۱۴ اسفند ۱۴۰۲، ۶:۵۸
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 85407076
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ترکیب سیاسی متفاوت نمایندگان خراسان‌شمالی در مجلس دوازدهم

۱۴ اسفند ۱۴۰۲، ۶:۵۸
کد خبر: 85407076
سعید وحیدی
ترکیب سیاسی متفاوت نمایندگان خراسان‌شمالی در مجلس دوازدهم

بجنورد- ایرنا- ترکیب سیاسی نمایندگان خراسان شمالی در مجلس دوازدهم برخلاف دوره گذشته یکدست نیست و منتخبان راه یافته استان به بهارستان از جریان های سیاسی؛ اصلاح طلب، اصولگرا و مستقل هستند.

به گزارش ایرنا، انتخابات ۱۱ اسفند در خراسان شمالی که با مشارکت ۵۵.۵ درصد از افراد واجد شرایط برگزار شد نه تنها از جهت حضوری پرشور در شرایط کنونی تعجب رسانه های معاند را برانگیخت بلکه نوع انتخاب مردم نیز جالب توجه بود.

در واقع با ارفاق سیاسی و نگاه واقع بینانه شورای نگهبان در خراسان شمالی نماینده تمامی سلایق سیاسی در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای حضور داشتند و مردم این خطه نیز برخلاف دوره گذشته نمایندگان یکدستی را راهی بهارستان نکردند.

ترکیب سیاسی منتخبان خراسان شمالی در مجلس دوازدهم برخلاف دوره گذشته تنها از جریان اصولگرایی نیست بلکه یکی از کرسی های مهم حوزه های انتخابیه خراسان شمالی به نماینده جریان اصلاح طلبی و ۲ کرسی دیگر نیز به افراد مستقل رسید.

۸۵ نامزد مجلس شورای اسلامی از خراسان شمالی برای کسب چهار کرسی با هم رقابت کردند که در پایان این رویداد مردم سالاری و شمارش آرا ۲ کرسی حوزه انتخابیه بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم به محمدمهدی شهریاری از جریان اصلاح طلبی و سیدمحمد پاکمهر از جریان اصولگرایی (نماینده کنونی مجلس یازدهم) رسید.

کرسی های ۲ حوزه انتخابیه اسفراین و شیروان نیز به ترتیب به هادی قوامی (نماینده اسفراین در ادوار هشتم، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی) و عباس قدرتی هر دو از جریان مستقل رسید.

ترکیب سیاسی متفاوت نمایندگان خراسان‌شمالی در مجلس دوازدهم

همچنین در این دوره شاهد چرخش ۱۸۰ درجه ای در افراد راه یافته به مجلس دوازدهم نیز هستیم به گونه ای که از دوره گذشته تنها سیدمحمدپاکمهر از حوزه انتخابیه بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم دیگر نمایندگان این خطه را در بهارستان همراهی خواهد کرد.

بی تردید تغییر سه نماینده از چهار نماینده خراسان شمالی در مجلس دوازدهم ناشی از ارفاق سیاسی شورای نگهبان و داشتن حق انتخاب مردم این خطه از هر طیف فکری بوده است.

میانگین سنی نمایندگان این دوره نیز با راه یافتن منتخب جوان حوزه انتخابیه شیروان به بهارستان به ۵۰ سال رسیده است.

خراسان شمالی بدون احتساب شهرستان فاروج در این استان که با قوچان در خراسان رضوی مشترکا یک کرسی نمایندگی در خانه ملت دارد، دارای چهار کرسی نمایندگی در حوزه انتخابیه بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم، حوزه انتخابیه شیروان و حوزه انتخابیه اسفراین و بام و صفی آباد است.

عنوان خراسان شمالی
تعداد حوزه انتخابیه سه حوزه انتخابیه بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم، حوزه انتخابیه شیروان و حوزه انتخابیه اسفراین و بام و صفی آباد با چهار کرسی

تعداد نماینده مجلس

چهار نماینده مجلس

تعداد نماینده مرد

چهار نماینده مرد

تعداد نماینده زن

ندارد

تعداد نماینده روحانیت

ندارد

نمایندگان دوره قبل که دوباره به بهارستان راه نیافتند

محمد وحیدی از حوزه انتخابیه بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم، علی جدی از حوزه انتخابیه شیروان و امان الله حسین پور از حوزه انتخابیه اسفراین و بام و صفی آباد

نمایندگان جدیدالورود

محمدمحمدی شهریاری( نماینده مجلس هشتم مجلس شورای اسلامی) و سید محمدپاکمهر( نماینده مجلس یازدهم شورای اسلامی) از از حوزه انتخابیه بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم، هادی قوامی از حوزه انتخابیه اسفراین و بام و صفی آباد( نماینده اسفراین در ادوار هشتم، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی) و عباس قدرتی زوارم از حوزه انتخابیه شیروان

اسامی، سن و مدرک تحصیلی منتخبان مجلس دوازدهم

محمدمحمدی شهریاری ۵۹ ساله با دکتری روابط بین الملل، سیدمحمد پاکمهر با دکتری پزشکی، هادی قوامی ۵۶ ساله دارای مدرک تحصیلی دکتری اقتصاد و عباس قدرتی زوارم ۳۴ ساله دارای دکتری حسابداری



منتخبان خراسان شمالی را بهتر بشناسیم

۵۵ نفر از نامزدها برای کسب ۲ کرسی مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه بجنورد، مانه، سملقان، گرمه، جاجرم و رازوجرگلان با هم رقابت کردند که بعد از شمارش آرا «سیدمحمد پاکمهر » با ۵۰ هزار و ۳۸۷ رای «محمدمهدی شهریاری» با کسب ۷۶ هزار و ۶۷ رای آرا به عنوان منتخبان مردم این خطه به مجلس راه یافتند.

منتخبان بجنورد: محمد مهدی شهریاری و سید محمد پاکمهر

ترکیب سیاسی متفاوت نمایندگان خراسان‌شمالی در مجلس دوازدهم

محمد مهدی شهریاری

شهریاری در سال ۱۳۴۳ در مانه و سملقان متولد شد و ۱۵ آبان ۱۳۶۰ در حالی که یک دانش آموز دبیرستانی بود برای دفاع از مردم و کشور به جبهه های حق علیه باطل تحت عنوان نیروی رزمی داوطلب بسیج اعزام شد.

وی در سال ۶۷ پس از قبولی در آزمون سراسری در دانشکده روابط بین الملل وزارت علوم خارجه مشغول به تحصیل شد و در سال ۷۳ به عنوان کارشناس در دفتر مطالعات سیاسی و بین الملل وزارت امورخارجه مشغول به کار شد.

شهریاری در سال ۷۳ به عنوان نماینده مطالعاتی در سفارت جمهوری اسلامی ایران، مراکش، کارشناس سیاسی مرکز مطالعات آسیایی و قفقاز، کارشناس سیاسی مرکز مطالعات اقتصاد بین الملل و انرژی، کارشناس سیاسی سفارت جمهوری اسلامی ایران در واتیکان و ایتالیا و همچنین کارشناس سیاسی مرکز مطالعات اروپا، آمریکا مشغول به فعالیت بوده است.

وی در سال ۸۶ نامزد هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی شد و با رای قاطع از حوزه انتخابیه بجنورد، رازوجرگلان، مانه، سملقان، گرمه، جاجرم به مجلس راه یافت.

شهریاری در سال ۹۳ با پیشنهاد وزیر امور خارجه وقت به عنوان سرکنسول ایران در فرانکفورت منصوب و در مهر ۹۶ نیز با موافقت هیات دولت دوازدهم حدود چهار سال استاندار آذربایجان غربی بود.

گرایش سیاسی منتخب مردم بجنورد در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اصلاح طلب است.

ترکیب سیاسی متفاوت نمایندگان خراسان‌شمالی در مجلس دوازدهم

سیدمحمد پاکمهر

«سیدمحمد پاکمهر» اهل شهرستان جاجرم خراسان شمالی ست که برای ادامه تحصیل بعد از سپری کردن دوره ابتدایی و راهنمایی به شهر بجنورد عزیمت می کند و مقطع متوسطه را در رشته تجربی در دبیرستان شهید حسن آبادی بجنورد به پایان می رساند.

وی در کنکور سال ۱۳۶۸ در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرفته می شود و بعد از فارغ التحصیلی دوران مقدس سربازی را در سپاه می گذراند و از سال ۱۳۷۷ طبابت در مطب شخصی و درمانگاهها و بیمارستانهای سطح شهر را آغاز می کند.

وی هم اکنون در کنار محمد وحیدی یکی از نمایندگان حوزه انتخابیه بجنورد، گرمه، جاجرم، مانه، سملقان و رازوجرگلان در مجلس یازدهم است.

گرایش سیاسی پاکمهر اصولگرا است و فرمانداری شهرستان بجنورد، رییس شورای شهر مرکز خراسان شمالی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان و رییس هیات پزشکی ورزشی استان بخشی از سوابق اجرایی وی است.

ترکیب سیاسی متفاوت نمایندگان خراسان‌شمالی در مجلس دوازدهم

منتخب اسفراین: هادی قوامی

هادی قوامی در سال ۱۳۴۶ در شهرستان اسفراین به دنیا آمد و در سال ۱۳۶۹ مدرک کارشناسی خود را در رشته اقتصاد نظری از دانشگاه علامه طباطبایی اخذ کرد و سپس تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاه تربیت مدرس دنبال کرد.

وی سابقه نمایندگی مردم شریف اسفراین در ادوار هشتم، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی در کارنامه سیاسی خود دارد.

قوامی پیش از این معاون امور حقوقی و مجلس وزارت امور اقتصادی و دارایی دولت سیزدهم بوده است.

فرمانداری شهرستان اسفراین در سال ۱۳۸۵ و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد از دیگر سوابق اجرایی و آموزشی این نماینده منتخب است.

قوامی دارای مقالات علمی و پژوهشی متعدد و به لحاظ گرایش سیاسی مستقل است.

ترکیب سیاسی متفاوت نمایندگان خراسان‌شمالی در مجلس دوازدهم

منتخب شیروان: عباس قدرتی زوارم

۱۸ نفر از نامزدها برای کسب تنها کرسی مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شیروان با هم رقابت کردند که بعد از شمارش آرا «عباس قدرتی زوارم» با کسب ۱۴ هزار و ۹۶۵ رای به خانه ملت راه یافت.

«عباس قدرتی زوارم» در روستای زوارم از توابع شهرستان شیروان در سال ۱۳۶۸ به دنیا آمد.

او تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در همان روستا و ادامه تحصیلات را در هنرستان خواجه نصیرالدین طوسی شهرستان شیروان به پایان رساند.

وی در سال ۱۳۸۹ دوره کاردانی رشته حسابداری را در شهرستان شیروان به پایان رساند و دوره کارشناسی حسابداری را در بجنورد و کارشناسی ارشد رشته حسابداری را در شهرستان نیشابور گذراند.

قدرتی در دوره دکتری تخصصی دانشگاه آزاد واحد بابل به ادامه تحصیل پرداخت و به لحاظ گرایش سیاسی مستقل است.

تدریس در دانشگاه آزاد واحد الکترونیک تهران، آموزشکده سما، آموزشکده پسران شیروان و موسسه آموزش عالی اشراق از سوابق اجرایی و آموزشی منتخب مردم شیروان در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است.

نام حوزه انتخابیه تحصیلات سوابق گرایش سیاسی
محمدمهدی شهریاری بجنورد، مانه، سملقان، گرمه، جاجرم و رازوجرگلان دکتری روابط بین الملل نماینده مطالعاتی در سفارت جمهوری اسلامی ایران، مراکش، کارشناس سیاسی مرکز مطالعات آسیایی و قفقاز، کارشناس سیاسی مرکز مطالعات اقتصاد بین الملل و انرژی، کارشناس سیاسی سفارت جمهوری اسلامی ایران در واتیکان و ایتالیا، سرکنسول ایران در فرانکفورت و استاندار آذربایجان غربی اصلاح طلب
سیدمحمد پاکمهر بجنورد، مانه، سملقان، گرمه، جاجرم و رازوجرگلان دکتری پزشکی فرمانداری شهرستان بجنورد، رییس شورای شهر مرکز خراسان شمالی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان، رییس هیات پزشکی ورزشی استان و نماینده مردم بجنورد، بجنورد، جرگلان، مانه، سملقان، گرمه و جاجرم در مجلس یازدهم شورای اسلامی اصولگرا
هادی قوامی اسفراین دکتری اقتصاد (گرایش برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای) فرماندار شهرستان اسفراین در سال ۱۳۸۵، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد از سال ۸۲ تاکنون، نماینده مردم اسفراین در ادوار هشتم، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی، معاون امور حقوقی و مجلس وزارت امور اقتصادی و دارایی در دولت سیزدهم مستقل
عباس قدرتی زوارم شیروان دکتری حسابداری مدرس در دانشگاه آزاد واحد الکترونیک تهران، آموزشکده سما، آموزشکده پسران شیروان و مؤسسه آموزش عالی اشراق مستقل

خراسان شمالی با ۱۰ شهرستان و بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است که ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha