به گزارش ایرنا ، وحید خداپرست روز یکشنبه در نشست مدیران دستگاههای تابعه و کارگاه آموزشی ضمن لزوم تامین اعتبار و منابع انسانی مورد نیاز در حوزه پدافند غیرعامل به اجرای اهداف سازمان پدافند غیرعامل در دستگاههای تابعه ژرداخت و
وی از تدوین برنامههایی همچون برگزاری جلسات توجیهی، راه اندازی کارگروههای آموزشی در بخش صنعت فارس و پوشش تمام مجموعه ها و دستگاههای اداری به دوربین های مداربسته سخن گفت.
"پدافند غیرعامل و افزایش توان دفاعی در مقابل انواع بحرانها، موضوعی است که هم موجب کاهش آسیب پذیری و حفظ سرمایههای کلان در یک دستگاه میشود و هم اجتناب ناپذیر بودن بروز جنگهای احتمالی و حفظ زیرساختها را در بخشهای مختلف امکان پذیر میکند."
دشمن سالهاست بدون جنگ افزار و تسلیحات به میدان آمده تا به تاسیسات و تجهیزات حساس نظامی و غیرنظامی کشور آسیب وارد کند و بر همین اساس است که رهبر معظم انقلاب با درک همین مساله، بارها در بیانات مختلف بر اهمیت پدافند غیرعامل تاکید کرده اند که تمام نهادها، نیروها، سازمانها و صنایع باید با بهره گیری از تاکتیکهای غیرمسلحانه، خود را در برابر حملات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، روانی و فناوری دشمن آماده کنند.
اجرای اصول پدافند غیرعامل و اقدامات بنیادی و زیربنایی در سطوح راهبردی و عملیاتی به اندازه ای اهمیت دارد که مصطفی طرزی، معاون فنی و زیربنایی سازمان پدافند غیرعامل کشور در نشست با مدیران دستگاهها و شرکت های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فارس که به میزبانی شرکت شیر پگاه استان فارس برگزار شد بر ضرورت اجرای این مساله در لایه های ایمنی، امنیت و دفاع تاکید کرد.
او با اشاره به مصادیق حوزه عمومی و پدافند اقتصادی و اهمیت مسئولیت دستگاه ها در این زمینه علیرغم محدودیتها و منابع اعتباری، گفت که باید در حیطه بازدارندگی به جایگاهی برسیم که دشمن حتی به فکر تهاجم به زیرساختهای نظامی و غیرنظامی نیفتد و عامل عمل کننده نباشد.
این مقام مسئول از ایمنی، امنیت و دفاع به عنوان لایههای مهم پدافند غیرعامل یاد کرد و افزود: حدود ۸۰ درصد از اقدامات انجام شده توسط دستگاههای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فارس مربوط به حوزه ایمنی است.
طرزی، شاخصه دفاع را مهمترین لایه در برابر تهدیدات دشمن علیه زیرساختهای کشور دانست و با اشاره به برخی مصادیق عینیت یافته، بیان کرد: باید اقدامات و ظرفیت شناسایی تهدیدها بیش از رخداد حوادث، پاسخگوی حملات احتمالی باشد.
معاون امور زیربنایی سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: علیرغم توانمندیهای که در لایه دفاعی کشور و سطح تسلیحاتی و تسهیلاتی وجود دارد، مقام معظم رهبری با درک ضرورت بیشتر این مسئله، فرمان تشکیل سازمان پدافند غیرعامل را صادر کردهاند.
طرزی، اجرای این فرمان را وظیفه همه مدیران دستگاهها دانست و پدافند غیرعامل را تعیین سطح دفاع تخصصی در برابر تهدیدها و حملات تخصصی قلمداد کرد.
نداشتن آمادگی در برابر تهدیدات تخصصی به عنوان یک مولفه بازدارنده، موضوع دیگری بود که این مقام مسئول با اشاره به آن، مانور و تمرین در برابر بحرانهای احتمالی را در کاهش پیامدهای سنگین موثر دانست و گفت : مسئولان اجرایی باید پروتکلهایی برای خود در مواجهه با این وضعیت تعریف کنند.
معاون امور زیربنایی سازمان پدافند غیرعامل کشور، زحمات دستگاههای تابعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در فارس در حیطه پدافند غیرعامل را قابل تقدیر دانست و با استناد به تجربیات حوادثی که به عنوان تهدید، عینیت یافته اند، آمادگی در برابر حوادث را بهترین روش مقابله با تهدید تلقی کرد.
او به این نکته اشاره کرد که اگرچه ظرفیت قابل توجهی در حوزه پدافند غیرعامل فارس وجود دارد اما دشمن به عنوان یک عنصر عامل، یک گام جلوتر است و بر همین اساس در حوزه های غیرنظامی باید به بازدارندگی برسیم و هوشیارانه با عینک تهدید محوری، نگاه جدیتری به این حوزه داشته باشیم.
پدافند غیرعامل باید به یک فرهنگ در تصمیمات مدیریتی تبدیل شود
علیرضا دشتدار، دبیر کمیته پدافند غیرعامل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز پیاده سازی ملاحظات پدافند غیرعامل در برههای که دشمن، توان خود را برای ضربه زدن به زیرساختهای کشور به کار گرفته است، متذکر شد و گفت: نیاز است مدیران دستگاهها نسبت به ضرورت اجرای این مسئله در حوزه پیشگیری اهتمام ورزند.
دشتدار به تدوین برنامههایی در حوزه سایبری، پدافند دفاعی و انتظامی، پدافند سلامت و شیمیایی و همچنین تشکیل کارگروههای تخصصی اشاره و ابراز امیدواری کرد که با این رویکرد، پیادهسازی الزامات پدافند غیرعامل، جدیتر دنبال خواهد شد.
همکاری با دانشگاه صنعتی مالک اشتر برای تدوین نقشه راه و سند جامع پدافند غیرعامل در سطح وزارت متبوع و تعیین تکالیف حوزههای صنعتی تولیدی در این مسیر، موضوع دیگری بود که دشتدار با اشاره به آن بر ضرورت تحقق اهداف عالیه سازمان پدافند غیرعامل تاکید کرد.
او با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با در اختیار داشتن ۷۵ سامانه مردمی باید حافظ زیرساختهای سایبری، منافع ذینفعان، کارگران و سایر شرکا باشد افزود: اگر خدشهای به این زیرساختها وارد شود تاثیرات آن در زندگی و معیشت مردم قابل احساس است.
بر همین اساس این مقام مسئول اهمیت و اجرای پدافند غیرعامل در دستگاهها را یک تکلیف شرعی و به دور از اقدامات کاری و فرمایشی توصیف کرد.
او با تاکید بر ضرورت سطحبندی مراکز برای تعیین اعتبارات و شناخت محیط کار، شناسایی تهدیدات پیش رو و اجرای دستورالعملها و الزامات پدافندی، از این مقوله به عنوان یک برنامه راهبردی یاد کرد و بر هماهنگی و تعامل فی مابین دستگاه های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فارس با اداره کل پدافند غیرعامل استان تاکید کرد.
دشتدار از رئیس شورای هماهنگی دستگاههای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فارس خواست که با تشکیل کمیتههای پدافند راهبردی در حوزه اجرایی و تعیین نمایندگان، اهداف را به صورت مشترک پیگیری کنند.
محمد جباریان، مدیرکل پدافند غیر عامل استانداری فارس نیز در این نشست بر ضرورت توجه به جنگ ترکیبی، جنگ شناختی و تهدیدات نوین در حوزههای مختلف تاکید کرد و با تشریح نقش و جایگاه این مؤلفه در تامین امنیت زیرساخت ها، اهتمام جدی نسبت به تحقق و اجرای دستورالعمل ها و الزامات پدافند غیرعامل در زمینه خود حفاظتی و صیانت از زیر ساختها را متذکر شد.
نظر شما