به گزارش روز یکشنبه ایرنا، فایننشال تایمز در گزارشی با نقل از این ژنرال آمریکایی که سابقه خدمت در دولت های دونالد ترامپ و جو بایدن را داشته است مدعی شد که رژیم اسرائیل از نظر تاکتیکی عملکرد خوبی درنابودی حماس داشته اما به دلیل از دست دادن حمایت بین المللی متحمل هزینه های راهبردی هنگفتی شده است.
این ژنرال چهار ستاره ارتش آمریکا که ماموریت هایی را در خارج از این کشور برعهده داشته است، درباره درگیری غزه گفت که با بایدن رئیس جمهوری آمریکا در باره این که واکنش نظامی رژیم اسرائیل افراطی بوده است موافق است.
میلی مدعی شد که واکنش رژیم اسرائیل به حمله ۷ اکتبر حماس از بسیاری جهات مانند هر دولت ملی بوده اما با «مشکلات نظامی دشواری» مواجه است.
مشاور سابق نظامی ترامپ گفت: رژیم اسرائیل می توانست با انجام عملیات های ویژه اطلاعاتی و نوع مهمات هدایت شونده دقیق، عملکرد بهتری داشته باشد.
میلی در دولت های بایدن و ترامپ فعالیت هایی در زمینه بازدارندگی چین داشته و با بن بست در جنگ اوکراین مواجه بوده است.اما پرتنش ترین دوران خدمت او در واشنگتن زمانی بود که در ۱۶ ماه پایانی دوره ریاست جمهوری ترامپ خدمت می کرد.
در سال ۲۰۲۳ ترامپ، میلی را به «خیانت» متهم کرد زیرا وی قبل از انتخابات ۲۰۲۰ برای رفع نگرانی هایی چین درباره حمله احتمالی به این کشور با مقامات چینی تماس گرفته بود. این تماس تلفنی در واقع با مجوز وزیر دفاع وقت انجام شد. میلی همچنین بار دیگر دو روز بعد از حمله هواداران ترامپ به کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ تماس مشابهی را برقرار کرد. وی بعدها به کنگره گفت که هدف از این تماس جلوگیری از بروز جنگ بین دو ابرقدرت بود.
این ژنرال آمریکایی سابقه جنگ در افغانستان و عراق را داشته و به کشورهای زیادی از مصر و پاناما گرفته تا هائیتی اعزام شده است. وی همچنین دو سال را در منطقه غیرنظامی بین کره شمالی و جنوبی سپری کرده است.
وی درباره نقش بازداندگی در سیاست خارجی آمریکا گفت: در رابطه با چین در حالی که سران این کشور در خصوص تایوان قدرت نمایی می کنند اما می توان نتیجه گرفت که بازداندگی نقش اصلی را ایفا کرده، زیرا شاهد حمله چین به این کشور نبوده ایم.
وی توضیح داد دلیل آن این است که چین فکر می کند هزینه تهاجم نظامی به تایوان بسیار بالا خواهد بود. من حدس می زنم که دلیل آنها درست است زیرا در اینجا هزینه این حمله بیشتر از منفعت آن است. چین یک بازیگر منطقی است و آنها تصمیم گرفته اند فعلا به قوه قهریه متوسل نشوند البته این بدان معنا نیست که همیشه همین کار را خواهند کرد.
وی مدعی شد که رئیس جمهوری چین ارتش این کشور را سال ها تحت فشار قرار داده که تا سال ۲۰۲۷ به قدرتمند ترین ارتش در شرق آسیا تبدیل شود.
این مقام آمریکایی گفت: اینکه آنها می توانند تا آن زمان به این هدف برسند معلوم نیست، توانایی و انگیزه دو چیز متفاوت هستند.
رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش آمریکا در بخشی از این مصاحبه به مخالفت جمهوریخواهان برای ارائه کمک بیشتر به اوکراین پرداخت و اذعان کرد که جنگ اوکراین به «بن بست» رسیده است.
وی مدعی شد که حمایت آمریکا و اروپا از اوکراین در این جنگ بسیار مهم است و هشدار داد که بدون چنین حمایتی روسیه به امتیازات راهبردی دست خواهد یافت که مخرب خواهد بود.
میلی گفت در این صورت این وضعیت ناگوار خواهد بود زیرا در آن مقطع اوکراینی ها دیگر نمی توانند در دفاع از خود موفقیتی داشته باشند.
این ژنرال آمریکایی مدعی شد که اختلافات در کنگره را آزمونی برای محک زدن در باره اهمیت نقش نظم بین المللی می داند و از کسانی حمایت می کند که فقدان چنین حمایتی را ضربه زدن به این نظم قلمداد می کنند.
وی با قطعیت گفت که بخشی از اختلافات در این زمینه به دلیل تجربه هایی است که آمریکایی ها در دو دهه گذشته در جنگ های عراق و افغانستان تجربه کرده اند.
فایننشال تایمز درباره ترامپ به عنوان مشکلی که جهان با آن مواجه است از میلی سوال کرد و نوشت: میلی به عنوان فردی شناخته می شود که گمان می رود نقش کلیدی در اطمینان از این که ترامپ در اواخر سال ۲۰۲۰ به ایران حمله نمی کند، ایفا کرد.
این ژنرال بازنشسته آمریکایی با استناد بر نسخه ای از قانون اساسی آمریکا یادآور شد که به عنوان یک نظامی برای دفاع از قانون اساسی و نه شخص رئیس جمهوری سوگند باد کرده است.
وی در سخنرانی زمان بازنشستگی اش گفت که به یک «دیکتاتور متعصب» قسم نمی خورد؛ اظهاراتی که به طور گسترده ای طعنه به ترامپ قلمداد شد.
نظر شما