به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این آیین در آب انبار تاریخی میرزا حسین عاملی ساوه به عنوان یکی از سنت های کهن این شهرستان برگزار شد.
لاله واحدی مدیرعامل شرکت تعاونی هنر سوده ساوه در حاشیه احیای این سنت به خبرنگار ایرنا گفت: احیای آیین سنتی سمنو پزون در این شهرستان برای نخستین بار در یکی از آثار تاریخی ساوه برگزار می شود.
وی اضافه کرد: مرمت و احیای آثار تاریخی از مهمترین رسالت های ما است که در کنار آن نسبت با احیای برخی سنت ها و آثار ناملموس را نیز در دستور کار قرار داده ایم.
پخت سمنو نماد برکت محصولات کشاورزی است و نوید سال نو و پربرکت بودن سال زراعی جدید را می دهد.
سمنو که از جوانه گندم تازه تهیه می شود از زمان آغاز پخت تا تهیه کامل بیش از ۲۴ ساعت به طول می انجامد در سمنو با وجود این که هیچ گونه مواد شیرین کننده ای افزوده نمی شود ولی به دلیل وجود جوانه گندم تازه شیرین می شود.
پخت سمنو همچنین به منزله برآورده شدن حاجات نیز انجام می شود و افراد با جمع شدن دور دیگ سمنوی در حال پخت ضمن دعا خواندن آرزوها و حاجات خود را هم از خدا طلب می کنند.
سمنو در کنار سیب، سرکه، سکه، سماق، سیر و سبزه یکی از هفت سین سفره نوروز است.
نظر شما