به گزارش ایرنا از ستاد حقوق بشر، «کاظم غریب آبادی» در کنگره بینالمللی «اشغال فلسطین از دیدگاه حقوق بینالملل و نقض حقوق بشر دوستانه در غزه» افزود: آنچه که ما در طول پنج ماه گذشته در فلسطین اشغالی بهویژه در نوار غزه شاهد هستیم، بر اثر مقاومت نیروهای فلسطینی زیر و رو کردن همه ساختارهای رژیم صهیونیستی است. ساختارهای مختلف رژیم صهیونیستی به ویژه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی در اثر این مقاومت نشان داد که بسیار ناکارآمد هستند.
دبیر ستاد حقوق بشر اظهار داشت: از سویی دیگر، طوفانی هم در عرصه بین المللی به ویژه در حوزه افکار عمومی بین المللی ایجاد شد که مردم جهان بعد از ۷۶ سال، با عمق جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین آشنا شدند.
وی بیانداشت: آن چیزی که حق دفاع مشروع برای رژیم صهیونیستی وجود ندارد، این ادعا که در حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آنها مورد تهاجم قرار گرفتند و حق دفاع دارند، از لحاظ حقوق بین الملل به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.
متوسل شدن رژیم صهیونیستی به ابزارهای حقوقی جایگاهی ندارد
معاون امور بینالملل قوه قضائیه گفت: ما در فلسطین شاهد دو وضعیت هستیم؛ رژیمی که اشغالگر است و به هیچ وجه منشور ملل متحد حق دفاع مشروع برای رژیم اشغالگر را شناسایی نکرده است و مردمی که تحت تجاوز و اشغال هستند و حق دفاع مشروع دارند، تصمیم و شیوههای این حق دفاع به عهده خودشان است و میتوانند تصمیم بگیرند به چه شیوههایی متوسل بشوند تا از شر این رژیم اشغالگر خلاص شوند.
غریبآبادی تاکید کرد: کشتار غیرنظامیان از زنان و کودکان بیگناه در نوار غزه و تخریب اماکن غیرنظامی برتری نظامی برای رژیم صهیونیستی محسوب نمیشود. این رژیم در طول این چند ماه به هیچ یک از اهداف راهبردی خود دست پیدا نکرده است.
وی اظهار داشت: ما در طول دهه ها و قبل از هفتم اکتبر ۲۰۳۳ شاهد این وضعیت در فلسطین هستیم: ۷۶ سال اشغال و تجاوز، هفتهزار اسیر فلسطینی شامل زنان و کودکان که برخی از آنها تا ۳۰۰ سال حکم حبس گرفتهاند، بیش از ۱۰۰ هزار شهید و صدها هزار نفر مصدوم و مجروح، هفت میلیون نفر از فلسطینیان آواره شدند، انجام بیش از سه هزار عملیات ترور توسط رژیم صهیونیستی، بیش از ۵۰۰ قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی در سازمانهای بینالمللی صادر شده که ۶۰ مورد از آنها در شورای امنیت توسط آمریکا وتو شد.
دبیر ستاد حقوق بشر یادآوریکرد: در طول پنج ماه گذشته نیز بیش از ۳۰ هزار نفر عمدتاً زنان و کودکان شهید، بیش از ۷۲ هزار نفر مجروح شدند و هزاران ساختمان و زیرساخت نیز منهدم شدند. این وضعیتی است که ما در فلسطین اشغالی شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه متوسل شدن رژیم صهیونیستی به ابزارهای حقوقی از جمله حق دفاع مشروع جایگاهی ندارد، گفت: اگر ما قبل از هفتم اکتبر را هم در محاسباتمان دخیل نکنیم، جنایات رژیم صهیونیستی در پنج ماه گذشته سنگینترین جنایات در طول تاریخ بشریت است. از جنبه حقوق بشر هم رژیم صهیونیستی همه اصول حقوق بشر را نقض کرده است. حق حیات که حق اساسی و بنیادین بشری است در کنار دیگر حقوق اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و مدنی توسط ای خودن رژیم نقض شدند.
عدم اقدام کشورهای مدعی حقوق بشر مایه تاسف است
دبیر ستاد حقوق بشر تاکید کرد: آن چیزی که مایه تاسف بیشتر است، عدم اقدام کشورهای مدعی حقوق بشر و مجامع بینالمللی از جمله مجامع حقوق بشری است. شاید برخی سازمانهای بینالمللی مواضعی گرفته باشند، اما اگر شما تناقضها و رفتارهای سیاسی آنها را نسبت به برخی از کشورهای دیگر در حوزه حقوق بشر قرار دهید، میبینید که به چه میزان استانداردهای دوگانه در سازمانهای بین المللی حقوق بشری حاکم است.
غریب آبادی ادامهداد: شورای حقوق بشر سازمان ملل که برای هر موضوعی علیه کشورهای مستقل قطعنامه صادر میکند، تا الان هیچ نشست اضطراری در مورد فلسطین برقرار نکرده است. در بحث دعوای آفریقای جنوبی در دیوان بین المللی دادگستری میبینیم آلمان که مدعی حقوق بشر است، چگونه در دفاع از رژیم صهیونیستی به صحنه آمد تا با این اقدام حقوقی مقابله کند. این همان آلمانی است که ایران را متهم به نقض حقوق بشر میکند، سلاحهای شیمیایی را دست صدام داد و دهها هزار نفر از هموطنان ما را شهید یا مجروح کرد.
وی تصریحکرد: در حوزه حقوق بشردوستانه بین المللی نیز بر عدم حمله به غیرنظامیان و اماکن غیر نظامی و همچنین اصول تفکیک و تناسب تاکید شده است، اما در چند ماه گذشته همه این موارد در کنار مفاد کنوانسیون های چهارگانه ژنو نقض شده است.
غریب آبادی گفت: در این شرایطی که شاهد بی اقدامی کشورهای مدعی حقوق بشر هستیم، اما یک سرمایه بزرگی به عنوان افکار عمومی به دست آمد. اگر تا پنج ماه قبل برخی از ملتهای مسلمان اعتراض میکردند، الان ملتهای غیرمسلمان هم در صحنه هستند و کشوری را سراغ نداریم که افکار عمومی آنها علیه رژیم صهیونیستی اعتراض نداشته باشند و به خیابانها نیامده باشند. به ویژه مردم همان کشورهایی که مدعی حقوق بشر هستند و این نشان میدهد فاصله زیادی بین مردم و دولتمردان آنها وجود دارد و مردم از تناقضهای رفتاری حاکمان خود در کشورهای مدعی حقوق بشر راضی نیستند و این سرمایه بزرگی است.
دهها نفر از خبرنگاران توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند
معاون امور بینالملل قوه قضائیه با اشاره به نقش موثر رسانهها، گفت: با اینکه دهها نفر از خبرنگاران توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند و محدودیتهای متعددی را علیه آنها ایجاد کردند، اما دیدیم در اثر نقش قوی رسانهها همه جهان از این جنایات مطلع و احساساتشان تحریک شد و به خیابان ها آمدند و من فکر میکنم روی آن چیزی که میتوانیم سرمایهگذاری کنیم، افکار عمومی بین المللی است تا مانع ادامه جنایات رژیم صهیونیستی شود.
دبیر ستاد حقوق بشر همچنین با اشاره به نقش کشورهای اسلامی، خاطرنشانکرد: قدس شریف و مساله فلسطین همواره آرمان کشورهای اسلامی و عامل وحدت بخش آنان است، در چند ماه گذشته شاهد مواضع خوب کشورهای اسلامی هستیم، اما اقدام عملی را شاهد نبودیم؛ کشورهای اسلامی باید حرفها و مواضع خود را تبدیل به عمل کنند.
غریب آبادی تصریحکرد: عمل، یعنی قطعنامههای اجرایی تصویب کنند. ما در سازمان کنفرانس اسلامی قطعنامه ای داریم که کالاهای مربوط به رژیم صهیونیستی باید تحریم شوند و این قطعنامه هر سال تمدید میشود. این قطعنامه باید توسط کشورهای اسلامی اجرا شود. از سوی دیگر، فروش نفت توسط کشورهای اسلامی به رژیم صهیونیستی باید تحریم شود و روابط سیاسی با این رژیم نیز به حالت تعلیق درآید.
براساس این گزارش، کنگره بینالمللی اشغال فلسطین از دیدگاه حقوق بینالملل و نقض حقوق بشر دوستانه در غزه با حضور رئیس قوه قضائیه، معاون امور بینالملل قوه قضائیه، رئیس جمعیت هلال احمر، رئیس کنگره بینالمللی اشغال فلسطین و بیش از ۳۰ هزار نفر از اساتید و پژوهشگران و حقوقدانان ایرانی و بینالمللی حضوری و مجازی برگزار شد.
نظر شما