چه کسانی از سیستان و بلوچستان راهی بهارستان شدند؟/ پنج نماینده جدید منتخب در ۶ حوزه شدند

زاهدان- ایرنا- همزمان با پایان شمارش آرای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در سیستان و بلوچستان از بین هشت نماینده در ۶ حوزه انتخابیه، پنج نماینده جدیدالورود و سه نماینده دیگر از دوره قبل، راهی بهارستان شدند.

به گزارش ایرنا، سیستان و بلوچستان با جمعیتی بیش از سه میلیون نفر هشت کرسی بهارستان را به خود اختصاص داده که این هشت سهمیه در استان مربوط به ۶ حوزه شامل زابل (زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز) با ۲ نماینده، زاهدان ۲ نماینده، خاش یک نماینده، ایرانشهر (ایرانشهر، دلگان، فنوج و سرباز) یک نماینده، سراوان(سراوان، سیب سوران و مهرستان) یک نماینده و چابهار(نیکشهر، کنارک، چابهار و قصرقند) یک نماینده است.

همزمان با پایان شمارش آرای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در سیستان و بلوچستان از بین هشت نماینده منتخب مردم در ۶ حوزه انتخابیه، پنج نماینده جدید با کسب اکثریت آرا به مجلس راه یافتند.

حوزه انتخابیه زاهدان

در حوزه انتخابیه زاهدان و بخش مرکزی تاریخ تکرار شد و حسینعلی شهریاری برای ششمین بار با کسب حداکثر آرا به عنوان نماینده منتخب از سوی مردم انتخاب شد.

وی که سابقه نمایندگی مردم زاهدان در ادوار هفتم، هشتم، نهم، دهم و یازدهم را داشته و از نظر تفکر سیاسی اصولگرا است در دوازدهمین دوره از مجلس شورای اسلامی نیز راهی بهارستان شد.

همچنین فداحسین مالکی با گرایش سیاسی اصولگرا برای دومین بار با اختلافی زیاد توانست رقبای خود را در این دوره شکست دهد و مجدد منتخب نمایندگی مجلس شود.

حوزه انتخابیه زابل

در حوزه انتخابیه شمال سیستان و بلوچستان شامل شهرستان‌های زهک، زابل، هیرمند، هامون و نیمروز نیز محمد سرگزی کاندید جوان اصولگرا موفق شد در دومین دوره پیاپی به عنوان نماینده منتخب مردم زابل به مجلس ورود کند.

از سوی دیگر فرهاد شهرکی دیگر نامزد انتخاباتی منتخب از سوی مردم حوزه انتخابیه زابل بود که با از میدان به در کردن رقبا و اعتمادی که مردم با انداختن آرا به صندوق‌های رای داشتند، راهی دوازدهمین دوره از مجلس شورای اسلامی شود.

پیش از این در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی حبیب الله دهمرده کاندید اصولگرا به عنوان یکی از نمایندگان مردم در زابل، در مجلس فعالیت داشت.

حوزه انتخابیه خاش

در حوزه انتخابیه خاش که شامل میرجاوه، تفتان، نصرت‌آباد و کورین است علی کرد نماینده منتخب دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از خاش شد.

وی که دارای گرایش سیاسی اصولگرا است در دوره دهم مجلس نیز نماینده منتخب مردم از حوزه خاش، نصرت آباد، کورین و میرجاوه بود.

چه کسانی از سیستان و بلوچستان راهی بهارستان شدند؟/ پنج نماینده جدید منتخب در ۶ حوزه شدند

حوزه انتخابیه سراوان

در حوزه انتخابیه سراوان نیز که شامل سیب و سوران، مهرستان و گلشن است پیش از این در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ملک فاضلی به عنوان نماینده منتخب مردم در مجلس بود که این بار اما با مشارکت بالای مردم پای صندوق‌های رای محمدانور دهانی با گرایش سیاسی مستقل به عنوان نماینده منتخب مردم در دوازدهمین دوره مجلس به بهارستان راه یافت.

حوزه انتخابیه چابهار

در حوزه انتخابیه چابهار نیز که شامل شهرستان‌های نیکشهر، کنارک، قصرقند و دشتیاری است معین الدین سعیدی که نتوانست تایید شورای نگهبان را به دست آورد از میدان خارج، و محمدانور بجارزهی با گرایش اصول گرا کرسی نشین بهارستان به عنوان نماینده منتخب مردم چابهار در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شد.

حوزه انتخابیه ایرانشهر

در حوزه انتخابیه ایرانشهر شامل شهرستان‌های سرباز، راسک، دلگان، فنوج، بمپور، بنت، لاشار، آشار و آهوران نیز عبدالناصر درخشان نماینده فعلی این حوزه انتخابیه نتوانست به دوازدهمین دوره از مجلس شورای اسلامی راه یابد و اینبار رحمدل بامری به عنوان نماینده منتخب مردم ایرانشهر با گرایش سیاسی اصولگرا برگزیده شد.

۲مولوی اهل سنت سیستان و بلوچستان راهی مجلس خبرگان رهبری شدند

زاهدان- ایرنا- بر اساس شمارش آرا منتخبان مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری مشخص شدند.

علی احمد سلامی و عبدالرحمن عارفی با کسب بیشترین آرا از سوی مردم به عنوان نمایندگان مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شدند.

به گزارش ایرنا، احمد احمدی تبار، علی احمد سلامی و عبدالرحمن عارفی سه نماینده تایید شده ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در سیستان و بلوچستان بودند که از مجموع ۸۸ کرسی نمایندگی در مجلس خبرگان، ۲ کرسی متعلق به این استان است که با مشارکت سیاسی و اجتماعی مردم فهیم این استان، این ۲ نفر از اهل سنت برای هشت سال به عنوان نماینده مردم استان در مجلس خبرگان انتخاب شدند.

به گزارش ایرنا آمار میزان مشارکت مردم سیستان و بلوچستان در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری حدود ۴۳ درصد بود و از مجموع یک‌میلیون و ۹۰۵ هزار و ۹۳۳ نفر از واجدان شرایط رأی دادن، ۸۲۰ هزار نفر از مردم در انتخابات شرکت کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha