به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از بنیاد ملی نخبگان، سید سلمان سیدافقهی افزود: در همین زمینه با معاونت حقوقی دولت در حال امضای تفاهم نامهای هستیم تا با کمک آنها و با همکاری دستگاههای ذینفع که با نخبگان در ارتباط هستند، یک کارگروه راه اندازی کنیم.
وی یادآور شد: این طرح حمایتی در ابتدای مجلس آینده تقدیم می شود تا بعد از تصویب و تایید نهایی به قانون تبدیل شود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: البته پیش از این و در سال گذشته ۲ آیین نامه حمایت از نخبگان ایرانی و نخبگان غیر ایرانی در دولت به تصویب رسید اما این موضوع هیچ گاه به صورت قانون در کشور نبوده است.
سید افقهی بیان کرد: به طور مثال قانون جهش تولید دانش بنیان قانون بسیار خوبی برای حمایت از دانش بنیانها است اما در حمایت از خود نخبگان قانونی نداریم و این حمایت صرفاً حمایت مالی نیست بلکه به طور مثال وظیفه دولت در استفاده از ظرفیت نخبگان را شامل میشود یا اینکه منابع مالی زیست بوم نخبگان از کجا و چگونه تأمین شود، در قانون جهش تولید، بندی تحت عنوان عوارض گمرکی وجود دارد که برای تأمین اعتبار معاونت علمی میتوان از آن استفاده کرد.
وی با تاکید بر اینکه باید منابع پایداری را برای زیست بوم نخبگانی تعریف کنیم، گفت: بنیاد ملی نخبگان نباید در حد یک بند بودجهای در قانون لحاظ شود و ما در هر صورت میخواهیم کاری کنیم که بنیاد درآمد مشخصی داشته باشد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: مثلاً در ارتباط با مسئولیت اجتماعی شرکتهای دولتی بزرگ یا صنایع بزرگ به تازگی دولت آیین نامهای را درباره سرفصل هزینه کرد مسئولیت شرکتها تصویب کرد که یکی از بخشهای آن مربوط به ارتقا، پویایی بالندگی و جوانی جمعیت در جهت اقتدار ملی، حمایت از اقشار کمتر برخوردار با رویکرد عدالت محوری و تعالی بخشی و ارتقای کیفیت جوامع محلی میشود که میتوان آن را به فضاهای استعدادیابی و کشف استعدادها در مناطق محروم ربط داد.
سید افقهی همچنین اظهار داشت: اگر بتوانیم همین موارد را در ردیف قانونی قرار دهیم، میتوان قدم مثبتی را برای حمایت از نخبگان برداریم.
نظر شما