۱۶ اسفند ۱۴۰۲، ۱۰:۵۹
کد خبر: 85409840
T T
۱۹ نفر

برچسب‌ها

وضعیت ورودی و ذخیره آب سد الغدیر ساوه بهبود پیدا کرد

ساوه - ایرنا - رییس اداره منابع آب منطقه‌ای ساوه گفت: ورودی آب به سد الغدیر و وضعیت ذخیره آن در نتیجه بارندگی‌های ماه گذشته روند مناسبی پیدا کرده است.

مجید امیرحسینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: با شروع بارش‌های باران و برف از دی‌ماه، میزان نزولات جوی شهرستان در سال آبی جاری (اول مهر تاکنون) حدود ۱۰۹ میلیمتر گزارش شده که نسبت به مقدار ۹۳.۸ میلیمتر مدت مشابه سال گذشته، حدود ۱۶ درصد افزایش داشته اما نسبت به ۱۴۵ میلیمتر بلندمدت ۳۰ ساله، حدود ۲۵ درصد کاهش دارد.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان بارش ثبت شده در نقطه پایشی روستای یاتان با ۲۵۶ میلیمتر گزارش شده است، افزود: در مجموع مقدار بارش‌ها با توجه به قرارگیری در وضعیت خشکسالی خوب است و در نتیجه این بارش‌ها حجم ورودی آب به سد الغدیر ساوه نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۷۰ درصد افزایش، از یک‌هزار لیتر در ثانیه به حدود یک‌هزار و ۷۰۰ تا ۲ هزار لیتر در هر ثانیه افزایش پیدا کرده است.

امیرحسینی یادآور شد: هم‌اکنون ۲۴ میلیون مترمکعب آب شامل ۱۰ درصد ظرفیت در پشت سد الغدیر ساوه ذخیره شده که نسبت به ابتدای دی ماه سال جاری و قبل از آغاز بارش‌های امسال، حدود ۶ میلیون مترمکعب بیشتر اما نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود ۱۰ میلیون مترمکعب کمتر است.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون ذخیره‌سازی آب در سد الغدیر ساوه به صورت جدی برای پاسخگویی به نیاز آبی شهرستان در فصل گرم سال پیگیری می‌شود و تنها ۱۹۰ تا ۲۰۰ لیتر بر حسب نیاز شرکت آب و فاضلاب برای تامین آب شرب شهرستان تحویل داده می‌شود.

رییس اداره آب منطقه‌ای ساوه یادآور شد: بیشتر بارش‌ها در چند مدت اخیر به صورت برف در بالادست سد گزارش شده و انتظار است در ماه فروردین با ذوب شدن این بارش‌ها وضعیت ذخیره از مقدار فعلی بیشتر شود.

وی گفت: طبق اعلام هواشناسی استان مرکزی، بارندگی‌ها در منطقه تا پایان اسفندماه جاری به صورت نرمال وجود دارد، اما در نیمه اول فروردین‌ماه سال آینده کمتر از نرمال و در نیمه دوم نیز نرمال پیش‌بینی شده است.

سد الغدیر ساوه حدود ۲۷۰ میلیون مترمکعب حجم ذخیره دارد که هم‌اکنون حدود ۲۴ میلیون متر مکعب آب در پشت آن ذخیره شده و از این مقدار هشت میلیون مترمکعب قابل استفاده است.

شهرستان ساوه با ۹۳ هزار و ۵۰۰ مشترک آب به طور متوسط ۸۳۰ لیتر در ثانیه و در اوج مصرف یک‌هزار و ۱۴۴ لیتر در ثانیه نیاز آبی دارد که ۶۰ درصد آن از محل آب‌های سطحی (ذخیره سد الغدیر) و ۴۰ درصد نیز از محل منابع زیرزمینی تامین می‌شود.

سرشاخه‌های رودخانه قره‌چای در استان مرکزی از شهرستان شازند آغاز شده و در طی حدود ۳۰۰ کیلومتر مسیر خود با عبور از شهرستان‌های شازند و خنداب ضمن ورود به دشت قهاوند در استان همدان مجددا در محدوده استان مرکزی به شهرستان تفرش رسیده و در نهایت در تنگه وفرقان به دشت بزرگ ساوه و سدالغدیر وارد می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha