به گزارش ایرنا حامیان حیوانات و متخصصان بر این باورند طرح کنترل جمعیت سگ ها تنها با جمع آوری ممکن نیست و این طرح باید شامل عقیم سازی، پلاک گذاری و رهاسازی مجدد در همان محیط باشد.
جمع آوری ۴۰۰ سگ بلاصاحب
شهردار جیرفت اخیرا اعلام کرد در ۶ ماه اخیر ۴۰۰ قلاده سگ بلاصاحب جمعآوری شده و یک دستگاه خودرو نیز به جمعآوری این سگها اختصاص یافته است.
هادی ربانی، از شهروندان درخواست کرده بود همکاری لازم را با اکیپ(گروه های) زندهگیری شهرداری داشته باشند.
وی ادامه داد: طرح زندهگیری و کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب از ماههای گذشته آغاز شده است و شهروندان میتوانند درخواستهای خود مبنی بر حضور سگها را در محله و اطراف محل زندگی خود تنها از طریق برقراری تماس با شماره ۱۳۷ به اکیپ زندهگیری معاونت خدمات شهری شهرداری جیرفت اطلاع دهند.
سگ های جمعآوری شده گرسنگی می کشند
اما یکی از حامیان حیوانات که به همراه یک نفر دیگر محل نگهداری از سگ ها را مدیریت و به سگ ها غذادهی می کنند در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: شهرداری به اندازه کافی سگ جمع آوری کرده است و آنقدر سگ آوردهاند که در فنس ها گرسنگی می کشند.
فاطمه کاظمی افزود: شهرداری کمکی برای تهیه غذای آنها نمی کند.
وی با اشاره به گلایه های مردمی از جمع آوری نشدن سگ ها طی ماه های گذشته اظهارداشت: مردم نیز عمدتا به وجود سگ حساس هستند و دیگر حقوق خود را در شهر پیگیری نمی کنند، بنابراین شهرداری هم مجبور می شود بدون برنامه دقیق فقط سگ ها را جمع آوری کند.
غذادهی با کمک های مردمی
کاظمی با بیان اینکه با کمک های مردمی به سگ ها غذا می دهیم تا از گرسنگی تلف نشوند یادآور شد: سگ هایی که بیرون فنس قرار دارند ۲ سال آنجا ماندهاند و دیگر نمی روند، ما هم نسبت به سگ های داخل فنس زودتر به آنها غذا می دهیم که داخل جاده یا شهر نروند.
طرح جمع آوری کامل شود
این حامی حیوانات گفت: طرح کنترل سگ ها با عنوان برنامه CNVR (زنده گیری-عقیم سازی-واکسیناسیون و رها سازی) شناخته می شود که طی آن سگ جمع آوری، واکسینه و عقیم سازی و بعد از زدن پلاک در محلی که جمع آوری شده بود، همانجا رها می شود.
وی تصریح کرد: اگر در خیابانی ۱۰ سگ باشد و آنها را جمع آوری کنند قلمرو خالی می شود و به همان اندازه سگ های دیگر در آنجا جمع می شوند.
کاظمی تاکید کرد: شهر را نمی شود خالی از سگ کرد حتی اگر این کار هم به طور عملی صورت گیرد، گرگ ها وارد شهر می شوند.
وی افزود: براساس اطلاعات موجود دامپزشکی هم همکاری لازم برای برای عقیم سازی نکرده و قرار است یک جراح از کرمان این کار را برای ما با هزینه اقساطی انجام دهد.
کاظمی با اشاره به برخی کمک های مردمی با بیان اینکه یک دندانپزشک در جیرفت به ما نخ بخیه می دهد تصریح کرد: برخی افراد نیز از دیگر استان ها در زمینه تامین آنتی بیوتیک و نیز ماده بیهوشی به ما کمک کرده اند تا عقیم سازی را بهاحتمال از اواخر اسفند شروع کنیم.
تامین هزینه ها با کمک های مردمی
وی با اشاره به اینکه تامین هزینه های برنامه نگهداری از سگها و حالا هم عقیم سازی از طریق کمک های مردمی تامین می شود افزود: حتی در موارد محدودی از دیگر کشورها افرادی که مطلع شده بودند بعضی کمک ها داشته اند.
کاظمی اضافه کرد: در جیرفت به غیر از یک نفر که گاهی کمک مالی می کند، تعدادی از شهروندان نیز کارهای عملی برای ما انجام می دهند.
وی یادآور شد: ما تغذیه سگ ها را از طریق همین کمک های مردمی تهیه می کنیم که آن هم کفاف نمی دهد و بسیاری از سگ ها یک روز در میان غذا می خورند.
کاظمی با تاکید بر اینکه جمع آوری سگ ها زمانبَر است و شاید سه سال طول بکشد گفت: به دنبال اطلاع رسانی این موضوع هستیم که مردم صبوری کنند.
توضیح شهرداری
مسئول روابط عمومی شهرداری نیز در این زمینه گفت: ۲ نفر از کارکنان شهرداری در این مرکز مستقر هستند.
مصیب سمندری با تایید کمک های مردم به این مرکز افزود: به صورت روزانه نیز ۲۵۰ عدد نان تهیه و در اختیار مرکز نگهداری سگ های جیرفت قرار داده می شود.
وی افزود: به طور حتم ۲۵۰ عدد نان سگ ها را سیر نمی کند و این به عنوان یک ماده غذایی کمکی باید با مواد گوشتی ترکیب و استفاده شود که مابقی توسط مردم تامین می شود.
سمندری دیگر اقدامی که شهرداری برای این مرکز انجام داده است را کشیدن فنس های این محل بیان کرد که گویا پایه ها و ساختار اصلی آن توسط یکی دیگر از حامیان حیوانات تهیه شده و شهرداری فنس آن را تکمیل کرده است.
نظر شما