«چهارشنبه سوری» جیبتان را خالی نکند

سمنان - ایرنا - رییس پلیس فتا استان سمنان درباره تهدیدهای سایبری چهارشنبه آخر سال هشدار داد و گفت: شهروندان علاوه بر تهدیدهای جانی، مراقب کلاهبرداری‌هایی به این مناسبت با عنوان فروش مواد محترقه در فضای مجازی باشند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ فدائیان روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به برگزاری آیین چهارشنبه آخر سال، مجرمان سایبری با تبلیغات گسترده و جذاب، اقدام به فروش مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی می‌کنند و متقاضیان خرید این اقلام که بیشتر کودکان و نوجوانان هستند، به درگاه پرداخت جعلی که از قبل طراحی شده هدایت می‌شوند و حساب بانکی آنها از سوی سودجویان خالی و یا با اخذ بیعانه، از آنها کلاهبرداری می‌شود.

وی افزود: علاوه بر فروش مواد محترقه در فضای مجازی و کلاهبرداری‌های مرتبط با این موضوع، برخی افراد اقدام به آموزش غلط و نادرست با موضوع ساخت این مواد در فضای مجازی می‌کنند که این می‌تواند صدمات بدنی، تلفات و آسیب‌های جانی و خسارت مادی زیادی به همراه داشته باشد.

سرهنگ فدائیان خاطرنشان کرد: فروش، تبلیغ، توزیع و هرگونه معامله انواع مواد محترقه و منفجره اعم از نظامی و غیرنظامی جرم است و بر اساس قانون تحت پیگرد قرار خواهد گرفت. پلیس فتا نیز با شناسایی سایت‌های فعال در این زمینه، برای گردانندگان این سایت‌ها و کانال‌های فضای مجازی پرونده تشکیل می‌دهد و متخلفان به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

«چهارشنبه سوری» جیبتان را خالی نکند

رییس پلیس فتا استان سمنان توصیه کرد: شهروندان با رعایت و نظارت بر اعمال کودکان خود چهارشنبه‌ آخر سال را تبدیل به چهارشنبه‌سوزی نکنند و هشدارهای پلیس را جدی بگیرند و در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی، موضوع را از طریق تماس تلفنی با مرکز فوریت های سایبری با شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ و یا مراجعه به پایگاه اینترنتی پلیس فتا با کارشناسان این پلیس در میان بگذارند.

به گزارش ایرنا، هر سال در آستانه نوروز خرید و فروش و ساخت مواد محترقه رونق می‌گیرد. هر چند خطرات جانی و مالی ناشی از انفجار و یا آتش‌سوزی ترقه‌ها و مواد محترقه اهمیت زیادی دارد، اما اگر اینگونه مواد حتی خطرات جانی نیز نداشته باشند، سلب آرامش شهروندان و از دست رفتن سالانه میلیاردها ریال از اموال عمومی می‌شود.

جشن چهارشنبه آخر سال معروف به «چهارشنبه‌سوری» یکی از سنت های باستانی ایرانیان پیش از عید نوروز از دیرباز مورد توجه بوده و ایرانیان مراسم شادی در این روز را برای پذیرایی از فصل شکوفه‌ها و رستاخیز طبیعت ارج نهاده‌اند. «چهارشنبه‌سوری» یکی از جشن‌های ایرانی است که از غروب آخرین سه‌شنبه ماه اسفند، تا پس از نیمه‌شب تا آخرین چهارشنبه سال در همه جای ایران و حتی کشورهای منطقه برگزار می‌شود و برافروختن و پریدن از روی آتش مشخصه اصلی آن است.

گرد آوردن بوته، برافروختن آتش و پریدن از روی آن و گفتن عبارت «زردی من از تو، سرخی تو از من» که به معنای خلاصی آدمی از اندوه و برگشت شادابی و نشاط به جسم و روح تعبیر شده، از مهم‌ترین رسوم شب چهارشنبه‌سوری است.

آداب و رسوم رایج «چهارشنبه‌سوری» در قرون گذشته شامل آتش افروختن، کوزه شکستن، قاشق‌زنی، توزیع آجیل مشکل‌گُشا، فال حافظ، فالگوش و پختن آش، بوده که این رسوم طی زمان دستخوش تغییرات منفی و گرفتار آسیب‌های مرگبار شده و جای خود را به استفاده از انواع موادمحترقه، ترقه، دینامیت، تی‌اِن‌تی، باروت و مواد آتش‌زا داده که نیازمند احیا و اصلاح است.

این آیین در ماهیت اصیل خود، مظهر شادی و نشاط است، اما امروزه دچار بدعت‌ها و رفتارهای ناشایست شده و با وارد کردن مواد محترقه و آتش‌زا به آن، در آتش و دود می‌سوزد و نگرانی خانواده‌ها و انواع آسیب به کودکانو نوجوانان را به همراه داشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha