باندهای قاچاق چوب اتباع غیرمجاز در مازندران منهدم شدند

ساری- ایرنا- مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری داری مازندران منطقه ساری از انهدام سه باند سازمان یافته قاچاق چوب اتباع غیر مجاز در استان خبر داد و گفت: این افراد که افغانی بودند در جنگل های هیرکانی چادر زده و اقدام به قاچاق چوب می کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید علی علوی روز دوشنبه به مناسبت هفته درختکاری در نشست با خبرنگاران در ساری افزود: حدود ۳۰۰ تن از این باند چوب آلات کشف و تا کنون ۵۰ نفر از این باندها دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی تصریح کرد: شناسایی و دستگیری افراد این سه باند که حتی رد پای اتباع خارجی دیگر نیز دیده شده، ادامه دارد.

وی از رفع تصرف ۵۷۷ هکتار از عرصه های جنگلی و مرتعی در سال جاری خبر داد و گفت: همچنین امسال یکهزارو ۳۹۴ فقره پرونده تخلف برای کشف ۴۴۱ متر مکعب قاچاق چوب صنعتی تشکیل شد که یکهزارو ۲۰۶ نفر در این امر دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند ...

باندهای قاچاق چوب اتباع غیرمجاز در مازندران منهدم شدند

کاشت درخت به جای خرید سبزه عید نوروز در مازندران

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری داری مازندران منطقه ساری به اهمیت کاشت درخت و مشارکت آحاد مردم در طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت اشاره کرد و گفت: پیشنهاد می شود امسال هر یک از خانواده مازنی به جای خرید سبزه عید نوروز ی یک اصله درخت بکارند.

علوی با اظهار این که سهم مازندران در طرح ملی کاشت یک میلیارد اصله درخت ۴۰ میلیون اصله نهال در چهار سال است، ادامه داد: پارسال ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال تولید و ن کاشته شد که امسال با تولید بیش از هفت میلیون اصله نهال در حال کاشت درخت هستیم.

وی به کاشت درخت در سواحل آزاد شده مازندران اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به همکاری همه جانبه سپاه و بسیج کربلا مازندران، بنابراین رسیدن به سهم کاشت ۴۰ میلیون اصله نهال درخت در همه نقاط استان دور از انتظار نیست.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری داری مازندران منطقه ساری با بیان اینکه تا کنون ۱۰ بند سرشاخه گیر در استان ایجاد شده است، توضیح داد: این بندها در جلوگیری از سیلاب اثر بالایی دارند، که باید نسبت به سرمایه گذاری در این بخش اهتمام ویژه شود.

علوی ادامه داد: هر سر بند سر شاخه گیری ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه دارد، اما همین مقدار سرمایه گذاری در یک سر شاخه گیر تا ۳۰۰ هزار میلیارد ریال از خسارت جلوگیری می کند.

وی خاطرنشان کرد: توجه به آبخیز داری و آبخوان داری در مازندران بسیار مهم است که مورد توجه دولت سیزدهم نیز قرار گرفت.

استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالش‌های مهم این استان محسوب می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha