به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، بنیاد ملی علم ایران اعلام کرد با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، تحت برنامه ملی «آبادیران» از طرحهای مرتبط با محرومیتزدایی، به طور ویژه خواهدکرد.
این برنامه در راستای استفاده از توانمندیهای زیستبوم نوآوری و فناوری کشور و با هدف توانمندسازی مناطق کمتر برخوردار و اقشار محروم طراحی شده و در راستای تحقق پیشرفت و آبادانی کشور به دنبال راهکارهای رفع چالشهای مناطق محروم و روستایی است.
حوزههای اولویتدار
اولویت این فرخوان با طرحهایی است که موضوع آنها به صورت عملیاتی و مرتبط با یک مسئله مشخص در یک منطقه محروم کشور نگارش و به بنیاد ملی علم ایران ارسال شود که پس از داوری و پذیرش، مورد حمایت ویژه قرار میگیرد.
موضوع طرح باید با ذکر نام دقیق منطقه و کاملاً به صورت بومی آن منطقه تعریف شود و تعریف طرح با عناوین کلی (حتی اگر از مشکلات کشور باشد) در چارچوب این فراخوان قرار نمیگیرد.
به عنوان نمونه طرحی با موضوع وضعیت آلودگی آب چاههای یک شهرستان خاص یا ارائه راهکار برای رفع آلودگی آن، یا بررسی و ارائه راهکار در مورد حاشیهنشینی در یک منطقه مشخص با دادههای میدانی در این فراخوان قابل ارسال است.
همچنین منطقه مورد پژوهش باید دارای ویژگیهای مناطق محروم کشور باشد و به تأیید دبیرخانه برنامه آبادیران در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برسد.
واجدین شرایط
این فراخوان از طرحهای پژوهشی، طرحهای پسا دکتری و رسالههای دکتری حمایت میکند و مجری طرح پژوهشی در این فراخوان باید عضو هیئتعلمی دانشگاه یا مراکز پژوهشی- تحقیقاتی کشور باشد.
مسئول طرح در دوره پسادکتری باید حتما عضو هیئتعلمی دانشگاه یا مراکز پژوهشی-تحقیقاتی کشور بوده و دارای مرتبه علمی حداقل دانشیار در رشته مرتبط با پروپوزال ارائه شده باشد.
در مورد رسالهها، دانشجوی دکتری آزمون جامع خود را با موفقیت گذرانده باشد. از تاریخ دفاع از موضوع رساله دکتری تا ثبت پیشنهاده تحقیقاتی در سایت بیشتر از یک سال و از زمان شروع دوره دکتری دانشجو بیشتر از سه سال تحصیلی نگذشته باشد. پژوهشگر نیز باید نسخه نهایی پیشنهاده رساله را که در دانشگاه تصویب شده برای فراخوان ارسال کند.
تاریخ فراخوان
مدت این فراخوان از ۱۶ خرداد تا پایان سال ۱۴۰۳ است.
مبلغ حمایت
سقف حمایتها در این فراخوان ۱.۵ برابر طرحهای عادی بنیاد ملی علم ایران است و بر اساس جدول زیر تعیین میشود:
شیوه ثبت نام و ارسال درخواست
پژوهشگران جهت ثبتنام میتوانند به سامانه کایپر مراجعه و از طریق بخش متقاضیان/ پژوهشگران اقدام کنند. درصورتیکه پژوهشگری در این سامانه پروفایل مشخصات فردی ندارند، ابتدا باید ثبتنام کرده و سپس به وسیله نام کاربری (Email) و رمز عبور اعطا شده وارد سامانه شود. پس از ورود در بخش ارسال طرح جدید می توانند از کارتابل ویژه آبادیران (محرومیت زدایی) اقدام به ارسال طرح پسادکتری کنند.
مسئول پاسخگویی
پژوهشگران می توانند پس از مطالعه توضیحات فراخوان و آییننامههای مربوطه در پورتال بنیاد علم، در صورت داشتن ابهام یا سؤال از پروفایل خود در سامانه کایپر اقدام به ارسال تیکت کرده یا در ساعات اداری با شماره ۸۲۱۶۱۱۵۳-۰۲۱ تماس حاصل نمایند.
نظر شما