به گزارش ایرنا، ایران اسلامی پس از چهار دهه فراز و نشیب های ملی؛ منطقه ای و جهانی همچنان مشق عزت و اقتدار می کند و مردمانش چون کوهی ستبر پشتوانه عظیمی برای این دیار شهیدپرور و بلند قامت هستند و مردم دیار لرستان نیز این روزها ساعاتی پر شور و مملو از تحرکات انتخاباتی مختلف را پشت سر می گذارند.
رفتارهای غلط «سفره و قسم»؛ کاروان های چند صد متری خودرویی و پیاده؛ خانه گردی های سیاسی؛ عزل اداری ها و وعده های رنگارنگ خارج یا داخل حیطه نمایندگی بخشی از تبلیغات نامزدهای انتخاباتی است.
در این میان افرادی که ذوق بیشتری دارند و در حلقه هواداران نامزدها به سخنوری و قلم دانی معروف هستند، مسوولیت دیگری دارند؛ تلاش برای ساخت شعارهای جذاب؛ امروزی؛ همه پسند و صد البته رای جمع کن که این شعارها در لرستان حول محور اقتصاد؛ تحول، بیکاری و امید به آینده است.
دو صد من استخوان باید که صد من بار بردارد
مطیع ولایت خادم ملت، به سامانش می رسانیم، برادری تحول عدالت، شغل پایدار ، معیشت استوار شادی ماندگار، برای خدمت به مردم باید از خود گذشت، من برای تغییر آمده ام، نه به تکرار، سفیر صداقت و دوصد من استخوان باید که صد من بار بردارد از جمله شعارهای تبلیغاتی کاندیداها در لرستان هستند.
گفتمان مبارزه با فساد، هم آوازت منم، از خود گذشتن هنر است، هستیم بر آن عهد که بستیم، موج سوم موج دلها، موج رویش، قدم به قدم تا طلوع دوباره، فریاد شما بر سر مدیران ناکارآمد خواهم شد، همه با هم یا علی یا حیدر و البته شعار جالب توجه « بله به نه» از دیگر شعارهایی است که در ستادهای انتخاباتی و تجمع حامیان نامزدها سر داده می شود.
از یوزارسیف تا ستاد سایپایی
البته زمانی که نامزدهای انتخاباتی خودشان به اصطلاح امروزی ها پایه باشند، حواشی جذابی نیز رقم خواهد خورد مانند یک نامزد حوزه انتخابیه خرم آباد و چگنی که ستاد انتخاباتیش را سوار بر یک سایپا شکل داده است و با بلندگوی نصب شده روی خودرو در سطح شهر می چرخد، البته این نوع تبلیغ در سفر احمد وحیدی وزیر کشور به خرم آباد نیز جلوه کرد و این کاندیدا از دور و با بلندگو با مرد شماره یک انتخابات کشور سخن گفت و برای رفع مشکلات لرستان از وی مدد خواست.
تبلیغات و جلب توجه مردم برای کسب رای آنها تا جایی اهمیت یافته که یک کاندیدای انتخاباتی قسم یاد کرده است در صورت راهیابی به بهارستان تا زمانی که اعتبار طرح های مورد نظر وی تامین نشود، اعتصاب غذا کند حتی اگر در این راه بمیرد.
کاندیدای دیگری نیز در یک چرخش محسوس از تخلص شلوار پلنگی در دوره های گذشته اکنون به یوزارسیف تغییر شهرت داده است و رقبا را به مبارزه سیاسی انتخاباتی فرا می خواند.
برخی کاندیداها نیز برای پوسترهای تبلیغاتی خود پوشش لباس محلی را انتخاب کرده اند و در برخی سخنرانی های خود با همین کسوت به جمع مردم می روند، بازار رقص های محلی در مقابل ستاد انتخاباتی اکثر کاندیداها به ویژه خرم آباد گرم است و در این هوای سرد جان تازه ای به خیابان های زیبای شهر بخشیده است.
یکی از کاندیداهای حوزه انتخابیه خرم آباد و چگنی نیز در یک سفر تبلیغاتی به یکی از شهرهای اطراف خرم آباد دچار سانحه شده و در بیمارستان بستری شد که البته حال عمومی وی خوب است.
کاندیدای دیگری نیز تصاویر و صدای سخنرانی های یکی از نزدیکانش را که پدیده دور گذشته انتخابات خرم آباد بود در تبلیغات خود گنجانده است.
بداخلاقی های انتخاباتی همچنان در صحنه/ قانون شکنی برای ورود به مجلس قانون گذاری
همیشه تبلیغات جذاب ترین ایستگاه انتخابات بوده است که متاسفانه در مواردی با حواشی منفی و بداخلاقی های سیاسی و اجتماعی همراه می شود و این دوره نیز لرستان با وجود شور انتخاباتی و روال رایج تبلیغات از این موارد بی نصیب نمانده است.
ضد تبلیغ در سخنرانی نامزدها شنیده می شود، گاهی برای جلب رای مردم و سواستفاده از عواطف آنها خدمات نظام نادیده گرفته و سیاه نمایی می شود، اهانت طرفداران نامزدها به طرف مقابل و البته در موارد بسیار غیر اخلاقی، نامزدهای تریبون به دست، دست به توهین، تحقیر، تمسخر و حتی اهانت به رقبای جدی هم می زنند و این تشنج را تا دامنه هوادارانشان پیش می برند.
تیراندازی های معدودی که طرفین انتخاباتی نه به قصد کشت و کشتار بلکه به نوعی برای عرض اندام و توان لشکرکشی انجام می دهند، نیز در برخی حوزه های انتخابیه شنیده شده است.
دخالت مدیران و دست اندرکاران اجرایی نیز در مواردی رسانه ای شد که به گفته فرماندار کوهدشت و مدیرکل آموزش و پرورش لرستان تاکنون ۶ مدیر این نهاد در ستاد استانی و شهرستانی به دلیل دخالت در انتخابات عزل شده اند.
استعفای ناگهانی فرماندار پلدختر، جایگزینی ناگهانی وی با معاون استاندار لرستان پس از حواشی انتخاباتی این شهرستان و سفر وزیر کشور نیز در انتخابات دوازدهم مجلس ثبت شد، چراکه همه این جابجایی را در راستای بررسی برخی آشوب های انتخاباتی و تجمعات مردمی تلقی کرده اند و اذعان دارند سفر یک روزه احمد وحیدی در این برهه با هدف بررسی تحولات انتخابات پلدختر و اقدام عاجل در راستای آرامش انتخابات بوده است.
گزارش هایی هم از پیشنهاد رشوه برای کناره گیری رقیب یا خرید و فروش رای در شهرهای لرستان به گوش می رسد و گفته می شود این رسم سیاه انتخاباتی که البته برخی از نامزدها به آن خرج پول کثیف می گویند توسط عده ای کاندیداها و حلقه اطرافیان آنها همچنان رایج است و انتظار می رود برخورد جدی نیز با این قانون شکنان صورت گیرد، چراکه قانون شکنی برای ورود به مجلس قانون گذاری به هیچ وجه پذیرفته نیست.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفندماه امسال برگزار میشود که لرستان با هفت حوزه انتخابیه ۹ نماینده در بهارستان و ۲ نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد و در حال حاضر ۳۵۰ کاندیدا در این رقابت حضور دارند.
نظر شما