به گزارش ایرنا، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) برای اولین بار، فرصتی را برای نامزدهای انتخابات فراهم کرده تا خود را به مردم معرفی کرده و برنامههایشان را به اطلاع عموم برسانند.
در همین راستا، گفت و گویی با "عطالله احمدی" نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه سنندج، کامیاران و دیواندره انجام شد که مشروح آن در ادامه می آید.
ایرنا: از سوابق تحصیلی و شغلی تان بگویید.
بنده عطاالله احمدی اهل روستای تبریز خاتون شهرستان دیواندره هستم و حدود ۴۰ سال سابقه در حوزه های مختلف اداری و اجرایی استان و خارج از استان و کشورهای دیگر دارم.
ایرنا: چرا به عنوان نامزد در این دوره از انتخابات شرکت کردید؟
بنده با شعار "آشتی بین ملت و حاکمیت" وارد عرصه شدم؛ چرا که اعتقاد دارم کسانی دوست ندارند، مردم کُرد با حاکمیت آشتی کند نخبگان و افراد جامعه ما باید با حاکمیت و دولت آشتی کنند؛ نظام هم باید در قبال این آشتی به آنان توجه کند خواست ما این است نخبگان ما در سطح کشور و پست های رده اول استان و دیگر استان ها بکارگیری شوند و مثل مردمان دیگر در ایران به ما نیز توجه شود.
ما هم دلسوز این کشور هستیم، شهید دادیم و به مرز خدمت کرده ایم و حق داریم صاحب نفوذ و صاحب نظر باشیم و به ما اهمیت داده شود.
منابع برای توسعه داریم ولی آنگونه که مردم می خواهند توسعه اتفاق نیفتاده است. درخواست داریم برای توسعه در حوزه منابع آب، معادن، دامداری و کشاورزی به استان توجه شود.
ایرنا: در صورت ورود به مجلس اولویت های کاری تان چه خواهد بود؟
کار نماینده ورود به حوزه اجرایی نیست نماینده کارش قانونگذاری و نظارت بر عملکرد مدیران اجرایی در استان است. بنده برای همه حوزه ها برنامه دارم و تیم های تخصصی با من در حوزه دانشگاه، نخبگان، کشاورزی، دامداری و بانوان همکاری دارند.
در حوزه اشتغال بانوان تحصیلکرده، استان ما جزو استان های آخر کشور است. در استان ما اصلا به این مهم توجه نشده است اگر در حوزه اشتغال خانگی به صورت کارگاه های خانگی، زنان باسواد بکارگیری شوند، چالش ها، طلاق، خودکشی، اعتیاد و فحشا کم می شود و آرامش به خانواده ها برمی گردد. این مهم مستلزم آن است که نظام به زنان خانه دار توجه ویژه داشته باشد که به صورت کارگاه های زودبازده و خانگی تحت پوشش قرار گیرند. در حوزه زنان تحصلیکرده هم کردستان جزو استان های آخر است.
ضرورت جلوگیری از خام فروشی معادن
در حوزه منابع خدادادی و طبیعی، دولت ها و افراد مسئول قول می دهند از خام فروشی جلوگیری کنند اما متاسفانه هیچ حرکتی در این حوزه صورت نگرفته است. معادن را دیگران به نام خودشان ثبت می کنند در حالیکه در زمین کشاورزی مردم قرار دارد و سودی برای مردم این مناطق ندارد. حتما این قانون بهره مندی مردم از معادن اصلاح شود و ما نیز بخشی از سهم معادن را ببریم؛ چرا که مردم اطراف معدن هیچ بهره ای از درآمد معدن ندارند و به صورت خام فروشی به استان های دیگر یا به خارج از کشور می رود. در برنامه ماست که کارخانه های فرآوری مواد معدنی راه اندازی شود.
در حوزه کشاورزی، قبلا ۸۵ درصد توت فرنگی کشور در کردستان تولید می شد اما به علت بی توجهی به فرآوری وعدم ایجاد سردخانه، این میزان به ۶۰ درصد کاهش یافته و هر روز وضعیت بدتر می شود.
سه ماه است از سفر رئیس جمهور می گذرد و قرار بود کارگروههایی در این حوزه تشکیل شود ولی تاکنون هیچ نمودی در جامعه نیافته است. کارخانه نیمه کاره و راکد زیاد داریم که امیدوارم کارهایی برای احیای این حوزه نیز انجام دهم.
باید همبستگی و همدلی و اتحاد بین مسئولان نظام به وجود بیاید و برای آبادانی کردستان گام برداریم خانواده های دارای چندین بیکار در استان داریم. در این حوزه کاری انجام نشده و اگر کاری هم شده، در جامعه چندان نمود نداشته است.
انسجام در مجلس برای تحقق مطالبات مردم
برنامه من هم اندیشی با سایر نمایندگان است طی سال های گذشته دیدم که نمایندگان اختلاف داشتند و با هم سازگار نبودند من با آنان رایزنی می کنم تا در مجلس برای مطالبات مردم انسجام و هماهنگی داشته باشیم.
مورد نگران کننده دیگر، معلمان حق التدریس در نهضت سوادآموزی هستند که به دلیل بی توجهی کلاس هایشان تعطیل شده است. یکی از برنامه های بنده، رسیدگی به وضعیت این معلمان است.
افرادی هم در شرکت ها و ادارات مختلف هستند که چندین سال است تلاش می کنند ولی در قالب شرکتی یا روزمزد باقی مانده اند که باید ساماندهی شوند.
توجه به ظرفیت های دامپروری استان
در حوزه دامپروری هم ظرفیت های بسیاری به ویژه در منطقه سارال دیواندره داریم که در این حوزه کاری انجام نشده است. شیر تولید شده دامداران این منطقه با قیمت بسیار پایین خریداری شده و پس از فرآوری در کارخانه های تولید لنبیات با قیمت بسیار بالاتر به همین مردم عرضه می شود. باید تعاونی های زودبازده و کوچک در حوزه تولید لبنیات ایجاد شود که به کار دامداری رونق داده شود و روستاییان به شهرها مهاجرت نکنند.
کم آبی در روستاها و وضعیت بد جاده ها، از دیگر مشکلاتی است که بنده حتما پیگیری و رفع خواهم کرد.
مرغوبترین گندم را در کشور داریم ولی در جاهای دیگر استفاده می شود. گندم با کیلویی ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورز خریداری می شود در حالیکه قیمت واقعی آن ۲۱ هزار تومان است؛ این وضعیت باعث عدم علاقه کشاورزان به تولید محصول می شود.
رقیب من محرومیت، تبعیض و بیکاری است
رقیب من محرومیت، تبعیض، بیکاری و ضعف مردم است. نتوانسته ایم در سطح کلان کشور دارای نفوذ باشیم ولی بنده با توجه به نفوذی که بین نهادهای حاکمیتی در مرکز دارم می توانم کارهای بسیار خوبی برای توسعه استان انجام دهد.
از دیگر مشکلات استان، می توان به کریدور شمال جنوب محدوده شهرهای دیواندره، سنندج و کامیاران اشاره کرد که به قتلگاه تبدیل شده و ۲۵ سال است هنوز به اتمام نرسیده است. جاده هزارکانیان دیواندره جزو ردیف بودجه در سال ۸۹ است ولی هنوز کاری برای این طرح صورت نگرفته است.
رفع کم آبی روستاها
بحث مهم دیگری که باید به آن اشاره کنم، این است که با وجود منابع آبی فراوان، بهره بسیار کمی از آن داریم و بیشتر روستاها با کم آبی مواجه هستند.
چندین روستای استان به ویژه ۶ روستای حوزه انتخابیه بنده، به سمت کولبری رفته اند و مورد تعرض ماموران مرزبانی ناآگاه به قانون قرار گرفته اند باید نظام به این حوزه نیز توجه کند و با ایجاد کارخانه و شغل، زمینه اشتغال مرزنشینان را فراهم کند.
کردستان ایران الگویی برای کردستان ترکیه، عراق و سوریه
در همه جای کشور توسعه اتفاق افتاده ولی در منطقه زاگرس این مهم صورت نگرفته و دستی در کار است که کارها جلو نرود و نظام کاری نکند، در حالیکه کردستان می تواند الگوی کردستان های ترکیه، عراق و سوریه باشد.
گفته می شود که کُردها ایرانی ترین قوم هستند ولی در عمل چندان به آنان توجه نمی شود. ما وزیر در هیات دولت و در ارگان های حاکمیتی نقش نداریم.نظام هم می خواهد کار کند و کردستان توسعه یابد و من روش این کار را می دانم.
انتقاد از وضعیت درمان استان
در حوزه درمان که امیدوار بودیم پیشرفت های خوبی صورت گرفته باشد، اینگونه نیست. در دیواندره فقط ۲ مرکز فوریت پزشکی وجود دارد، در نایسر سنندج یک کلینیک هم وجود ندارد. در دیواندره پزشکی قانونی نداریم و برای اخذ گواهی دفن باید مردم به سنندج بیایند.
در حوزه ورزش هم وضعیت به همین گونه است و در نایسر سنندج حتی یک پارک و تفریحگاه وجود ندارد. دارو در دارخانه های نایسر هم با ۲ برابر قیمت به مردم عرضه می شود.
پایین بودن کیفیت خدمات بیمارستان کامیاران، عدم استفاده مردم استان از ۱۵ درصد درآمد معادن، ضرورت بازبینی در قانون بهره گیری از درآمد معادن، بالا بودن آمار مهاجرت در برخی مناطق استان، بالا بودن نرخ مالیات از جمله مشکلات دیگری است که می توان به آن اشاره داشت.
در مجموع بنده می توانم گره گشا باشم و سرمایه به استان بیاورم، دخالتی در عزل و نصب مدیران نمی کنم ولی مدیرانی که در خدمت مردم نباشند، نباید سرکار باشند.
نظر شما