به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این مقام جنبش حماس در گفت و گو با پایگاه خبری «العربی الجدید» تصریح کرد: آغاز ماه رمضان (۲۰ اسفند) سقف زمانی ادامه مذاکرات گروه های مقاومت برای توافق اسرا است و ما در مسیر طراحی شده بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که می خواهد با استفاده از جان فلسطینیان فشار را از کابینه خود بکاهد، قدم نمی گذاریم و ادامه مذاکرات غیرمستقیم منوط به مشاهده آمادگی طرف مقابل برای رسیدن به خواسته های ما است.
این مقام افزود: به میانجیها اطلاع دادیم که دور مذاکرهای که در قاهره برگزار میشود، آخرین فرصت قبل از ماه رمضان است و یا توافقی حاصل میشود یا این در بسته می شد و همگان با سرنوشت خود روبرو خواهد شد؛ بویژه در سایه تشدید اوضاع در قدس و کرانه باختری.
این مقام جنبش حماس که العربی الجدید به نام وی اشاره نکرد، افزود: حماس و مقاومت بدون اینکه رژیم صهونیستی بهای درد و رنج مردم غزه را پرداخت نکند و آتشبس فراگیر اجرا نشود، هیچ اطلاعاتی در مورد اسیران صهیونیست ارائه نمی کند و هر چیزی در روند مذاکرات باید بهایی داشته باشد و مطالبات روشنی از سوی حماس وجود دارد که اشغالگران باید برای آزادی اسرای خود اجرا کند.
گزارشهای رسانه های صهیونیستی حاکی از آن است که کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به مصر و قطر اطلاع داد که دور جدید مذاکرات درباره توافق آزادی اسرا را تا زمانی که حماس لیست اسرای زنده را ارائه ندهد، برگزار نخواهد کرد.
رژیم صهیونیستی معتقد است که ۱۳۴ اسیر در دست مقاومت هستند و می گوید که در میان آن ها ۳۱ جسد به اضافه ۶ اسیر دارای تابعیت آمریکایی وجود دارند.
این در حالی است که یک منبع مصری اعلام کرد: گروهی از جنبش حماس، از جمله «خلیل الحیة» معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در غزه و «زاهر جبارین» مسؤول دفتر امور شهدا، اسیران و مجروحان حماس، برای ارائه پاسخ نهایی حماس در چارچوب مذاکرات پاریس ۲ وارد قاهره خواهند شد. همزمان یک هیأت امنیتی رژیم اسرائیل از جمله «نیتسان آلون» مسؤول پرونده اسرا در ارتش رژیم صهیونیستی برای بررسی پاسخ حماس در قاهره خواهد بود.
این منبع مصری توضیح داد: هیأت صهیونیستی که به قاهره میآیند، پس از اطمینان از اینکه پاسخ مقاومت حداقلهای تعیینشده توسط کابینه صهیونیستی را برآورده میکند، صلاحیت مذاکره را پیدا می کند.
در همین راستا، «مامون ابوعامر» پژوهشگر و کارشناس در امور رژیم اسرائیل، به العربی الجدید گفت: واکنش های منفی بین المللی به کشتار رژیم صهیونیستی علیه شهروندان فلسطینی که منتظر کمک های انسانی در شمال در نوار غزه بودند، می تواند نتانیاهو را به تغییر مواضع خود در مذاکرات جاری با هدف کاهستن از خشم بینالمللی نسبت به تلآویو سوق دهد.
خواسته ها و شرایط حماس منطقی و واقع بینانه است
ابو عامر با اشاره به دور جدید مذاکرات که امروز در قاهره برگزار می شود، گفت: مطالبات و شروط حماس در مذاکرات منطقی و واقع بینانه بوده است و آن ها درباره موضوع گرسنگی مردم غزه و لزوم باز کردن راه برای آوارگان جهت تردد صحبت می کنند و حتی دولت آمریکا در جریان مذاکرات به مرحله انتقاد از خواسته های حماس نرسیده است. آمریکایی ها گفته اند خواسته های حماس سخت است اما نگفته اند که این خواسته ها غیرممکن یا غیرمنطقی است، اما مطالبات تلآویو و کارشکنی های آن در مذاکرات، واشنگتن و غرب را ناامید شده است.
«عمار فاید» پژوهشگر علوم سیاسی و روابط بینالملل نیز درخصوص تاکید حماس مبنی بر اینکه هیچ گونه امتیازی بنا به خواست دولت آمریکا و رژیم اسرائیل در جریان مذاکرات نخواهد داد، به العربی الجدید گفت: دولت آمریکا در مذاکرات در زمین رژیم صهیونیستی بازی می کند، یعنی مذاکره برای پایان جنگ نیست، بلکه آتش بس موقت است و واشنگتن با اسرائیل موافق است که حماس باید نابود و از آینده حکومتی در غزه حذف شود.
مقاومت فلسطین همچنان منسجم است
فاید تصریح کرد: مقاومت فلسطین همچنان منسجم است و بخش عمدهای از زیرساختهای آن همچنان موجود و فعال است. درست است که آسیبهایی وارد شده است، اما هیچکس نمیتواند از گستردگی آن مطمئن باشد و معضل اکنون وضعیت انسانی نوار غزه است زیرا بیش از فشار نظامی، عامل فشار بر مقاومت به شمار می آید.
با گذشت نزدیک به ۵ ماه از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، در حالی که تلاشهای میانجیها برای حل این بحران ادامه دارد، نظامیان اشغالگر همچنان در این باریکه جغرافیایی جنایت میکنند. آن ها در حال خلق یک تراژدی و فاجعهای دیگر این بار در شهر «رفح» در جنوب نوار غزه هستند و شمار شهدای غزه به بیش از ۳۰ هزار نفر رسیده است.
نظر شما