به گزارش امروز شنبه ایرنا، باسم نعیم در گفت و گو با پایگاه خبری «الجزیره» تصریح کرد: حماس چیزی کمتر از توقف تجاوز به غزه، بازگشت آوارگان، عقب نشینی از اشغال و ورود کمک های بشردوستانه را نخواهد پذیرفت و از موضع ضعف وارد مذاکره نمی شود و این «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی است که دنبال خنثی کردن مذاکرات برای اهداف شخصی است.
عضو دفتر سیاسی حماس با اشاره به اظهارات کاخ سفید در خصوص عملکرد جنبش حماس در مذاکرات گفت: اظهار نظر واشنگتن مبنی بر اینکه پیشنهاد حماس در محدوده توافق قرار دارد، جدیت این جنبش در دستیابی به توافق آتش بس را تایید می کند.
«جان کربی» سخنگو و هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید جمعه شب در واکنش به دیدگاه حماس درباره آتشبس در نوار غزه اظهار کرد که دیدگاه حماس «در چارچوب» مذاکرات ماههای اخیر قرار دارد و ما محتاطانه خوشبین هستیم که اوضاع در مسیر درست حرکت کند اما این بدان معنی نیست که کار تمام شده است.
جنبش حماس پنجشنبه شب در اطلاعیهای اعلام کرد: در چارچوب پیگیری مذاکرات آتش بس از طریق برادران ما در مصر و قطر، برای توقف تجاوز نظامی به مردم غزه و کمک رسانی و بازگشت آوارگان به غزه و خروج نیروهای اشغالگر از نوار غزه، دیدگاه جامع خود را که مبتنی بر این اصول و مبانی است و برای توافق ضروری است، به میانجیگران ارائه کردیم.
این درحالی است که دفتر بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واکنش اولیه به پاسخ ارائه شده حماس درباره توافق آتشبس در غزه، شروط این جنبش را «نامعقول» دانست و آنها را نپذیرفت.
همچنین دفتر نخست وزیر اسرائیل از تایید طرحهای شروع حمله نظامی زمینی ارتش این رژیم به شهر رفح در جنوب نوار غزه توسط بنیامین نتانیاهو خبر داد.
به گزارش ایرنا، در حالی که نزدیک به دو ماه است میانجی های مصری و قطری تلاش می کنند که بحران نوار غزه را پایان دهند، رژیم صهیونیستی با کارشکنی مانع تحقق آتش بس می شود و نخست وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل اهداف شخصی و حفظ قدرت کابینه خود از پذیرش توافق طفره می رود.
این در حالی است که مواضع حماس از ابتدا روشن بوده و بر توقف حمله جانبه جنگ تاکید داشته است.
رژیم صهیونیستی درحالی روز گذشته از سفر نمایندگان خود به دوحه پایتخت قطر برای انجام مذاکرات خبر داد که بنیامین نتانیاهو جمعه شب باری دیگر بر حمله به رفح تاکید کرد.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتشبس موقت چهارروزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
نظر شما