مقابله جدی با ماینرهای غیرمجاز در فارس؛ کشف ۷۳۹دستگاه در سال ۱۴۰۲

شیراز-ایرنا- مقابله با کلاهبرداری در حوزه رمزارزها در سال‌های اخیر در دستورکار متولیان امر قرار گرفت و در حال حاضر هم متولیان امر در شرکت توزیع نیروی برق فارس اعلام کرده که از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد۷۳۹ دستگاه استخراج رمز ارز که فاقد مجوزهای قانونی بوده‌اند کشف و ضبط شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هر ساله آمار قابل‌توجهی از تخلفات در حوزه رمزارزها از سوی دستگاه‌های نظارتی منتشر می‌شود؛ آماری که موجبات افزایش نظارت‌ها در این حوزه را فراهم کرده است.

مقابله با استخراج غیرمجاز رمزدارایی‌ها در فارس

بدین ترتیب تشکیل کارگروه‌های استانی با هدف ارزیابی وضعیت استان و برنامه‌ریزی جهت افزایش نظارت‌ها و پیشبرد امور در این بخش در دستورکار متولیان امر قرار گرفته است.

در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ نخستین کارگروه استانی مقابله با استخراج غیرمجاز رمزدارایی‌ها در سال جدید تشکیل شد و در این جلسه مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق فارس اعلام کرد که از سال ۹۸ تاکنون پنج هزار و ۲۷۹ دستگاه غیرمجاز رمز دارایی در استان از ۳۹۸ مرکز غیرمجاز کشف و ضبط شده که ظرفیت میزان برق مصرفی این تعداد دستگاه بیش از ۱۴ مگاوات بوده است.

بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی برای کشف رمز ارزها

اگرچه آمارها حاکی از آن است که بخش عمده‌ای از این کشفیات از طریق دستگاه‌های اندازه‌گیری و مقایسه میزان مصرف با دوره‌های قبل صورت می‌گیرد اما ۲۷درصد کشفیات در این حوزه هم از طریق گزارش‌های مردمی اعلام می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: سال گذشته برای افرادی که این مراکز را شناسایی کردند و به شرکت توزیع برق گزارش دادند پاداشی در نظر گرفته شد؛ در واقع سال ۱۴۰۱ حدود ۷۰ میلیون تومان پاداش برای گزارش‌های مردمی پرداخت شد.

محمدرضا سلاحی بر لزوم همکاری هر چه بیشتر مردم در زمینه شناسایی و کشف دستگاه‌های ماینر تاکید کرد و افزود: اگرچه واحد اجرائیات این شرکت هرگونه بحث تخلف در حوزه‌های برق را چه تخلفاتی که خطرساز هستند و چه تخلفاتی که منجر به تضییع حقوق عمومی می‌شود را پیگیری می‌کند اما نیاز است که شهروندان نیز همکاری لازم را با شرکت توزیع برق برای شناسایی و کشف مراکز غیرمجاز استخراج رمزارزها داشته باشند.

به گفته سلاحی به کسانی‌که گزارش‌های آنان منجر به کشف مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز شود به صورت محرمانه پاداش داده می‌شود.

شرکت توزیع نیروی برق فارس هم اخیراً آمار قابل‌توجهی از کشف رمز ارزها در این استان ارائه داده است.

کشف ۷۳۹دستگاه در سال ۱۴۰۲

مدیر دفترحراست و امور محرمانه شرکت توزیع نیروی برق فارس در این باره گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد۷۳۹ دستگاه استخراج رمز ارز که فاقد مجوزهای قانونی بوده‌اند و به صورت غیرمجاز از شبکه توزیع استفاده می‌کردند، درسطح شهرستان‌های حوزه شرکت توزیع نیروی برق استان فارس کشف و ضبط شده است.

ابوذر الوار افزود: از آنجا که دستگاه‌های غیرمجاز استخراج رمز ارز، همواره تهدیدی برای صنعت برق به شمار می‌رود، این شرکت با هدف صیانت از منافع ملی و جلوگیری از تضییع حقوق بیت‌المال و همچنین تأمین برق مطمئن و پایدار به مشترکان همواره خود را مسئول دانسته و به صورت مستمر پیگیر کشف مراکز غیرمجاز استخراج رمز در استان است.

وی بر نقش مهم گزارش‌های مردمی در کشف مراکز غیرقانونی استخراج رمز ارز در سطح استان تأکید کرد و گفت: هم‌استانی‌ها می‌توانند از طریق شماره ۱۱۳ستاد خبری وزارت اطلاعات، شماره ۱۱۴ستاد خبری اطلاعات سپاه، سامانه "سمات" شرکت توانیر به آدرس www.tavanir.org.ir/samaat و ثبت گزارش و یا ارسال پیامک به شماره ۳۰۰۰۲۹۰۱۵۷ و شماره فضای مجازی ۰۹۹۱۶۶۷۲۴۸۳ دفترحراست شرکت توزیع نیروی برق استان و یا برنامه"برق من" مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز را گزارش داده و از پاداش‌های مصوب، مطابق دستورالعمل وزارت نیرو بهره‌مند شوند.

کشف ۳۴ فقره سرقت سیم برق

این مقام مسئول همچنین از کشف ۳۴ فقره سرقت سیم برق و تجهیزات انتقال آن به ارزش بیش از سه میلیارد ریال از ابتدای سال جاری تاکنون خبرداد و افزود: در این بخش ۲۸ سارق دستگیر و تحویل محاکم قضایی شدند.

الوار که معتقد است برخورداری از برق مطمئن و پایدار حق تمام مشترکان است، گفت: از آنجا که سرقت تجهیزات شبکه برق موجب خسارت به مشترکان می شود، برخورد قاطع و بدون اغماض با سارقان تجهیزات برق‌رسانی به صورت مستمر ادامه دارد که امیدواریم با کاهش موارد سرقت از تجهیزات شبکه برق، بتوانیم ضمن تأمین برق مطمئن و پایدار، موجبات رضایتمندی و رفاه و آسایش شهروندان را بیش از پیش فراهم آوریم.

همانگونه که گفته شد هر ساله آمار قابل توجهی از تخلفات در این حوزه از سوی دستگاه‌های نظارتی گزارش می‌شود؛ با این حال متولیان امر نظارت بر این حوزه معتقدند بیت کوین و بازار رمزارزها از سال گذشته تاکنون روند ریزشی داشته و تشدید مجازات و برخوردهای قانونی با استخراج‌کنندگان رمزارز کاهش یک و نیم برابری تخلفات در این حوزه را به دنبال داشته است.

در حال حاضر برای استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز طبق تصمیم‌های دولت جریمه‌های سنگینی از جمله مجازات حبس و قطعی برق در نظر گرفته شده چراکه استفاده غیر مجاز از برق جهت استخراج رمز دارایی‌ها یا رمزارزها افزون بر تحمیل ضرر و زیان‌های مالی وارده به کشور و ضربه به منافع ملی، در ساعات پیک مصرف در فصول تابستان و زمستان نیز موجب ایجاد خاموشی در شبکه برق کشور می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha