بارندگی در پایین دست سد زیردان و پیشین چابهار بیشتر از ۲ برابر متوسط سالانه بود 

زاهدان- ایرنا- مدیرعامل آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: بارندگی‌های اخیر در جنوب استان و در پایین دست سدهای زیردان، پیشین، شی کلک و خیرآباد بیشتر از ۲ برابر متوسط سالانه بود.

محمد امین بارانی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در پی هشدارهای هواشناسی مبنی بر وقوع بارندگی‌های شدید در جنوب سیستان و بلوچستان تیم‌های فنی شامل مدیران و کارشناسان سدهای مخزنی در محل مستقر و طبق دستورالعمل اجرایی سد مبادرت به پایش بارش کردند.

وی افزود: در این زمینه علاوه بر صدور هشدار به مراجع مربوط و مردم منطقه با هدف ایجاد ظرفیت و مدیریت آبگیری مخازن و کنترل سیلاب ورودی به سدهای پیشین، زیردان، شی کلک و خیرآباد اقدام به تست و مانور تجهیزات و تاسیسات تخلیه کننده دریچه‌ها، سیستم برق و ابزار دقیق به صورت ویژه شرایط بحران شد که طبق برآورد حاصل از بارندگی در بالادست مبادرت به تخلیه مخزن به میزان ورودی سیلاب کرده و این کار به نسبت ورود سیلاب به مخازن سدها ادامه پیدا کرد و باعث شد از شدت سیلاب‌های مخرب و ویرانگر کاسته و سیلاب به آرامی درمسیر طبیعی جریان پیدا کند و مانع از تخریب و خسارت بیشتر در پایین دست شود.

در پی هشدارهای هواشناسی مبنی بر وقوع بارندگی‌های شدید در جنوب سیستان و بلوچستان تیم‌های فنی شامل مدیران و کارشناسان سدهای مخزنی در محل مستقر و طبق دستورالعمل اجرایی سد مبادرت به پایش بارش کردند

مدیرعامل آب منطقه‌ای سیستان وبلوچستان در خصوص آمار بارندگی در پایین دست سدهای پیشین، زیردان، شی کلک و خیرآباد، اظهار کرد: آمار ثبت شده در ایستگاه‌های جنوب استان نشان می‌دهد از ۶ تا ۱۱ اسفند ماه بارندگی بیشتر از نرمال بوده در بالا دست سد زیردان بارندگی در ایستگاه لوریانی ۱۴۵ میلی متر و در ایستگاه پیرسهراب در ۵۰ کیلومتری پایین دست سد زیردان ۲۲۴ میل متر بوده در حالیکه بارندگی سالانه این منطقه ۱۱۰ میلیمتر است.

به گفته وی؛ همچنین در ایستگاه جگیگور ۱۸۸ میلی متر و در باهوکلات در پایین دست سد پیشین ۲۱۶ میلی متر باران باریده که بیشتر از ۲ برابر متوسط سالانه در منطقه است.

بارانی افزود: این مناطق از جنوب سیستان و بلوچستان به لحاظ تاریخی همواره درگیر سیلاب‌های مخرب بوده که از مهمترین عوامل آن می‌توان به شیب بسیار کم، جنس خاک و همچنین عرض کم رودخانه‌های محلی اشاره کرد، همچنین ساخت و سازهایی که بدون در نظر گرفتن هشدارها صورت گرفته‌ و بارندگی‌های با شدت بسیار زیاد و مدت کم باعث سیلابی شدن این اراضی می‌شود.

وی درباره اقدامات وزارت نیرو برای ذخیره‌سازی و کنترل سیلاب‌های اخیر جنوب سیستان و بلوچستان، گفت: مطالعات اولیه برای ساخت سدهای مخزنی در شهرستان‌های چابهار و کنارک انجام شده که مهمترین آنها سد کاریانی، سد ترادان، سد بزرگ باهوکلات و افزایش ارتفاع سدپیشین است که امیدواریم با تخصیص اعتبارات مورد نیاز شاهد آغاز عملیات اجرایی آنها باشیم.

به گفته مدیرعامل آب منطقه‌ای سیستان وبلوچستان؛ لایروبی مستمر رودخانه‌های باهوکلات، کاجو، سردگان و کاریانی و بازگشایی آنها از دیگر اقدامات این شرکت برای کاهش خسارت سیل است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha