سخت است.
۳- اگر هرج و مرج رخ دهد بحران بشری ایجاد خواهد کرد و اسرائیل تاوان سنگینی خواهد پرداخت.
۴- چه کسی تضمین می کند که نیروهای حماس که در میان این یک میلیون و چهارصد هزار نفر هستند، باردیگر در شهر غزه، جبالیا، الشجاعیه و خان یونس ظاهر نشوند؟
۵- آیا حساب تشدید جنگ با حزب الله به علت ورود ما به رفح شده است که ما باید نیروهایمان را به مرزهای شمالی منتقل کنیم و حضور ما در غزه کاهش خواهد یافت؟ این خروج از غزه به بازگشت حماس و آوارگان به شهر منجر خواهد شد.
۶- چه کسی تضمین می کند که ورود به رفح طی ماه رمضان به شعله ور شدن کرانه باختری منجر نشود؟ از کجا نیرو می آورید تا از یهودیان در آنجا حفاظت کنند؟
۷- سئوال مهم این است که مصریان چکار خواهند کرد؟ تاکنون توافقی با آنها در زمینه محور فیلادلفیا نشده است.
۸- مصر تهدید به لغو معاهده صلح با اسرائیل در صورت حمله به رفح گرفته است.
۹- حرکت به سمت بحران با مصر به تنش با همه کشورهای عربی که معاهده صلح امضا کرده اند از جمله اردن و امارات منجر خواهد شد و جنگ را به شکل همه جانبه خواهیم باخت.
۱۰- اوضاع ما در جهان خوب نیست به ویژه در میان کشورهای اروپایی و آمریکایی. جوزف بورل خواستار تحریم محموله های تسلیحاتی به اسرائیل به سبب آمار بالای غیرنظامیان کشته شده در غزه شده است، هلند ارسال لوازم و قطعات اف۳۵ را متوقف کرده و بسیاری از شرکت های بین المللی پروازهای خود را به اسرائیل لغو کرده اند. حتی قبل از حمله به رفح دنیا ما را در تنگنا قرار داده است. ما منزوی تر خواهیم شد.
نظر شما