۲۲ اسفند ۱۴۰۲، ۱۲:۲۹
کد خبرنگار: 1540
کد خبر: 85416217
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

فرمانده سپاه سمنان: صبر خانواده شهدا الگویی برای جامعه است

سمنان - ایرنا - فرمانده سپاه قائم(عج) استان سمنان با اشاره به روز بزرگداشت شهدا گفت: خانواده شهدا از مقام والایی برخوردارند و صبر آنان الگویی برای جامعه محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار منصور شوقانی روز سه شنبه در دیدار با پاسداران فرزند شهید در سپاه قائم(عج) استان سمنان، با گرامیداشت ۲۲ اسفند و یاد و خاطره شهدا و گرامیداشت مقام شهید و خانواده شهدا، با بیان اینکه خانواده شهدا بر مصیبت صبر داشتند و شکرگزار خداوند بوده‌اند، تاکید کرد: توفیقی که خانواده شهدا از آن برخوردارند، نظیری ندارد و در جامعه نیز جایگاه ویژه‌ای دارند.

وی به مقام والای خانواده معظم شهدا به خاطر پرورش دلاورمردانی در دفاع از کیان اسلام و ایران اشاره و خاطرنشان کرد: خانواده شهدا نزد خداوند مقام ویژه دارند زیرا شهدا به بهترین جایگاهی که یک انسان ممکن است برسد، دست پیدا کردند.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب در عظمت جایگاه خانواده و فرزندان شهدا فرموده اند «شما فرزندان شهدا هستید و پدران شما در این راه جان خودشان را داده اند و شما احب و اولا هستید که این راه را ادامه بدهید و در این راه حرکت کنید.»

سردار شوقانی ارزش و جایگاه خانواده شهدا را دارای ابعاد مختلف برشمرد و ادامه داد: رهبر فرزانه انقلاب صبر خانواده شهدا را چون کوهی باارزش دانستند.

فرمانده سپاه سمنان: صبر خانواده شهدا الگویی برای جامعه است

فرمانده سپاه استان سمنان بیان کرد: رهبر معظم انقلاب همچنین فرموده اند که «فرزندان شهدا یک امتیاز بر همه دارند و آن این است که پیوند خونی بین آنان و اسلام، قرآن و انقلاب به وجود آمده؛ شهیدان به میدان جنگ رفتند و مبارزه کردند تا شهید شوند و این مبارزه مقدس‌ترین مبارزه در عالم است و این یک یادگار در خانواده شماست.»

جایگاه رزمندگان استان سمنان در دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

آمارهای افتخارآفرین سمنان در جنگ تحمیلی

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‎گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر می‌رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می‌دهد و بر پایه گزارش‌ها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می‌شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.

طبق گزارش‌ها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha