به گزارش ایرنا به نقل از تاس، اشتفن هبسترایت به خبرنگاران گفت: رئیس جمهوری فرانسه پیشنهادی مبنی بر اینکه گزینههایی مانند اعزام نیروی زمینی یا اقدامات مشابه مورد بررسی قرار گیرد، مطرح کرد و این مساله در کنفرانس خبری وی نیز اعلام شد.
هبسترایت افزود: بلافاصله اولاف شولتس صدراعظم آلمان گفت که ارزیابی این پیشنهاد اقدام مناسبی نیست. سپس در طول جلسه شبانه در پاریس هیچ کسی از پیشنهاد فرانسه حمایت نکرد و همگان از آن دوری گزیدند.
سخنگوی دولت آلمان اظهار کرد که مهمترین موضوع مورد بحث در نشست پاریس «نحوه ارائه کمکهای بیشتر به اوکراین» از جمله در حوزه تسلیحات و صادارات غلات و امنیتی سایبری و حمایت از مولداوی بود.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه بامداد سهشنبه پس از میزبانی نشستی که با حضور سران و مقامهای بلندپایه ۲۰ کشور در پاریس برگزار شد، گفت که هیچ اجماعی میان متحدان اوکراین برای اعزام نیروی نظامی به کییف وجود ندارد اما «هیچ چیزی را نمیشود، رد کرد.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به اظهارات مکرون گفت: لفاظی وی غیر از تشویق کییف برای تداوم جنگ، اقدام ملموسی برای کمک به اوکراین بهدنبال نخواهد داشت.
دفتر ریاستجمهوری روسیه هم هشدار داد که در صورت اعزام نیروهای غربی به اوکراین، درگیری نظامی مستقیم بین سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و فدراسیون روسیه اجتناب ناپذیر خواهد بود.
از سوی دیگر، پیلار آلگریا سخنگوی دولت اسپانیا در نشستی خبری اظهار داشت: مادرید با پیشنهاد پاریس برای اعزام سربازان پیاده نظام اروپایی به اوکراین موافق نیست و میخواهد [ارائه] کمکها به کییف را محدود به ارسال تسلیحات و سایر تجهیزات بیشتر کند.
پتر فیالا نخستوزیر جمهوری چک و دونالد توسک همتای لهستانیاش نیز در نشستی خبری در پاسخ به سوالی درباره اظهارات مکرون اعلام کردند که دولتهایشان گزینه اعزام نیرو به اوکراین را بررسی نمیکنند. با این حال این ۲ کشور توافق کردند که در مورد خرید مهمات بیشتر برای کییف همکاری کنند.
نظر شما