به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، علیمحمد سلطانی در خصوص اقدامات جدید این نهاد اظهار داشت در بنیاد ملی علم به دو صورت حمایت از طرحهای پژوهشی وجود دارد؛ در حالت اول طرحهای پیشنهادی اعضای هیأت علمی، طرحهای پیشنهادی برای رساله دکتری یا دوره پسا دکتری بر اساس علاقهمندی یا تمرکز مطالعاتی اعضای هیأت علمی دانشگاهها در طول سال به بنیاد ارسال میشود که پس از داوری مورد تصویب قرار میگیرد.
وی افزود: این طرحها در طول مدت اجرا از سوی ناظر بنیاد مورد ارزیابی قرار میگیرند. علاوه بر این، فراخوانهایی نیز برای دریافت طرحهای پژوهشی با اولویتهای ملی در نظر گرفته شده که تعدادی از آنها اعلام شده و تعدادی هم در ادامه اعلام می شوند.
رییس بنیاد ملی علم درخصوص نحوه انتخاب موضوعات فراخوانها توضیح داد: در سالهای گذشته کارگروه علوم انسانی و اجتماعی بنیاد، هستههایی را در دانشکدههای علوم انسانی دانشگاههای کشور با حضور افراد نخبه و تأثیرگذار این حوزه تشکیل دادند که این هستهها موضوعات مورد نیاز و مهم برای پژوهش را استخراج میکنند و بر اساس جمعبندی این پیشنهادها برخی موضوعات فراخوانها مشخص میشود.
سلطانی ادامه داد: دسته دیگری از فراخوانها براساس اعلام نیاز نهادهای بالادستی و تخصصی تعیین میشود؛ برای مثال تفاهمنامهای با سازمان اداری و استخدامی کشور به امضا رسیده که قرار است در ذیل این تفاهمنامه موضوعات مهم اداری کشور که نیاز به پژوهش و مطالعه دارند از سوی این مجموعه به ما اعلام شود. از آنجا که فراخوانها به دنبال مسأله یا نیازی از کشور شکل میگیرد، شامل حمایتهای جدیتری می شود.
حمایت مادی از توسعه علوم انسانی
وی در خصوص حمایتهای مالی درنظر گرفته شده برای طرحهای مورد تأیید بنیاد علم، گفت امسال برای طرحهای دوره دکتری مبلغ ۹۰ میلیون تومان برای دانشجوی دوره دکتری، ۲۰ میلیون تومان برای استاد راهنما و مبلغی هم به عنوان پژوهانه برای خرید تجهیزات و مواد مورد نیاز اختصاص یافت.
رییس بنیاد ملی علم همچنین اظهار داشت: در مورد طرحهای دوره پسادکتری که از سوی یک عضو هیأت علمی و یک فارغالتحصیل دوره دکتری که بیش از پنج سال از فارغالتحصیلی وی نگذشته باشد، مطرح میشود تا یک سال معادل ۸۰ درصد حقوق استادیار به دانشجوی پسادکتری و مبلغی هم به عنوان حقالتحقیق به استاد راهنما و در صورت نیاز به پژوهش علمی مبلغی هم به عنوان پژوهانه درنظر گرفته میشود. در مورد طرحهای پیشنهادی ازسوی اعضای هیات علمی در سال جاری سقف حمایت ۱۸۰ میلیون تومان درنظر گرفته شده است که در صورت داشتن همکار بینالمللی امکان افزایش بودجه به میزان ۶۰ میلیون تومان وجود دارد.
سلطانی خاطرنشان کرد: طرحی با عنوان کرسی پژوهشی در بنیاد ملی علم اجرا می شود برای این طرح متخصصان برجسته از همه حوزههای پژوهشی از جمله علوم انسانی و اجتماعی امکان درخواست خواهند داشت و در صورت تأیید، به مدت سه سال فرد متخصص هم خودش و هم دانشجویان دکتری و پسادکتری مورد حمایت قرارخواهندگرفت. طرح حمایتی میثاق هم پژوهانه ویژه بنیاد ملی علم در حوزه علوم انسانی و اجتماعی است.
نظر شما