برترین‌های نخستین دوره جایزه ملی پروفسور وقار معرفی و تجلیل شدند

تهران- ایرنا- نخستین دوره جایزه ملی «پروفسور وقار» با معرفی و تجلیل از سه برگزیده این جایزه ملی به کار خود پایان داد.

به گزارش شامگاه چهارشنبه خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، هدف از برگزاری نخستین دوره جایزه ملی پروفسور وقار گرامی‌داشت نام و یاد پدر دانش متالورژی ایران زنده‌یاد پروفسور «رامز وقار» و ارج نهادن به فعالیت‌های علمی، پژوهشی و صنعتی آن مرحوم است.

در این آئین که با حضور خانواده زنده یاد پروفسور وقار و جمعی پیشکسوتان، فارغ‌التحصیلان دانشکده فنی دانشگاه تهران و فعالان صنعتی حوزه معدن و فلزات همراه بود، طرح‌های برگزیده حوزه مهندسی متالورژی و مواد در بخش‌های دانشجویی و صنعتی معرفی و تقدیر شدند.

برترین‌های نخستین دوره جایزه ملی پروفسور وقار معرفی و تجلیل شدند

طرح‌های برگزیده دانشجویی و صنعتی

دکتر سیدهادی بنی‌جمالی برگزیده صنعتی نخستین دوره جایزه پروفسور وقار برای ارائه طرح «استحصال محلول تصفیه‌ غنی‌شده از نقره از کنسانتره روی سولفوره»

مهندس سارا باقری برگزیده دانشجویی نخستین دوره جایزه پروفسور وقار برای ارائه طرح «اثر بهبوددهنده‌ها بر عملکرد و ویژگی های کاتالیست سنتز آمونیاک»

محمدطه قاضی‌زاده برگزیده دانش‌آموزی برای کسب بهترین رتبه کشوری کنکور ۱۴۰۲ در رشته کارشناسی مهندسی متالورژی و مواد دانشکدگان فنی دانشگاه تهران

بهینه‌سازی در فرآیند صنعت مهندسی متالورژی و مواد، تولید محصول با میزان قیمت‌ تمام‌شده کمتر یا با ارزش افزوده بیشتر، تشکیل هسته دانش‌بنیان و... از جمله شاخص‌های انتخاب طرح‌های دانشجویی و صنعتی در این جشنواره بوده است.

هدف از برگزاری جشنواره سالانه جایزه پروفسور وقار با مشارکت صنایع معدنی و فلزی، تقویت بنیه پژوهشی و صنعتی دانش مهندسی متالورژی و مواد در کشور و انتخاب برترین‌های این حوزه و گرامی‌داشت نام و یاد پدر دانش مهندسی متالورژی ایران و ارج نهادن به فعالیت‌های علمی، پژوهشی و صنعتی ایشان است.

نخستین جشنواره جایزه ملی پروفسور وقار با همکاری و مشارکت شرکت ملی صنایع مس ایران، مجتمع فولاد مبارکه، بنیاد حامیان و کانون مهندسین فارغ‌التحصیل دانشکدگان فنی دانشگاه تهران برگزار شد.

پروفسور رامز وقار در سال ۱۳۱۰ در تفلیس متولد شد و با تغییر رژیم شوروی سابق به خانواده وی اعلام شد یا باید به تابعیت آنجا در بیایند یا این کشور را ترک کنند که خانواده وی راهی ایران شدند و رامز تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در تهران گذراند و دوره متوسطه را در دبیرستان البرز سپری کرد.

استاد وقار مقطع متوسطه را در دبیرستان البرز تهران تحصیل کرده و مهندسی شیمی دانشکده فنی دانشگاه تهران اولین مدرک آکادمیک او بود. استاد وقار به عنوان شاگرد اول رشته مهندسی شیمی دانشگاه تهران با بورس دولتی به بلژیک رفت و در سال ۱۳۴۶ موفق به اخذ درجه دکتری شد.

این استاد برجسته و پیشکسوت دانشکده فنی دانشگاه تهران و پدر دانش مهندسی متالورژی ایران، از بنیانگذاران گروه مهندسی متالورژی در دانشکده فنی دانشگاه تهران در سال ۱۳۴۷بوده است.

پروفسور وقار با بیش از ۳۵ مقاله در مجلات داخلی و خارجی، دارای چندین عنوان کتاب در حوزه تخصصی خود است که بارها کتاب های تالیفی وی به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و کتاب برتر دانشگاه تهران انتخاب شده است.

کتاب‌های «تهیه مواد معدنی و فرآوری مواد معدنی»، «فن‌آوری میکروبی در متالورژی»، «آماده‌سازی بار کوره‌های تولید آهن و فولاد»، «متالورژی مس»، «هیدرومتالورژی»، «بیوتکنولوژی (کاربرد میکروارگانیسم‌ها در صنعت متالورژی)» از تألیفات ارزشمند ایشان است که بارها به‌عنوان کتاب سال برگزیده شده‌اند. چاپ و انتشار بیش از ۳۵ مقاله علمی از دیگر افتخارات آنمرحوم در دوران حیات است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha