محمد صدیق ارم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: در مدت یادشده در حوزه قرنطینه و امنیت زیستی ۱۱ هزار و ۶۲۸ تُن محموله خارج از استان هرمزگان با سه هزار و ۹۵ مجوز قرنطینه ای و ۱۶۵ هزار و ۵۴۶ تُن محموله داخل استان با یکهزار و ۶۲۰ فقره مجوز قرنطینه ای وارد شهرستان قشم شده است.
وی ادامه داد: بر اساس قوانین داخلی کشور و از آنجایی که دامپزشکی وظیفه نظارت بر امور تمامی فرآورده های خام دامی را برعهده دارد، این محموله ها از سوی کارکنان این اداره در بخش دولتی و مسوولین فنی بهداشتی در بخش خصوصی مورد بازدید قرار گرفتند و اجازه تخلیه و مصرف آنها برای مقصدهای بعدی انجام شده است.
رییس اداره دامپزشکی قشم توضیح داد: همچنین همه اقدامات بهداشتی در خصوص محمولههای صادراتی از این شهرستان مرزی به خارج از کشور طبق دستورالعملهای بهداشتی - قرنطینهای سازمان دامپزشکی کشور انجام پذیرفته است.
به گزارش ایرنا، به استناد آیین نامه کنترل بهداشتی، رفت و آمد، نقل و انتقال، واردات و صادرات دام زنده و فرآورده های دامی موضوع بند "د" ماده سه و بند "ب" ماده پنج قانون سازمان دامپزشکی کشور، عبور و مرور و نقل و انتقال انواع دام زنده و فرآورده های دامی در کشور مستلزم کسب مجوز بهداشتی از سازمان دامپزشکی است.
صید آبزیان غیرخوراکی (غیرماکول یا غیر معمولی) همانند یال اسبی و ماهیان مرکب از آبهای جنوب انجام میشود که به لحاظ شرعی قابلیت مصرف در کشور ما را ندارد.
در گذشته آبزیان غیرخوراکی که از نظر شرعی در داخل و در برخی از کشورهای مسلمان منطقه منع مصرف داشت در نهایت تبدیل به پودر ماهی میشدند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما