۱۸ اسفند ۱۴۰۲، ۹:۲۳
کد خبرنگار: 965
کد خبر: 85411726
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مهارت پخت مُطَنجِنَه (قِلیِه دِزفیلی) در فهرست آثار ملی به ثبت رسید

دزفول - ایرنا - سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول گفت: پنج اثر پیشنهادی میراث‌فرهنگی ناملموس خوزستان ازجمله مهارت پخت مُطَنجِنَه (قِلیِه دِزفیلی) در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

حمیدرضا خادم روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: پس از برگزاری نشست شورای ملی ثبت در اداره‌کل ثبت و حریم آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، پنج اثر پیشنهادی میراث‌فرهنگی ناملموس خوزستان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

وی افزود: آثار ثبت‌شده شامل افسانه "شَشَه‌دالوُ در گاهشماری فرهنگ لری"، "مهارت پخت قِلیِه دعوتی شوشتر"، "مهارت ساخت منقل گلی جنوب خوزستان"، "مهارت ساخت بِی(عروسک بومی شوشتر)"، "مهارت پخت مُطَنجِنَه (قِلیِه دِزفیلی)" و "قِلیِه بِه انار شوشتر" هستند

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول هدف از ثبت آثار فرهنگی ناملموس را آگاهی‌بخشی به مردم و همچنین معرفی آداب و رسوم، فنون، دانش سنتی و خوراک و پوشاک گذشتگان دانست و گفت: ثبت‌ملی این آثار نقش موثری در افزایش توجه به آداب و رسوم گذشتگان و بهره گیری از این آثار در رونق گردشگری دارد.

به گزارش ایرنا، قلیِه از غذاهای سنتی و بومی در شهرهای دزفول و شوشتر است که با نام‌های متفاوت در بین مردم این ۲ شهر به نام «مُطَنجِنَه» و «قِلیِه دِزفیلی» در دزفول و «قِلیِه بِه انار» در شوشتر شناخته شده است و بیشتر در فصل زمستان و سرما پخت و مصرف می‌شود.

به دلیل طعم ترشی که غذای یادشده دارد آن را «قِلیِه ترش» نیز می‌نامند و مواد تشکیل دهنده قلیه، گوشت قرمز گوسفندی، دنبه، لوبیا چشم بلبلی، نخود گرد، برنج، بلغور گندم، پیاز، سیر، آلو خورشتی، رب انار، دانه انار، بِه، نمک، فلفل و زردچوبه است؛ ضمن این‌که ترکیبات قِلیِه در این ۲ شهر با تفاوت‌هایی در مواد اولیه و چاشنی‌ها دستور پخت گوناگونی را به همراه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha