به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، علی باقریکنی روز دوشنبه در دور نهایی نخستین دادگاه تمرینی یا شبیهسازی دادرسی (موت کورت ملی) پیگیری تحریمهای یکجانبه و تبعیت از آنها که در سالن شهید بهشتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، افزود: جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که تحت تاثیر تحریمهای ظالمانه آمریکا قرار گرفته است ؛ بنابراین تلاش برای احیای این حقوق وظیفه ملی است.
باقری یادآور شد: تحریمها برخاسته از رفتار بین المللی و پدیده های بین المللی است و تحریمها مخل امنیت و ثبات آینده جهان است و در این میان، حقوق بینالملل و هیچ حقوق انسانی و بشری برای تحریم کننده مهم نیست.
وی ادامه داد: حتی کسی که محکوم به اعدام است و قرار است براساس رأی دادگاه صالح چند ساعت دیگر اعدام شود؛ اگر این فرد دندان درد داشته باشد، کسی که میخواهد او را اعدام کند، قرص مسکن به او خواهد داد ولی تحریمها از این منظر یکی از بزرگترین جنایات علیه بشریت است؛ همانگونه که اسرائیل اکنون علیه مردم مظلوم غزه مرتکب میشود.
معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: تحریم یک تهدید بزرگ بینالمللی است؛ بنابراین یکی از وظایف نهاد دانشگاه مفهوم سازی و ادبیاتسازی در این زمینه است، در ادامه ما باید به دنبال جریان سازی این مفهومها باشیم.
باقری کنی به ایجاد جبهه مستحکم حقوقی و بینالمللی در برابر یکجانبهگرایی اشاره کرد و افزود که ما خواستار همکاری کشورهای آسیبدیده از تحریمها هستیم.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه تاکید کرد: برای مقابله با جریان یکجانبهگرایی به ویژه تحریمها هم باید به خنثیسازی توجه داشته باشیم و هم باید دور زدن تحریمها را در نظر داشته باشیم تا بتوانیم الزامها و نیازهای خود را تامین کنیم.
باقری کنی به مسأله رفع تحریمها اشاره کرد و افزود: رفع تحریمها در دولت با جدیت پیگیری میشود؛ در عین حال نباید از هزینهزایی تحریمها غافل بود و باید بهصورت حداکثری از ظرفیتهای موجود در حقوق بینالملل استفاده کنیم.
نظر شما