گوترش: اعتبار شورای امنیت در پی جنگ غزه و اوکراین تضعیف شده است

تهران-ایرنا- دبیرکل سازمان ملل متحد امروز (دوشنبه) نسبت به اینکه شورای امنیت این سازمان نتوانسته است پاسخ مناسبی به درگیری اسرائیل و حماس در غزه و جنگ روسیه و اوکراین بدهد ابراز تاسف کرد و گفت که این درگیری‌ها «شاید به طور ناخواسته» قدرت و اعتبار این نهاد بین‌المللی را تضعیف کرده است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، «آنتونیو گوترش» در سخنرانی خود در افتتاحیه نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو سوییس اظهار داشت که شورای امنیت اغلب خود را در «بن‌بست» می‌بیند و «نمی‌تواند در مورد مهمترین مسائل صلح و امنیت زمان ما اقدام کند.»

وی ادامه داد: فقدان اتحاد شورای امنیت سازمان ملل در مورد [رسیدگی به] حمله روسیه به اوکراین و عملیات نظامی [رژیم] اسرائیل در غزه پس از حملات حماس در هفتم اکتبر (۱۵ مهر)، قدرت آن را به شدت و شاید به طور ناخواسته تضعیف کرده است.

دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: شورای امنیت سازمان ملل به اصلاحات جدی در ترکیب و روش‌های کاری خود نیاز دارد.

گوترش که رفح را «مرکز اصلی عملیات کمک‌های بشردوستانه در فلسطین» توصیف کرد، اعلام داشت که حمله تمام عیار رژیم صهیونیستی به آنجا عواقب ویرانگری خواهد داشت.

وی تصریح کرد: تهاجم همه جانبه اسرائیل به این شهر نه تنها برای بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی که در آنجا پناه گرفته‌اند، وحشتناک خواهد بود، بلکه تیر خلاص را به برنامه‌های کمک‌رسانی ما خواهد زد.

بر اساس اطلاعات و اظهارات مقام‌های سازمان ملل، جریان کمک‌هایی که از مصر وارد غزه می‌شود کاهش یافته است و فروپاشی امنیت [در این منطقه]، توزیع مواد غذایی را دشوارتر کرده است.

آمریکا هفته گذشته بار دیگر پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی الجزایر را وتو کرد که خواستار آتش‌بس فوری بشردوستانه بود و باید توسط همه طرف‌ها رعایت می‌شد.

این قطعنامه ۱۳ رای مثبت شورای ۱۵ عضوی امنیت را کسب کرد اما آمریکا با مخالفت با آن، مانع تصویب آن شد. انگلیس دیگر عضو شورای امنیت نیز به آن رای ممتنع داد.

این سومین باری است که قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتش‌بس در غزه از سوی آمریکا وتو می‌شود. یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت به ۹ رای بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم این شورا (آمریکا، انگلیس، روسیه، چین و فرانسه) نیاز دارد.

این درحالی است که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به تازگی درباره گسترش بیش از پیش گرسنگی در شمال نوار غزه به دلیل محاصره این مناطق توسط رژیم صهیونیستی و ادامه جنایات این رژیم تحت حمایت آمریکا هشدار داد.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha