به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حضور یک بلاگر در اجرای نمایشنامهخوانی، با واکنشهای انتقادی در فضای مجازی و سطح جامعه مواجه شده است. حتی هنرمندان، پیشکسوتان و اهالی فرهنگ، بهویژه سینماگران و بازیگران تئاتر نسبت به این موضوع انتقاد کردند و در شبکه های اجتماعی با یادداشتهایی، نسبت به این موضوع انتقاد کردند.
مجید افشار بازیگر پیشکسوت تئاتر در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: کارهای مختلفی روی صحنه میرود که کارهای قابل قبول و مورد پسندی است. کار خوب کاری است که سالم باشد، متن خوب و بازی خوبی داشته باشد. از گفتار خوبی برخوردار بوده و بر روی صحنه، رفتار و کردار و آداب معاشرت خوبی به همراه پیام داشته باشد.
وی افزود: اگر تئاتر مناسب حال نباشد و صرفا برای خنده مردم باشد آسیب زا است؛ نمایش برای این نیست که صرفا حرفی زده شود و مردم بخندند. تئاتر نباید به گونهای باشد که پس از تماشای آن به همراه خانواده و فرزندان مایه خجالت و شرمساری بزرگان خانواده شود.
واکنش سایر هنرمندان به حضور بلاگرها روی صحنه تئاتر
اصغر همت بازیگر پیشکسوت سینما، تلویزیون و تئاتر در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا ضمن انتقاد از حضور یک بلاگر در اجرای نمایشنامهخوانی گفت: «تئاتر ما چه چیزی دارد که بلاگر داشته باشد؟» او سری به نشانه تاسف تکان داد و تنها به بیان این جمله بسنده کرد.
شبنم مقدمی بازیگر تئاتر و سینما هم در صفحه مجازی خود نوشت: «صحنه، حتما ارث ِ پدر ِ هیچکس نیست! اما پرواضح است جای هرکس و ناکسی روی صحنه نیست! و نام هر لاطائلاتی که بر سکویی اجرا میشود نمایش نیست! تئاتر قداست نه، اما حرمت دارد! آبرو دارد، اصالت دارد. چطور توی چشم ِ این همه جوان ِ بااستعداد و قابل، که بهخون ِ دل و هزار هزینه درس خواندهاند، دوره و کلاس گذراندهاند، هزار امید در دل پروراندهاند نگاه میکنید، در را بهرویشان میبندید، به ریششان میخندید و بعد این کارها را با این آدمها روی صحنه میفرستید؟ توضیحتان چیست؟ مسئولش کیست؟ یک نفر این افتضاح را گردن بگیرد.»
نیوشا ضیغمی هم روز پیش نسبت به این اتفاق در عرصه فرهنگ و هنر گفته بود: «با هنر و فرهنگ این کشور چه میکنید؟ صحنه تئاتر و خاک تئاتر حرمت دارد و جای هر کسی نیست»
محمدرضا ایمانیان هم در شبکه اجتماعی نوشت: «روزگاری تصور میشد صحنه تئاتر به مانند طناب بندبازان باعث میشود بیهنران را راهی به ساحت ارزشمند تئاتر نباشد، اما هزار افسوس که این هیولای پتیاره پول، چه وحشیانه تمام ارزشها و شرافت تئاتر را برای خود میبلعد. روزگاری تئاتر اعتبار و شرف داشت. حال بوی تعفن مشام ها را آنقدر پر کرده که دیگر از بازار عطرفروشان نمی توان گذر کرد. باید منتظر ماند و دید ایا مقامات به این امر واکنشی خواهند داشت و ایا اجرای این نمایش متوقف میشود؟«
رزا بیات بازیگر سریال «نیسان آبی» هم که گفتگویش با ایرنا، طی روز اخیر منتشر شد نیز گفت: «ذائقه مخاطبان سینما و تئاتر نسبت به گذشته تغییر کرده و بلاگرها در حال سوءاستفاده از این تغییر به نفع خود هستند که آینده و حیثیت تئاتر را به خطر میاندازد»
پیشتر هم آتش تقیپور پیشکسوت عرصه تئاتر و تصویر درباره ورود اینفلوئنسرها به عرصه تئاتر ابراز نگرانی کرده بود و با ابراز تاسف از این نوع اتفاقها گفته بود: «مخربترین تئاترهایی که اجرا میشود تئاترهای اینفلوئنسرها (شخصیتهای فضای مجاز پرطرفدار) است، یعنی فرهنگ را به طور کل تخریب میکند.
به اعتقاد او، اینفلوئنسرها تنها هدفشان پول است و به همین دلیل با ذوق عامه مردم بازی می کنند و در نهایت هم سطح این ذوق پایین میآید، اینها زحمتی نمی کشند و روی کاری که می کنند فکر ندارند.
داریوش ارجمند هم در ارتباط با حضور فعالان فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به این شکل گفت: اینها تئاتر را به تنزل میکشانند. این که بروم چهار کشور خارجی را ببینم، سه تئاتر در آنجا ببینم و به اینجا برگردم عین آن را در اینجا پیاده و مردم را سرکیسه کنیم، نمیشود.
آنچه در اواخر سال گذشته روی صحنه تئاتر کشور رخ داد، منجر به واکنش گروههای مختلف هنری از سینما و تئاتر شده است و نشان میدهد هنرمندان این عرصه نسبت به حرمت صحنه تئاتر و نمایش و شان هنر و هنرمند حساسیت ویژهای دارند و اگر چارچوبها و اصول حرفهای و صنفی مورد نظر آنها رعایت نشود، بیدرنگ نسبت به آن اعلام موضع میکنند و خواستار اصلاح این رویکردها و رفتارهایی از این دست میشوند.
نظر شما