به گزارش ایرنا، سید محمدنور موسوی روز سهشنبه در حاشیه بازدید از سازههای آبخیزداری در استان افزود: بارندگیهای اخیر موجب ذخیرهسازی ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب آب در سازههای آبخیزداری هرمزگان شد که بیشترین میزان آبگیری سازهها در شهرستانهای رودان، سیریک و بشاگرد بوده است.
وی یادآور شد: استان هرمزگان همچنین دارای ۱۷ حوزه آبخیز با وسعت ۱۰ میلیون هکتار است که حدود ۳۰ درصد آن در استانهای همجوار فارس، کرمان و بوشهر قرار دارد که این استانها میزبان سیلابهای ورودی به حوزههای آبخیز هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان همچنین با اشاره به بارندگیهای اخیر اظهار کرد: باید به نحوی در جهت کاهش خسارت بارندگیهای سیل آسا برنامهریزی شود تا در جهت افزایش پوشش گیاهی و تقویت سفرههای آب زیرزمینی و همچنین افزایش تولید کشاورزی و امنیت غذایی اقدام شود.
موسوی بیان کرد: تلاش در جهت کنترل فرسایش و رسوب بهویژه در حوزه آبخیز سدهای میناب، جگین، سرنی و شمیل و نیان در شرایط اقلیمی و جغرافیایی هرمزگان، از مهمترین اقدامات زیربنایی در راستای عمران، آبادانی و پیشرفت استان محسوب میشود.
وی تاکید کرد: مجموعه فعالیتهای آبخیزداری بهمنظور اعمال مدیریت حوزههای آبخیز علاوه بر اهدافی چون حفاظت از عرصههای طبیعی، مهار سیل، کنترل فرسایش خاک و جلوگیری از پُرشدن سدها و مخازن از رسوبات، مهار روانابها و استحصال آب و پایدارسازی منابع آبی چاهها، چشمهها و قناتها بهعنوان مهمترین نیاز کشاورزان، مرتعداران، دامداران و دیگر آبخیزنشینان و بهرهبرداران حوزههای آبخیز مدنظر قرار میگیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان ابراز کرد: این ادارهکل در سالهای گذشته ظرفیتهای آبخیزداری منطقه را با اهداف فنی و جامع خود هماهنگ کرده و از این ظرفیت برای دستیابی به اهدافی که همان، کنترل فرسایش و رسوب، حفظ و احیای پوشش گیاهی، تامین آب کشاورزی، توسعه و تولید پایدار کشاورزی و امنیت غذایی و در نهایت عمران و آبادانی منطقه است.
به گزارش ایرنا، استان هرمزگان دارای بیش از هشت هزار و ۵۰۰ سازه آبخیزداری است؛ سال ۱۳۹۷ از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی افزون بر ۷۰۰ سازه آبخیزداری با مشارکتهای مردمی در استان هرمزگان ساخته شد که نقش مهمی در حفظ آب و خاک داشته است.
از مساحت هفت میلیون و ۲۰۰ هزار هکتاری هرمزگان، ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار جزو عرصههای منابع طبیعی است که یک میلیون و ۸۰ هزار هکتار آن جنگل، چهار میلیون و ۹۳ هزار هکتار مرتع و یک میلیون و ۵۶۵ هزار هکتار آن را بیابان تشکیل میدهد.
نظر شما