به گزارش ایرنا، غلامرضا مالکی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: این ۲ مرکز بر اساس نیاز بازار کار و بصورت تخصصی در زمینههای دامپروری و گل و گیاهان زینتی فعالیت خواهند کرد.
وی با بیاناینکه در زمان حاضر مرکز تخصصی در حوزه کشاورزی در استان وجود ندارد اما رشتههای مرتبط با آن در برخی شهرها مانند نایین ارائه میشود، اضافه کرد: طبق مصوبههای دانشگاه علمی کاربردی، ۲ مرکز جدید با تضمین شغلی برای دانشآموختگان خود ایجاد میشود.
مالکی خاطرنشان کرد: بر اساس مُصوبه جدید، مراکز جدیدی که از مهر سال ۱۴۰۲ راهاندازی میشود باید برای دانشآموختگان خود ضمانت شغلی داشته باشند.
وی توضیح داد: بر اساس این مصوبه، بخشهایی که مرکز علمی کاربردی راهاندازی میکنند باید بطور مستقیم یا غیرمستقیم برای دانشآموختگان خود فرصت اشتغال فراهم کنند.
مالکی یکی از مراکز علمی کاربردی اصفهان که برای دانشجویان خود ضمانت شغلی دارد را شهرک سلامت عنوان و اضافه کرد: برای حدود یکصد دانشجوی این مرکز پس از دانش آموختگی، ضمانت شغلی ایجاد شده است.
وی با بیان برگزاری بیشتر دورههای آموزشی این دانشگاه در محیطِ کارِ واقعی تصریح کرد: مراکزی مانند انتخاب، شهرک سلامت، سیتی سنتر و ذوب آهن در جوار محیطِ کارِ واقعی هستند.
وی ادامه داد: در این قبیل مراکز و دورههای آموزشی، دانشجویان فرایندهای شغلی را در محیط کار تجربه میکنند و با مهارتهای مورد نیاز آشنا می شوند.
مالکی با اشاره به پایش رشته های تحصیلی در دانشگاه علمی کاربردی گفت: طبق این طرح، رشتههای فاقد متقاضی یا بازار کار حذف خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه حدود یکصد کد رشته محل بر اساس این طرح در مراکز علمی کاربردی استان اصفهان حذف شده است، تاکید کرد: با وجود حذف شدن این رشتهها، میزان پذیرش دانشجو در مهر امسال ۲۰ درصد افزایش یافت و چهار هزار و ۷۵۰ نفر ثبت نام قطعی داشتیم.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی اصفهان اضافه کرد: این موضوع نشان میدهد که میل و علاقه جامعه به سمتِ مهارتآموزی بیشتر شده است.
مالکی همچنین با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد مراکز علمی کاربردی استان در کلانشهر اصفهان مستقر است، اظهار کرد: ما اقدام به رصد شغلی دانشآموختگان میکنیم و اگر مرکزی در این زمینه موفق نباشد، از گردونه فعالیت حذف خواهد شد.
وی تاکید کرد: دانشگاه علمی کاربردی برای راهاندازی رشتههای مهارتمحور با تقاضای اجتماعی قابل قبول و دارای تضمین شغلی تلاش میکند.
مالکی با بیان اینکه پارسال و ۶ ماه نخست امسال میزان اشتغال دانشآموختگان این دانشگاه در سطح استان رصد شد، اظهار کرد: حدود ۵۰ درصد از ورودیهای ما شاغل هستند و با قصد مهارتآموزی به این دانشگاه میآیند، از سایر دانشجویان اگر افرادی که در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ادامه تحصیل میدهند را جدا کنیم، حدود ۲۲ درصد آنها وارد محیط کار شدند.
وی با اشاره به اینکه این آمار نسبت به سایر زیرنظامهای آموزش عالی قابل قبول است، تصریح کرد: انتظار ما طبق سند چشم انداز دانشگاه بیشتر از این است.
مالکی در باره شهریه دانشگاه علمی کاربردی نیز توضیح داد: شهریه در مهر امسال پس از چند سال که تغییری نداشت حدود ۴۰ درصد افزایش یافت اما میزان آن در مقایسه با سایر زیرنظام های آموزش عالی کشور پایین و برای هر نیمسال تحصیلی بطور میانگین بین ۲۵ تا ۳۵ میلیون ریال است.
مالکی با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد مُدرسان جدید و دانشجویان این دانشگاه را بانوان تشکیل میدهند، گفت: رییسان سه مرکز خور و بیابانک، نایین و فرش ایران سپهر نیز را بانوان تشکیل میدهند.
وی، یکی از چالش های مراکز علمی کاربردی در گروه صنعت را هزینههای آنها برشمرد و افزود: این مراکز خصوصی و خودگردان هستند و هزینه برگزاری دورههای آموزشی آنها قابل توجه است.
سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان ادامه داد: اگر این قبیل مراکز مورد حمایت دولتی قرار گیرند به بهبود کیفیت فعالیت آنها کمک میشود.
مالکی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی مهارتی کوتاهمدت در این دانشگاه خاطرنشان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی تجربه های زیادی در این زمینه دارد و آماده همکاری با سایر دانشگاهها در این زمینه است.
وی گفت: از بین ۲۵ مرکز علمی کاربردی استان، ۲۱ مرکز بهمن امسال پذیرش دانشجو داشتند و چهار مرکز بر اساس مصوبه جدید سازمان امور استخدامی و با توجه به اینکه شائبه دولتی بودن آنها مطرح است، پذیرش دانشجو نداشتند.
رییس اداره گسترش و برنامهریزی درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی اصفهان نیز در باره توسعه رشته های جدید، گفت: کد رشتههای جدید طبق تقاضای نهادها و در چهار گروه اصلی صنعت، کشاورزی، مدیریت خدمات اجتماعی و «فرهنگ و هنر» و با توجه به سند آمایش سرزمین و نیاز بازار کار تعریف میشود.
مجید وفادار با بیان اینکه مهر امسال ۲۵ کد رشته جدید در مراکز مختلف علمی کاربردی اصفهان راهاندازی شد، افزود: پایش رشته های تحصیلی در دانشگاه علمی کاربردی از سال ۱۴۰۱ آغاز شد و رشته هایی که فاقد متقاضی یا نیاز در بازار کار بودند، حذف شدند.
وی ادامه داد: بر این اساس تعداد رشتههای دانشگاه علمی کاربردی در سطح کشور از هشت هزار و ۷۷۵ کد رشته محل به پنج هزار و ۳۲۵ کد رشته در مهر امسال کاهش یافت.
وفادار خاطرنشان کرد: با پایش رشتههای تحصیلی در استان اصفهان نیز حدود یکصد کد رشته حذف شد و در مهر ۱۴۰۲ به ۲۱۳ رسید.
دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان دارای ۲۵ مرکز فعال با حدود ۱۰ هزار دانشجو است.
نظر شما