به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر «ریتا ظهیری» روز چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه، افزود: ۱۰۰ درصد خون و فرآوردههای خونی مورد نیاز مراکز درمانی استان، توسط انتقال خون همین استان تامین شد.
وی بیان کرد: میزان ارسال خون به شبکه ملی خونرسانی، ۱۰ هزار واحد معادل ۳۰ هزار واحد فرآوردههای خونی است.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی در ادامه گفت: استان در ذخیره خونی در وضعیت آبی است و هفت و ۸ دهم روز، ذخیره خونی در استان وجود دارد و امسال شرایط خاص است که با آغاز سال جدید و ورود به ماه رمضان، نگرانی وجود دارد که ذخیره خون، جوابگوی نیاز نباشد.
دکتر ظهیری افزود: مردم عمل جراحی را به ماه پایانی سال موکول میکنند که نیاز مصرف خون و فرآوردههای خونی را افزایش میدهد.
وی بیان کرد: برخی استانها در شرایط بحران، خطر و رنگ زرد در ذخیره انتقال خون هستند.
دکتر ظهیری افزود: تمام ذخیره خون کشور به خاطر جراحی در اسفندماه، کاهش یافته و آغاز سال نو و ماه مبارک رمضان باعث شده تا نگران شرایط اهدای خون باشیم.
وی بیان کرد: ۴۵ هزار و ۷۰۵ نفر سال گذشته به مراکز و پایگاههای انتقال خون استان مراجعه کردند که از این تعداد ۲۰ هزار و ۶۸۳ نفر اهدا کننده مستمر بودند.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی بیان کرد: میزان خونگیری امسال در استان، هشت درصد افزایش داشته است و ۳۷ هزار و ۵۶۹ مورد خونگیری انجام شد.
دکتر ظهیری گفت: هشت هزار و ۸۵۵ نفر به دلایل مختلف امسال به علت مراجعه به دندانپزشکی، تتو، جراحی و حجامت، از اهدای خون معاف شدند.
وی با بیان اینکه، ۴۰ درصد بانوان به علت تتو امکان اهدای خون ندارند، افزود: ۲۰ درصد مراجعان به انتقال خون امسال، از اهدای خون معاف شدند.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی با بیان اینکه، ۱۲ و پنج دهم درصد مراجعه کنندگان برای اهدای خون زیر ۳۵ سال هستند، افزود: پنج هزار و ۳۰۹ نفر امسال برای اولین بار برای اهدای خون مراجعه کردند.
دکتر ظهیری گفت: هفتهای ۲۰۰ واحد خون به صورت مستمر از انتقال خون استان مرکزی به بیمارستانهای تهران ارسال میشود.
وی درباره توسعه مراکز و پایگاههای انتقال خون استان مرکزی گفت: پایگاه انتقال خون خمین هماکنون ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سال آیند مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و میتواند تامین کننده خون مورد نیاز در شهرهای جنوب استان باشد.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی بیان کرد: تجهیزات مورد نیاز پایگاه انتقال خون خمین خریداری شده و سه نفر نیرو برای این پایگاه تامین شده است.
دکتر ظهیری ادامه داد: مرکز انتقال خون در شهرستانهای آشتیان، تفرش و محلات مستقر است و در استان مرکزی، تنها ۲ پایگاه انتقال خون وجود دارد.
وی با بیان اینکه اهداکنندگان خون در حین مراجعه به مراکز و پایگاههای انتقال خون، باید کارت ملی ارایه دهند، گفت: مراکز خونگیری از نخستین روز ماه مبارک رمضان از ساعت هفت تا ۱۴ و از ۱۸ تا ۲۳ و ۳۰ دقییقه به جز تعطیلات رسمی پذیرش دارند و اهداکنندگان میتوانند برای خونگیری به این پایگاهها مراجعه کنند.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی بیان کرد: همچنین نخستین روز تعطیلات نوروز و سیزدهم فررودین پایگاه انتقال خون تعطیل است و در شبهای قدر خونگیری در پایگاههای انتقال خون تا ساعت یک بامداد جریان دارد.
سازمان انتقال خون ایران در سال ۱۳۵۳ تاسیس شد و با این اقدام، انتقال خون در ایران قانونمند و از پراکنده کاری در این زمنیه جلوگیری شد.
اکنون سازمان انتقال خون در ایران بالاترین و تنها مرجع تصمیمگیری در زمینه تامین و توزیع خون و فرآوردههای خونی سالم در کشور است.
نظر شما