راهکارهای آنتی ویروس تحت شبکه بر روی دستگاههای نقاط پایانی هم درون و هم برون از فایروال یک سازمان نصب میشود. این دستگاهها معمولا دسکتاپها، لپ تاپها و سرورهای شبکه را در بر می گیرد، اما میتواند دستگاههای دیگری مثل تلفنهای همراه و یا تبلت را نیز شامل شود. تولید کنندگان بسیاری از آنتی ویرس تحت شبکه را در نسخههای متفاوت که برای کسب و کارهای کوچک و متوسط و یا سازمانهای بزرگ طراحی شدهاند را ارائه میکنند و قیمت آنتی ویروس تحت شبکه به این عوامل بستگی دارد.
آنتی ویروسهای تحت شبکه سنتی از پایگاه داده بزرگی از الگوها و تشریح ویروسها (Virus Signature) استفاده میکنند. این راهکارها از طریق پویش فایلها و پوشهها برای یافتن الگوهای مشابه با امضا و تشریح ویروسهای موجود در پایگاه داده خود اقدام به یافتن بدافزار میکنند. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که این نوع از سیستمهای آنتی ویروس تحت شبکه فقط میتوانند ویروسهای شناخته را شناسایی کنند. بدین صورت تولید کنندگان آنتی ویروس تحت شبکه باید به صورت مداوم مراقب ویروسهای جدید باشند، تا بتوانند الگوی آن را به پایگاه داده خود اضافه کنند. این موضوع باعث محدودیتهایی نیز می شود، باید توجه داشته باشید که از آنجایی که همیشه بدافزارهای جدید در حال تولید و توسعه هستند، با آنتی ویروسهای تحت شبکه سنتی، اگر شما نرم افزار را مرتبا به روز نکنید، آنتی ویروس تحت شبکه نمیتواند آخرین بدافزارها را شناسایی کند و شبکه شما برای حمله بی دفاع خواهد ماند.
در بعضی از موارد، اگر بدافزار بر روی یک دستگاه نقطه پایانی یافته شود، آنتی ویروس تحت شبکه میتواند آن را به صورت خودکار مسدود، قرنطینه و حذف کرده و از طریق سرور مرکزی خود باقی دستگاههای دیگر را از این تهدید آگاه سازد. در غیر این صورت، با صدور یک هشدار، مدیران شبکه را از شناسایی بدافزار آگاه کرده و از آنها میخواهد تا برای برطرف کردن تهدید اقدام کنند.
آنتی ویروسهای تحت شبکه نسل جدید از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین بهره میگیرند تا به سازمانها کمک کنند تا بتوانند با تعداد و پیچیدگی فزاینده تهدیدات همگام باشند.
نیروهای امنیت شبکه با حجم زیاد کار، زمان بسیار محدود و سطح مهارت بالایی که دارند، برای بکارگیری موثر محصولات و ابزارهای مدیریتی بیشتر نیاز است در کنار این موارد، جریانهای کاری دستی بیشتری را نیز در نظر بگیرند، و همچنین میتوانند بهره بسیار زیادی از عملکردهای خودکاری که توسط آنتی ویروسهای تحت شبکه نسل جدید فراهم شده ببرند.
ویژگیهای کلیدی آنتی ویروس های تحت شبکه
بیشتر آنتی ویروسهای تحت شبکه دارای قابلیتهای زیر هستند:
1- امکان اجرای اسکن و پویش هم به صورت زمان بندی شده و هم به صورت دستی
2- وِیژگی های امنیت وب، مانند هشدار در زمان بازدید یک سایت مخرب و یا فیشینگ و جلوگیری از دانلود خودکار و مخرب بدافزار
3- به روزرسانی خودکار آنتی ویروس تحت شبکه برای اطمینان از حفاظت نقاط پایانی در مقابل جدیدترین تهدیدات
4- امکان تشخیص نوع بدافزاری که به دستگاه حمله کرده است.
شامل شدن تمامی این ویژگیها بر روی قیمت آنتی ویروس تحت شبکه تاثیر گذار خواهد بود.
سخن آخر
در دنیای مدرن امروز امنیت سایبری، یک آنتیویروس تحت شبکه ساده دیگر جایگاهی نداشته و برای محافظت از سرورها ابدا کافی نخواهد بود. سرورهای یک سازمان و کسب و کار، جذابترین نقاط حمله و دسترسی برای مجرمین سایبری هستند، که از روشها و تکنیکهای پیشرفته و جدید برای مخفی ماندن و بقای طولانیتر در سیستم استفاده میکنند. به همین منظور برای دفاع از سرور باید یک رویکرد چند جانبه داشت. در سطح میزبان استفاده از راهکارهای Endpoint Security و EDR، و در سطح شبکه راهکار پیشرفتهای مانند XDR میتواند به کشف حملات در سطح بالا کمک شایانی بکند. قیمت آنتی ویروس تحت شبکه به همین دلیل میتواند متغیر باشد.
به طبع هر چقدر که راهکارهای مورد استفاده پیشرفتهتر و پیچیدهتر باشند، نیاز به تخصص بالا و تجربه زیاد دارند. اما این موضوع نباید برای شما جای نگرانی داشته باشد، زیرا شرکت شبکه گستر با تجربهای طولانی در ارائه راهکارهای امنیت شبکه، شما را در تمامی مسیر طراحی و پیاده سازی راهکارهای امنیت سرور همراهی خواهد کرد.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما